Härlig start på dagen

med frukost i uterummet tillsammans med vår lilla vovve som gärna vill sitta i knät och få sista slatten med kaffet ifrån min mugg. Sen tog vi en härlig promenad i skogen och sen satte jag igång att komplettera med stenar på andra ställen i trädgården och resten städade jag bort till en annan del av trädgården där de kan komma till användning.

Kände allt av ryggen lite idag, så jag tog hjälp av skottkärran när jag flyttade på stenarna som blev över. Kompletterade med lite ny sten bakom t.ex stjärnmagnolian.

Vårt silverpäron har nu börjat att blomma, men tyvärr går de små päronen som bildas inte att äta utan vi satte det enbart för att det har så vackra grågröna blad. Ibland kallar man det nordens olivträd och i stället för att ha ett parasoll, så ville jag ha ett träd som fyller samma funktion och det gör det nu. Vi köpte ett stort träd, för att slippa vänta en massa år samt jag inte ville ha det för högt utan enbart att kronan på trädet skulle växa sig stort. En del tycker det är fusk att köpa färdiga träd, för egen del så tycker jag det är praktiskt då man på så sätt kan få lagom stora träd då vi har en så liten trädgård. Det skulle se konstigt ut med för stora träd på vår lilla tomt.

Berget har nu fått en omgång med högtryckstvätten, så nu återstår att få bort mossa från rabatter och den rosa lavendeln som är precis nedanför berget.

Tog bort lite rester av blöt mossa och fick komplettera med nytt grus och sen kunde jag lyfta tillbaka krukorna på plats, så nu är allt återställt igen.

Rensade bort mossa från den rosa lavendeln och planterade även lite perenner som jag skall ha i diverse krukor, men först får de växa till sig innan det är dags för att planteras i krukor.

Flyttade de små krukorna till ett ställe i trädgården med mycket skugga, men även nära vattenslangen, vilket är praktiskt..

​Är snart dags att ta ur detta fågelbad ur sin form och denna gången testade jag att färga betongen, så den borde bli mer mörkgrå än mina tidigare alster. Blir intressant att se hur det blir. 

Nu är det snart dags för fika och det är aldrig fel. Sen blir det dusch och fixa till sig, då vi skall bort på middag.

Gillar

Kommentarer