Haren fick snyggt sällskap

av en liten ny plantering i vårt uterum idag och det blev med klöver, gräs och vita pärlhyacinter. Hade sällskap av lille Teo som gillar att vara med och hjälpa till.

När jag var på väg ut för att plantera en pensé i en liten kruka så satt det en koltrast på vår altan precis utanför våra skjutdörrar. Jag såg den inte först utan öppnade dörren och såg att Teo blev alldeles till sig. Hann stoppa honom för jag förstod att den stackars koltrasten mådde nog inte så bra. In med Teo i huset och så hämtade jag lite jordnötter och solrosfrön samt lite vatten och satte försiktigt fram den till den lilla koltrasten, stängde till skjutdörrarna och sen fick den vara i fred.

Misstänkte att den lilla fågeln kanske har flugit in i något glasparti och var lite omtöcknad. Jag väntade lite drygt en kvart och sen när jag kollade ut så hade den försvunnit och även lite av fågelmaten och en liten fågelbajs hade den lämnat som ett visitkort. Sköljde bort bajset och kände mig så lycklig att den hade kvicknat till. Hoppas att den kommer att klara sig.

Blev en lite vit pensé i en kruka, så sakta men säkert så blir det fler och fler blommor i trädgården.

På denna sidan om vår "köksaltan" eller roséhörnan som vi också brukar kalla denna altanen så är det inte så många snödroppar, så jag passade på att dokumentera det, så att jag till hösten kan plantera lite fler snödroppar och krokusar vid våra brokbladiga korneller.

I söderläge på vår altan där jag har små nedsänkta rabatter är krokusarna nästan redo att slå och det gäller att vara med för det går så fort.

Gillar

Kommentarer