Genrep och betongprojekt

och här har Tuffy och jag tränat på några olika banor, då vi skall tävla i avancerad klass i rallylydnad i morgon. Tuffy var väldigt duktig som vanligt och även jag skötte mig hyfsat. Handen på hjärtat så är det nog mest jag som behöver träna för jag blir oftast ganska nervös när det är tävling och då är det lätt att man gör fel själv. Egentligen gör jag detta för att det är nyttig träning för hunden då de får använda hjärnan, vilket är viktigt för dem och deras välbefinnande. Sen tycker dessutom Tuffy att det är roligt. Sen får man som matte träna upp sin simultankapacitet, för man skall läsa en skylt göra rätt själv och samtidigt ge sin hund rätt kommandon så att den förstår vad den skall göra och ta skyltarna i den ordning som domaren har sagt.

Nu har vi tagit hem rätt dimensioner på material till den blivande bänken som jag skall göra och detta skall bli två stycken ben.

Så här ser benen ut på de andra två bänkarna och då jag inte har lyckats få tag i samma nyans på mosaik så skall jag ta bort den ena raden på sidorna, så kommer jag att få mosaik, så att det räcker till de nya benen.

Det tog ett litet tag men nu har jag huggit loss mosaik från fyra ben med en gammal hammare och ett stämjärn. Det gäller att ta det försiktigt så att man får loss hela mosaikbiten och undvika att den går sönder, vilket är lätt gjort om man är oförsiktig.   

Blir lite extra jobb, men jag skall ju ända ha lite murbruk (putsbruk), så jag blandade till och lagade skadorna som jag hade åstadkommit.

Nu är det reparerade och som nya igen.

Nu är samtliga ben lagade och jag har själv blivit rejält blöt på kuppen.

De två nya benen är nu ihopsatte med lite murbruk och mosaiken satt på plats.

Nu får de stå och torka ett tag innan jag börjar att putsa dem också. Är väldigt roligt även om jag lyckas kladda ner mig rejält, då jag gärna är där med fingrarna och fixar till, så att det skall bli rätt.

Började med frukost i uterummet och sen gjorde jag även ett pass zumba, vilket var jobbigt men roligt. När jag åt frukost så konstaterade jag att ytterligare en gurka var klar för att ätas.

Blev både en gurka och en paprika som kunde skördas och de smakade väldigt gott. Man blir lite extra glad när sonen säger att vår egen gurka smakar mycket bättre än den vi köper. Jag blir glad när han tycker så och dessutom så vet jag ju att den är ekologiskt odlad samt att jag tycker att det är roligt att odla och hoppas att de smittar av sig på vara barn på sikt.

Gillar

Kommentarer