Gammalt som rivs bort och ersätts med nytt

Och idag var det dags att måla nya blivande vindskivor med grundfärg som skall sitta på en av våra gäststugor. Hade sällskap av två små hundar som gärna ville vara med på bild och få lite godis och det är ju lördag idag, så självklart får de lite godis när de poserar så fint.

Är denna stugan som skall få nya vindskivor och som ni ser är de gamla redan borttagna.

Nu är även dessa fyra vindskivor målade första gången med vit färg.

Har varit uppe på stegen och målat även dessa vindskivorna vid vårt vardagsrum och nu är allt vitt på detta huset som är mest utsatt för regn, vind och vatten målat och det känns bra. Har lite vitt kvar, men det är inte sån panik med det. Knutbrädorna till höger, var i dåligt skick så de kommer vi att behöva byta ut ganska snart, men genom att måla dem nu så skyddar jag det som finns under.

Kanske är överkurs, men simsen (undertaket) behövde också målas och det kändes lika bra att göra det nu när man ändå stod där på stegen och här kändes det inte som att något var dåligt eller snarastmåste bytas ut, vilket kändes bra.

Gjorde lite nya flisor att elda med i vedspisen, då jag alltid blir lite frusen när jag står på stege och målar. Nu bidrog jobbet med att fixa till tunna träflisor att man också blev lite varm, men det räcker med att elda lite grann i vedspisen så blir det fort väldigt mycket varmare i stugan.

Paella blev det till middagen idag och det smakade fantastiskt gott och vinet hade jag fått från min gulliga syster och svåger när de var här på besök.

Mysigt att spela sällskapsspel och idag blev det ett parti Geni med lite snacks då det är lördag. Hundarna har busat och lekt, speciellt vår tik Tuffy och det är roligt att se, för så sprallig är hon inte hemma, utan det sker bara här i stugan. Nu blir det innersittarmys resten av kvällen.

Gillar

Kommentarer