Fyspass, målning och nytt att skörda

J och jag satte igång direkt med att plocka ner takpannorna och det tog ett tag, men till slut hade vi även fått ner även dessa takpannorna.

Pannorna staplade i högar, men det var svårt att komma dit med skottkärran, så de flesta av högarna fick jag flytta. Sen gjorde sonen en stor insats och slängde i dem i containern. Växer en hel del sly bredvid huset och det vill man ju inte.

Nu är snart även denna presenningen på plats.

Nu har jag röjt bort slyt med både såg och sekatör och det kändes skönt att ha fått bort detta. Är så trött kroppen, ryggen och i händerna, trots att man har haft handskar så har jag nästan blåsor på flera ställen. Blir skönt för kroppen att det är måndag och att den slipper bära en massa takpannor.

J var uppe tidigt då han hade kommit på ett bättre sätt att få fast presenningarna och han var ute och testade sin idé och det blev mycket bättre.

Smutsigt fönster med fönsterfoder till vänster och bilden till höger visade hur det blev efter att det blivit tvättat.

Många timmar senare när allt hade torkat, så passade jag på att måla fodrerna och fönsterblecket.

Roligt när man ser skillnad på det som man målar. Var risk för regnskurar så därför målade jag ytor som inte nås av eventuellt regn

Svårt att se men nu är all snickarglädje målad på denna sidan.

Busade lite med Teo och det kom mer och fler moln och även en regnskur till slut.

När vi kom hem, så hade det trillat ner en massa äpplen på gräsmattan, så då tog jag vara på fallfrukten och gjorde årets första äppelpaj på egna äpplen.

Gillar