Frösådd och trädgårdsarbete

Planterade några olika sorters basilika som citron, kanel och röd basilika i tre olika krukor och satte dit små namnskyltar för att hålla ordning på vad som jag har satt i vilken kruka.

Planterade en grön chili som vi åt i Barcelona "green fried chili" som tapas för några år sedan. Hoppas att den här blir lika bra. Satte även en svart chili och så hade jag tagit egna frön av en stark grön chili som jag också planterade. Blev även några "svarta" körsbärstomater och vårlök i ett litet miniväxthus.

Teo hörde kameran och kom springande och ville vara med på bild, vilket han fick. Passade på att vara ute en hel del idag både på promenad med hundarna, men även i trädgården. Satte tillbaka kaffekoppsvasen på plats i trädgården. Klippte sen ner vinrankorna lite grann då jag inte hunnit med att göra det tidigare. Tog det lite försiktigt för att se så att de inte börjar att sava sig. Borde inte göra det, men man vet aldrig. Om det går bra, så fortsätter jag och tar lite till i morgon.

Ytterligare några snödroppar är på väg upp i en annan rabatt, men här har regnandet och snön tagit med sig en hel del jord, så har behöver jag fylla på ny jord. Skall fixa till det i morgon också. Har känt mig ganska hängig med kraftig intensiv huvudvärk de senaste dagarna, men att vara utomhus och greja i trädgården och plantera, dvs vara med fingrarna i jorden är rena hälsokuren. Undersökningar som gjorts visar att den yrkeskategori som lever överlägset längst är trädgårdsmästare, så ut och gräv och plantera. Verkar i varje fall fungera på mig, för jag riktigt känner hur man stressar ner och fylls av ny härlig energi. Hade missat att tömma Tuffy favoritskål på vatten innan det frös och kollade statusen och några glasmosaikbitar hade lossnat, så nu har jag tagit in skålen för reparation.

Gillar