Frasigt, fransigt samt ett gott skratt

Fransig tulpaner har nu börjat att blomma och de är bara för läckra.

När jag kom in så hade maken tagit in en "stor" överraskning. Måste säga att jag blev lite paff, för jag hade helt missbedömt storleken, men samtidigt sagt ja till att visst kunde han köpa en sådan. Kunde sen bara skratta då maken sken som en riktigt sol av glädje över det fantastiska inköp.

Så nu är vi stolta ägaren till en party cooler som rymmer 85 st 33 cl burkar. Jag hade som sagt missbedömt storleken och trodde att den skulle vara betydligt mindre. Den kommer vi säkert inviga till helgen när vi får gäster. Efter att långpromenaden med våra hundar, så gick jag ut i trädgården för att plantera några perenner som har blivit stora nog för rabattlivet.

Vattnade plantorna rejält innan jag grävde ner dem och jag brukar göra så att jag fyller en stor hink med vatten och säker ner plantorna i den och låter dem vara kvar där tills bubblorna försvinner. Planterade fyra stycken röda rubeckor (solhatt) av sorten Magnus som är en favorit i trädgården. Tyvärr så gillar sniglarna dem också så det gäller att vakta dem väl.

Nu är plantorna i jorden och jag har dessutom vattnat rejält. Fortsatte sedan och vattnet en del av trädgården.

Flera vackra kungsängsliljor har nu slagit ut i en av våra rabatter och de är bara för fina. På andra ställen i trädgården så har de blommat klart för länge sedan. Är härligt att man kan dra ut på blomningen i samma trädgård genom att rabatterna är placerade på olika ställen och i olika vädersträck.

Vattnade denna rabatten och hämtade nu fågelbadet som jag har renoverat och placerade den på sin normala plats och fyllde badet med vatten, så att fåglarna har någonstans att dricka när de är i trädgården.

Praktmagnolian blommar för fullt och är inne på sluttampen, då många av blommorna nu tappar sina blad. Blev en ovanligt kort och intensiv blomning på grund av värmeböljan. Tar gärna kort på detta, så att man kan gå tillbaka och njuta av korten och minnas hur vackert det var. Nu skall jag fortsätta att vattna lite krukor och njuta av den härliga kvällen.

Gillar

Kommentarer