Fortsätta göra vårfint

men först gjorde jag müsli med kakao, diverse flingor, gojibär och tranbär så att kroppen fick en rejäl dos med energi. Sen promenad med vovven. Hon blev väldigt glad när hon hittade två rådjur i grannens trädgård som man kan skälla på och då skuttar de så snällt iväg. Skall försöka lägga ut lite blodmjöl i våra rabatter så att vi slipper besök av rådjuren och får ha tulpanerna ifred. Frågan är dock om vår lilla vovve kan låta bli blodmjölet, för det tycker hon är vansinnigt gott.

Vädret var lite kyligt så jag satte fast lite mosaik på ytterligare en stegplatta till gräsmattan på baksidan och lagade en form och fyllde sen på med en omgång ny betong. Tog en liten fika och nu var det härligt i uterummet och den vackra blombuketten fick göra mig sällskap. Dags att ge sig ut i trädgården och här är en till rabatt som behöver rensas, gödsla etc.

Mycket gamla perenner som kan klippas ned, men gräset skall man vänta med för annars finns risk att det kan ruttna, vilket jag har lärt mig efter diverse misslyckanden. Numera klipper jag inte ner gräset förrän årets nya gröna ax har kommit en bra bit påväg

Nu återstår bara att mylla ner gödsel och därefter vattning, men det var nu dags för lite mellanmål och det blev hemmagjord kladdkakemuffinsen. Har nu äntligen fixat en ny nyckel till vattenlåset på baksidan, då den gamla nyckel ligger på ett så bra ställe att min man inte kommer ihåg var han lade den, så kan det gå. Nu flätade jag ett starkt litet band och kommer binda fast nyckel, så att denna inte kan försvinna. Nu skall jag gå ut och vattna och sen blir det att ta lite ledigt och njuta av resten av lördagen, för snart kommer min gullige make hem och då blir det lördagsmys för hela slanten.

Gillar

Kommentarer