Förtjusningen i müsli ledde till komplettering i vår trädgård

Hade tröttnat på de vanliga frukostflingorna och blev tipsad om müsli från Pauluns och testade deras müsli Granola med smak av hallon och kakao. Den blev snabbt vår favorit. Efter ett tag så började vi allt titta på priset och funderingarna tog fart på att göra egen müsli, dvs hitta ett mer prisvärt alternativ som vi kan njuta av på helgerna. Efter diverse experimenterande och googlande så har vi nu hittat vår favorit smaksatt med kakao och har även kompletterat den med gojibär, vilket har lett till att jag planterade bocktörne i en stor kruka med hopp om att få egna bär så småningom. Syns på det andra kortet.

Receptet består av 5 dl råg- resp. havreflingor (ekologiska), 1dl hasselnötter, 0,8 dl kokosflingor, 3 msk kakao, 0,8 dl råsocker samt vätska bestående av 2 dl vatten och 5 msk olivolja. Hacka nötterna grovt och blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Häll ut innehållet i en långpanna. Blanda ihop vattnet och oljan och häll ut det över blandningen i långpannan och blanda väl. Sen in i ugnen på 175* i 20 minuter. Brukar röra runt efter 10 minuter. Låt den svalna och komplettera med gojibär, tranbär eller russin. Brukar ta 1 dl goji och 1 dl tranbär om jag inte har tillgång till egna russin. Kanske inte supernyttigt, men prisvärd och god. Sockra efter eget tycke och smak.

Gillar