Fortfarande sängliggandes men

jag orkade ta ett litet träningspass med våra hundar i vår lägenhet i dag. För Teos del handlade det om att klara gå förbi en kaffekopp med godis och favoritleksaken utan att nosa på dem eller försöka ta någon av dem. Han fattade galoppen ganska snabb och sen gick det strålande bra, även när jag sedan satte dit två kaffekoppar med godisar. Han hade bara fokus på mig och jag belönade honom givetvis väldigt mycket och ofta. Trodde att detta skulle bli för svårt för honom då han är leksakstokig och älskar godis. Är så stolt över honom att han klarade denna svåra övningen. Denna övningen heter frestelsen och kommer i den andra klassen för rallylydnad. Tränande samma med Tuffy att hon går på min högra sidan, men hon bevärdigade varken kaffekoppen eller godiset med en blick för hon har stenkoll på vad som gäller. Med henne tränade jag även att hon skall kunna backa tre steg på både vänster som höger sida. Detta har hon tyckte varit läskigt, men så här inomhus går det numera galant. Nu var det dags för mig att vila och jag vet av erfarenhet att hjärngymnastik för hundarna gör den trötta. Precis som människor så behöver de få jobba och utveckla sin hjärna och använda dem. Är så lätt att glömma bort det och bara gå på promenad samt kasta bollar och pinnar. Men om man nu har en överenergisk liten hund så finns det inget som gör den så trötta som när det måste tänka och lista ut vad husse eller matte vill att det skall utföra och då är lydnadsövningar eller rallyskyltar helt perfekt, eller övningar där de får använda sin nos.

Vädret var gudomlig vackert utomhus, känns så tråkigt att inte kunna åka skidor, men har man feber så är det bara att stanna inomhus.

Ensam är jag ju aldrig och efter att ha vilat ett tag så ville Teo ha en bengnagarkompis och det klart man ställer upp på det. Hade med mig Ipad och har läst ett gäng e-böcker, men även denna pocketboken av Liane Moriarty "Öppnas i händelse av min död". Den var fantastiskt bra, en sån där bok som man inte vill släppa utan bara vill fortsätta att läsa tills den tar slut och är man sjuk så har man ju gott om tid. Den rekommenderar jag er att läsa om ni inte redan har gjort det.

Idag var febern lite lägre jämfört med gårdagen då den låg en bra bit över 39-graders sträcket. Nu har bara strax över 38, så då känner man sig betydligt friskare. Fixade till ytterligare en blomma och justerade den som jag hade försökt mig på att göra i går och för mig det tydligen en gräns på att över 39 graders feber, så är det uppenbarligen ingen idé att jag försöker virka, för det var ganska många fel, men nu är det justerat och hittills denna veckan så har jag fått ihop fyra blommor.

Gillar

Kommentarer