Fixade nya

vindskivor till ett av husen idag. På kortet till vänster ser ni första lagret vindskivor har kommit på plats och bilden till höger visar hur det såg ut när vi hade rivit bort allt. Vi har nu satt upp plåtar ovanför och under fönstret då det saknades.

Blev målning av vindskivor idag och här håller jag på med strykning av vit färg.

Fika och vattenlekar hann vi också med.

Jag roade mig med sågen och skapade en mall efter att ha ritat av en del två av vindskivorna. Mätte och började även med att såga till foder runt fönstret

Målade vindskivorna med grundfärg och nu har vi även tagit bort vindskivorna på andra sidan av huset.

Tog en liten paus efter det att jag hade grundmålat vindskivorna. En dagsslända kom på besök och tog igen sig ett tag innan det var dags att flyga vidare.

Bland det sista jag gjorde idag innan vi slutade arbetet utomhus för dagen var att gå in i verkstan och fila till mallen, så att det inte finns något vasst eller ojämnheter. Att figursåga och göra mallen var dagens klart roligaste jobb, men det är skönt när man rivit bort massa gammalt dåligt virke och satt upp nytt och fräscht. Imorgon blir det att sätta upp plåt över vindskivorna, såga till resten av fodret kring fönstret, där de gamla inte längre kan användas när vi satt upp plåtar över och under fönstret samt måla vindskivorna på plats.

Fick även upp första lagret vindskivor på andra gaveln på samma hus. Nu skall jag inte jobba mer ikväll utan innan mig ett glas rosevin och njuta av att jag har semester. Är skönt trött i kroppen av allt bärande av plankor, klättra på stegar, hundpromenader och målande, så jag kommer nog att sova som en stock.

Gillar

Kommentarer