Fixa utomhus och mysa inne

Hade några tulpanlökar kvar som behöver komma ner i jorden, men tog ett litet kort på en rabatt där gräsets vippor vajade så härligt i vinden. Det är dessa cerisa tulpanlökar som skall ner i marken.

Grävde ner några lökar här och kompletterade med en hortensia i bakkanten, ytterligare några lammöron samt en näva och vattnade rejält.

Lökarnas fiende nr 1 är på plats och ja hoppas att han nu har förstått att hans matte verkligen inte uppskattar och komma ut till rabatter och hitta att alla lökarna är uppgrävde och ligger på gräsmattan. Därför testar jag nu att komplettera med perenner över ställena där jag har grävt ner lökarna. Kanske detta kan dämpa hans entusiasm. Värt att testa i varje fall. Märks att luften har blivit kallare och det syns också på vissa blommor som till exempel denna solhatten "green envy" som ser lite hängig ut.

Blev även några lökar i denna rabatten och kompletterade den med några perenner i form av mörkbladig alunrot.

Lite senare på dagen så passade jag på att ta bort en hel del löv från vår framsida och bilden till höger visar slutresultatet.

På bilden till vänster så är alla löven borttagna samt det mesta av mossan mellan stenarna, så nu ser det lite prydligare ut, vilket känns bra. Sen kommer det att komma mer löv den saken är säker, men tar man bort det lite då och då så blir det inte så jobbigt.

Just nu så ser det fit och välkomnade ut och det passar ju bra då maken strax kommer hem.

Passade på att både fika och äta inomhus idag då det var lite kyligare i luften och Teo var sugen på att mysa i soffan och ville bli kliad på magen och det ställer man ju upp på. Är roligt att han tycker om att gosa och sitta i knät precis som sin mamma. Kanske inte blir riktigt så mycket läst som jag hade tänkt, men det gör ju inte så mycket.

Gillar

Kommentarer