Energigivande lördag

Tog en rejäl skogspromenad med våra hundar, där även Teo fick följa med som innebär lite klättring, men han fick assistans när han behövde det av mig. Vi gick i skogen och inte på stigar eller promenadvägar. Teo var duktig på att klättra, inte riktigt som en bergsget som Tuffy, men han gjorde riktigt bra ifrån sig. Här sitter Tuffy och väntar in Teo och mig.

Teo tyckte att det var en spännande promenad.

Utsikten är väldigt fin på sina ställen och ibland är det lätt att komma fram, men ibland inte om man är en liten valp och då är det tur att man kan få en hjälpande hand.

Tuffy gillar också den här typen av promenader, men hon är inte van vid att behöva vänta så mycket, men hon tog det med ro och verkade relativt nöjd hon med.

Promenaden blev nog i längsta laget för Teo så ibland fick han lift med mig, så att han fick en chans att ta igen sig. Han tyckte verkligen detta var hur spännande som helst och det kan man se på hans svans. Det är nästan att han slår en knut på den.

Teo var rejält trött är vi kom hem, men själv så var jag fylld med en massa energi och pumpen hade fått jobba ganska rejält, så Tuffy och jag passade på att gå ut och jobba i trädgården.

Skall börja jobbet med att ta bort springbrunnen. Först skall jag ta bort all svart småsten som jag har använt för att dölja plastlocket som ligger under den japanska vattenstenen. Tuffy sitter på trappan och har kolla på läget och på mig.

Nu är all småsten insamlad och det är några stycken. Tog bort en hel del löv som hade fallet ner på marken och tog även en upprensning av löv resten av trädgården och passade på att ta bort en del ogräs som gärna växer upp mellan plattorna.

Nu har jag tömt plasthinken på en del vatten, gjort rent locket och fått upp pumpen och bamburöret som vi förvarar inomhus under vintern. Nu återstår att få vattenstenen på plats, men det behöver jag få hjälp med, då den är väldigt tung. Hann inte med så mycket mer då vi åkte till Ikea för att fortsätta planeringen av vårt blivande kök.

Några timmar senare så var vi klara och då hade ändå vi lagt ner ganska mycket arbete själva och gjort ritningar samt tagit alla mått etc. Var väl tur att det förarbetet var gjort, för annars hade det nog tagit ännu längre tid. Slutresultatet blev att nu är köket beställt, vilket känns väldigt roligt. Har varit en skön dag som bara har fyllt på energidepåerna i kroppen med ny energi och samtidigt är man härligt trött, då kroppen har fått bekänna färg.

Gillar

Kommentarer