En olycka händer så lätt

och Ibland kan man se väldigt oskyldig ut och på sätt och vis, så kan man inte säga att det var hans fel att han rev ner en ljuslykta i mosaik som gick sönder, då barnen har lärt honom att de ställer tomma toalettrullar på hyllan och så river han ner dem med tassen, men nu följde även en ljuslykta med ner. Teo gillar nämligen att fortfarande tugga på dessa tomma toalettrullar och riva dem i små bitar. Det var dock första gången som detta hände. Teo brukar följa mig som en skugga, men ville nu inte följa med in i badrummet. så antingen blev han rädd eller så hojtade någon till när det hände.

Vi hade tur för Teo blev inte skadad och även glasmosaiken på golvet klarade sig också.

Gick ut en sväng i trädgården när jag kom hem från jobbet och då hade denna vackra fyllda tulpan slagit ut. Den ser nästan ut som en dahlia. Sorten hette Angelique om jag minns korrekt och den känns som ett härligt inslag i vår trädgård.

Är svårt att hitta svarta tulpaner, men sorten Queen of Night är så nära svart man kan komma, även om den går mer i mörkt purpurfärgad. Denna tulpanen hade också börjat att blomma idag. Är faktiskt svårt att hinna med, då allt händer så fort i denna sagolika värme som vi har fått och den njuter jag av i fulla drag.

Efter långpromenaden med hundarna, så gjorde jag ett försök att laga mosaiklyktan och så här blev resultatet.

Resultatet blev hyfsat okej, dock går det inte att få det riktigt lika fint som innan, men det ser nu bättre ut än när den var söndrig och om inte annat så känns det bättre när man har lagat den igen. Har nu bett våra barn att inte ställa tomma toarullarna på denna hyllan, så kanske man kan slippa att detta händer igen. Vi hade tur att det gick bra denna gången, men det är ju onödigt och utmana ödet. Hittills så har inte Teo hängt med in i badrummet, skall se till göra någon roligt där inne senare idag så att han vågar sig in dit igen och glömmer bort det tråkiga som hände.

Vädret är så underbart att man bara vill vara ute och jag passade på att ta några kort på vår praktmagnolia, för varje gång jag går ut så får jag plocka upp en massa blomblad på marken, då blomningen går på sista refrängen, så det gäller verkligen att passa på och njuta av dessa vackra blommorna.

Satt i vårt uterum och fogade denna mosaikkrukan och bilden till höger visar när all fog är utsmetad. Blir inte att man hinner med så mycket när maken är bortrest, men man får glädja sig åt det lilla. Nu skall jag gå ut och torka bort överskottet och sedan får den stå och torka till i morgon och sen kan jag polera dem.

Gillar

Kommentarer