En dag som innehöll gott och blandat

och började med att vår nya altan fick lite fina kanter runt spabadet och sedan tog vi fram vår motorcykel och åkte en tur till en motorcykelaffär i vårt område som har lite jippo och specialerbjudanden nu i helgen. När vi ändå var där så passade jag på att efterlysa mina mcbyxor som jag beställde för ett bra tag sedan. Hittade en hoj som bara kändes så rätt för mig och när jag satte mig på den så sa det bara klick, vilket är en underbar känsla. Det blir nog ingen i år, men kanske nästa år, men drömma kan man ju alltid gör. Hojen som fångade mig heter Kawasaki Vulcan S och såhär ser den ut.

Sen åkte vi hem och laga lunch och sen blev det lite kantklippning av gräs på sina ställen i trädgården. Vädret var soligt idag, men ingen supervärme direkt, men det gör ju att man får njuta lite längre av magnolians blomning.

Hade tänkt så i vårt lilla land idag samt plantera ut lite förgrodda plantor, men det kändes inte tillräckligt varmt för det, så det får vänta, men allt är förberett och klart. Vattnade potatisen och satte ut dem på altanen för att njuta av solens varma strålar.

Lewesian har börjat blomma och de är en härlig färgklick i en av ranatterna. Den trivs inte om den står för blött så jag har gjort lite förhöjningar i en rabatt med hjälp av stenar och det fungerar oftast ganska bra. Vackra är de i varje fall.

Vår lilla vovve är oftast vid min sida och är snabb med att sitt fint när man tar fram mobilen för att ta ett kort eller två, för det kan ju hända att man kan få en godis också, vilket hon nu fick. I detta fallet var det Lewesian som jag precis hade fotograferat. Sen var det dags för lite söndagsfika i uterummet.

​Lökväxterna har börjat blomma klart och här har jag nu planterat dit lite plättar i luften och funkior som ersättning för dem. Visst gillar jag vackra blommor, men växter med vackra blad är också fint i olika nyanser och form. En del tycker att man bara skall ha ettåriga växter i krukor och flerårig (perenna) växter i rabatter, men för mig finns det inga rätt eller fel, utan man skall göra det som man tycker passar och gillar. Blandade till lite betong och testade av färgsätta den, blir intressant att se hur det blir. Sedan åt vi goda grillade revben, majskolvar m.m till middag som maken hade gjort och det smakade fantastiskt bra och då är det extra tur att man har en hund som skall ha mat och en långpromenad, så att man piggnar till.  Nu börjar det bli lite kyligt i uterummet och det är dags att ta in potatisen som står i hinkar och lyfta in dem i uterummet samt förbereda för veckan som kommer och drömma vidare om hojen med stort H.

Gillar

Kommentarer