En dag med guldkant

fick det bli som avslutning efter middagen och promenaden. Vi blev nämligen ihop den 17 februari för många år sedan och idag är det den 17 mars och då firar vi att vi har hängt ihop i ytterligare en månad och att alla är friska och krya. Är nog ganska bra på att sätta guldkant på tillvaron för man kan inte spara allt till helgen utan även ha kul i vardagen. Idag firade vi med en god Cava och tog var sitt glas. Har även satt några fina rosa blommor i vaserna i vårt kök. Tidigare idag så var jag ute och kollade läget i vår trädgård.

​Hittade några tulpaner som börjar komma upp och Lewesian har klarat sig från vintern kyla och ser ut att ta sig. Är lite svårt att ha en växt som inte gillar att ha det för blött, men genom att ha skapat en lite upphöjning i rabatten me hjälp av några stenar, så verkar det att fungera.

Tuffy tar sitt jobb med att jaga bort skator ifrån vår trädgård på största allvar och här på bilden spanar hon fortfarande för att se om det skulle finnas några kvar. Teo hänger på, men han förstår inte riktigt vad som händer mer än att hans mamma plötsligt blir väldigt spännande och lekar roliga lekar. Det är mitt fel att hon jagar skator och det beror på att vi får några år sedan hade skator som byggde bo i grannen träd precis utanför vårt sovrum och det kändes inget roligt, så jag var där ute och jagade, väsnades och var allmänt jobbig, så de bestämde sig för att strunta i att bosätta sig där, till min stora glädje. Tuffy tog detta som en rolig lek och hjälpte till och skällde och härmade mig. Att hon sen tog väldigt allvarligt på det hela förstod jag först i samband med en skogspromenad några veckor senare då hon kom fram väldigt stolt till mig efter att ha jagat upp en massa skator från marken. Går ju inte att bli arg på henne då det är jag som omedvetet har lärt in detta beteende. Småfåglar bryr hon sig inte om, men skatorna jagar hon bort. Är lätt att inte tänka sig för hur man uppträder, men jag försöker numera vara mer aktsam på det mtp på lille Teo. Risken är dock stor att Tuffy lär upp honom istället.

Även på de ställen där mest snö ligger kvar i trädgården så börjar snödropparna att komma fram. Bara en liten bit därifrån så är det några krokusar och tulpaner som börjar titta fram.

Gillar

Kommentarer