Diverselördag med full fart

och Alexander och jag var ute i lite ärenden och då var det skönt att man ätit en rejäl portion ( två stycken) med risgrynsgröt. Innan dess hade promenaden med våra minstingar klarats av.
Härlig promenad och lite bergsklättring, gillar både jag och hundarna och så var det dags för lite godis när man är uppe på toppen.
Här har vi varit nere på botten och nu återstår det bara att klättra uppåt. Hundarna var på alerten och det måste ju även jag vara när man har dem lösa, för att ha koll på omgivningen och inte bli överraskade av något.
Var mycket handdisk och där stod min lilla mjölkkanna på tork och så gled en kastrull och puttade ner kannan så det gick i golvet och i kras, men fram med limmet och nu är alla delarna på plats igen.
För mig är detta en ljuvlig syns med en massa mandelformar som skall fyllas med grädde och hjortronsylt. Fick dessa av min svärmor som vet hur mycket jag uppskattar dessa. Blir liksom ingen jul om man inte får mandelformar till kaffet. Lite knäppt kanske, men vi hade alltid detta under min uppväxt och de har även funnits med i min mans släkt och vissa traditioner är värda att behålla.
Valde ut en lämplig tavelstorlek och började skissa efter middagen och promenaden med hundarna. Är svårt att se motivet, men jag har länge gått och tänkte på att det hade varit roligt att måla av Teo och Tuffy, men fegat ur. Nu fick jag inspiration och vågade ta steget och kastar mig ut, så får vi se om det funkar eller inte.
Skrapade bort en massa färgklickar (topparna) och blandade till ny färg och började sedan att måla gardinerna. När man väl börjar att måla så springer timmarna iväg i en blixtrande fart.

Gillar

Kommentarer

MarbellaTanten
MarbellaTanten,
Kul att du målar, det har jag missat helt. Ska bli spännande att se när du är klar med tavlan. 😊
nouw.com/marbellatanten