Dags för att pröva våra vingar

var det idag och det innebär att vi skulle göra vår första start i Avancerad klass i Rallylydnad. Vi är här på plats och har hämtat ut vår banritning och det är strax dags för banvandring med domaren. Var minst sagt nervös även om jag intalade mig att bara ta det som ett träningspass, då denna klassen är så pass mycket svårare än fortsättningsklassen, då det dels är nya skyltar, men framförallt för att nu skall du och din hund klara av alla moment på höger sida, vilket är samma sak som fel sida för både hunden och förare. Alla andra klasser i rallyn respektive, agility och tävlingslydnad sker på vänster sida. Nog om detta, men alla våra gamla träningskompisar har berättat att det är så svårt och att man inte ens kan räkna med att klara godkänt de första gångerna som man tävlar.

Nu har det precis dragit igång och Tuffy och jag sitter på vår filt och kollar läget. De kommer dröja ett tag innan det är vår tur, då vi har nummer 21 i startfältet. Vi passade på att ta en promenad och sen tränade jag lite med Tuffy och gjorde de momenten som skulle komma upp, både för att förbereda henne, men lika mycket för att förbereda mig, då detta är en sport där man får träna sin simultankapacitet samt hjärnan hos både förare och hund.

Nu sitter vi och tar det lite lugnt efter vår promenad och det sprack upp lite grann, men var ändå kyligt. Varm glad över att jag hade tagit på mig underställ, för det är inget vidare att frysa. Satt och läste på banan och domaren Eva Svanstedt som hade gjort banan hade gjort en klurig, rolig och utmanade bana. Till slut blev det vår tur och det gick superbra!

Vi fick 90 poäng av 100 möjliga och kom på en tredjeplats och jag är så stolt över denna fantastiska Tuffy, hon är magisk. Hon fick några avdrag för bristande intresse och en nosning i mark, men det var jag (matte) som fick 6 poängs avdrag för felaktigheter. Tuffy poserar här så stolt över sina priser som hon fick. Nu skall jag analysera och försöka lära mig av mina misstag.

Gillar

Kommentarer

sylwia
,
Vad duktiga ni är båda. Grattis
annsgarden
annsgarden,
Tack så väldigt mycket! 😊
nouw.com/annsgarden