Dags att debutera

för säsongen med Tuffy i fortsättningsklassen i Rallylydnad och här sitter vi och väntar på vår tur. Vi var där i god tid och hann och fika och maken hade vägarna förbi och kom och överraskade oss med att säga hej. Snart är det vår tur och det är första gången som vi tävlar i fortsättningsklassen och det har nästan gått er år sedan vi tävlade.

Man får en skiss på banan som man skall gå, så den kan man läsa in sig på och dessutom så har domaren en genomgång av banan innan man får starta och där har man också möjlighet att ställa frågor och de är alltid väldigt trevliga och hjälpsamma. Godkänt resultat är 70 poäng och det var målet att klara och det gjorde vi och fick 82 poäng och jag är otroligt stolt över Tuffy. Det största felet stod jag för som utförde ett moment felaktigt, vilket orsakade ett avdrag på -10 poäng, lite onödigt. Här är bilden på en stolt Tuffy. Vi fick också några goda torkade korvar, men de fick Tuffy äta upp. Var en mysig dag, men tyvärr så regnade det riktigt rejält emellanåt. Träffade på trevliga bekanta som vi har gått kurs ihop på brukshundsklubben och de är verkligen duktiga och tävlar nu i avancerad klass.

Var svenska australien shepard klubben som höll i tävlingen och detta fina pris skall vi sätta upp på väggen bredvid de övriga.

Teo var väldigt glad när vi kom hem, men både Tuffy och jag var trött, för det blir en urladdning av energi och att man är nervös så vi tog det ganska lugnt. Passade på att trimma Teo och ta bort de långa håren och även det mörka i pälsen och han blir så sakteliga ljusare och ljusare.

Gillar