Dagarna bara rusar förbi

och nu återstår endast ca 10 dagar av vår lilla vovves dräktighet och sedan börjar ett nytt liv för oss alla, men just nu så passar hon på att njuta av solens värmande strålar i vårt uterum. Är inte bara hon som trivs i uterummet utan även potatisen gör det. I varje fall blasten, för den växer med en väldig fart. Finns ju inga garantier för att det innebär mycket potatis, men det kommer att ge sig.

Växterna som jag planterade i höstas som klematisen "Sommer Snow", har vaknat till liv och även funkiorna är påväg. Är alltid roligt när växterna överlever, för det finns ju inga sådana garantier, mer än att man försöker ge så bra förutsättningar för att de skall trivas som möjligt.

Köpte lite nya plädar till vår valplådan och vår lilla vovve tyckte det var roligt att vara med och packa upp "paketet". Just nu ligger det dubbelt, men man vill ju gärna har några stycken att kunna byta mellan, då tvättmaskinen lär säkert gå för högtryck.

Denna sorten är helt ny i vår trädgården och den var väldigt vacker och lite speciell, men det var också därför som jag köpte den. Tyvärr slängde jag förpackningen utan att skriva ner namnet på tulpanen, men det blir nu bättre ordning och reda i och med bloggen, så nästa vår när nya sorter dyker upp så är de väldokumenterade och det blir ett stort steg i rätt riktning.

Har nu planterat om i de stora betongkrukorna, där vi har mörk alunrot, höstsilverax, röd rubecka och rosa zinnor. De har nu fått ny jord och är nyvattnade. Skall bli spännande att se hur zinniorna blir som jag har drivit upp ifrån frön.

Ytterligare en knopp är på gång att blomma på vårt nya magnoliaträd "Black Tulip" och jag skall nu ut och vattna det, så att det kommer att trivas och hinna etablera sig väl innan hösten kommer.

Gillar

Kommentarer