Blev en vacker måndag när solen tittade fram och här

sitter Teo och kollar på vad jag gör medan hans mamma Tuffy mer spanar och reagerar på sin omgivning när Teo är ute, trots att han nu börjar bli en riktigt stor kille.

Planterade om bocktörnebusken (gojibärbusken) för cirka fem veckor sedan och trots att det börjat bli höst ute så har det kommit nya blad vilket indikerar att den uppskattar omplanteringen och det intensiva vattnandet. Hoppas den kommer att klara vintern, men det var hur som helst kul att se att den uppskattar sitt nya ställe. Jag hade inte förväntat mig att det skulle komma några nya blad så här sent, så det var en glad överraskning.

Var väldigt skönt i solgasset och Teo hittade ett skönt ställe att sitta och njuta på ett litet tag, men sen söker han gärna Tuffys sällskap och hon var väldigt intresserad av att se vart skatorna var på väg, men hon slapp jaga iväg dem då de bara flög över vår tomt och fortsatte. Hon ser det som sitt uppdrag att hindra skatorna att sitta på vår tomt. Att hon gör så beror på att vi för några år sedan hade skator som ville bygga bo i ett träd när oss och då var jag ute och störde dem och det tog Tuffy som en kul lek och att dessa fåglar skall man ropa och skälla på, för det var så hon upplevde att jag gjorde. Jag var inte helt medveten om vad mitt beteende resulterade i, men nu ser hon det som sin plikt och heligt uppdrag att jaga bort skator från vår tomt. Småfåglar låter hon bli, men har ett väldigt fokus på just skator, vilket känns helt okej för min del. Nu är jag mer observant på mitt eget beteende så att aktivt väljer vad våra hundar skall fokusera på.

Denna stora betongkrukan syns knappt alls när praktmagnolians blad har slagit ut, men alunrot trivs bra i skuggan och vackra blad har den verkligen.

Tog fram ett par nya handskar efter promenaden med vovvarna och beslöt mig för att testa om betonghjärtat hade torkat klart. Är alltid lika spännande att få loss betongen från formen och se hur resultatet blev.

Det mörknar fort ute nu, men jag fick loss betonghjärtat ur formen, utan att göra söner formen alltför mycket och blev väldigt nöjd med resultatet. Jag gillar att packa upp paket och är väldigt nyfiken av mig och jag är helt övertygad om att det är därför som jag gillar att gjuta betong, för det är samma känsla som att packa upp paket, för man vet inte hur det kommer att bli, men är alltid roligt att få se resultatet.

Gillar

Kommentarer