Blåsigt, men

skönt i uterummet, där jag även åt frukost. Vi tog även en fika här på eftermiddagen. Vår lilla vovve ligger och gottar sig i värmen på dagbädden och hennes lilla mage blir bara rundare och rundare, är nu ca 14 dagar kvar tills valparna kommer. Har planterat om tomatplantorna i större krukor samt att de fått extra gödning anpassade för just tomater, så nu hoppas jag att de börjar att växa.

Lade ut ytterligare några stegplattor som var klara och har nu justerat avståndet mellan plattorna, så att det blir lika långt. Är nu 10 st stegplattor som är på plats och ytterligare en är pågång, men det har just blivit fogat.

Buskar och träd har nu slagit ut sina blad, vilket gör att trädgården blir lummigare, mer insynsskyddad och lite hemlig, dvs att man inte kan se hela vägen utan att buskar och träd skymmer sikten och det är min tanke att det skall vara så, inom rimliga gränser förstås, dvs att man inte skall kunna se allt på en gång utan att det finns mer att upptäcka runt hörnet även om vi har en väldigt liten trädgård.  Har precis kantklippt runt kantstenarna till rabatterna och stegplattorna och det är ett bra sätt få det att se lite prydligt ut.

Dags att försöka få ut betongkrukan ur sin form och det är lättare sagt än gjort, men det är alltid lika spännande att få se hur det blev. Tog ett tag men till slut så kom den ut ur sin form och efter att hackat och sandpapprat bort en del ojämnheter, så är den klar. Nu återstår konststycket att transportera den till andra sidan av trädgården. Här kan jag nog behöva en del hjälp. Skall också borra hål i botten på krukan, så att vattnet kan rimma bort. Satte några stycken vinkorkar i botten på krukan för att underlätta att borra hål i bottnen. Nu är det dags för middag, promenad och förberedelser inför morgondagen.

Gillar