Hello!

Nu är det inte många som är kvar på vår lilla blogg, men för vår egen skull måste vi avsluta på ett värdigt sätt <3

Såå..vad är det vi kommer sakna med vår resa?

​1. ​Variationen

vi vet aldrig riktigt vad som kommer att hända, vilka man kommer att träffa, vilka platser man kommer att få se..nya äventyr hela tiden! Det känns lite skumt att vara tillbaka och veta att man har vardagen framför sig..

2. Priserna!

I Asien var allt fruktansvärt billigt. En timmes massage kostade inte mer än 50 kronor. Vi kunde unna oss mycket vardagslyx. Hur ofta går man på massage i Sverige liksom? Det händer ju inte....då blir det skorpor och vatten resten av månaden!!

3. Varandra!

Vi har suttit ihop i stort sett varenda dag under en så lång period. Vi vet allt om varandra! Vi vet hur vi funkar i stressade situationer, vi vet allt om den andres matvanor, toaritualer.....! Vi har levt närmare inpå än ett gift par! I höst kommer vi att studera på olika orter. Hur blir det egentligen??

4. Maten!

Nog för att man inte ska underskatta Rättviks breda utbud av pizzerior och Big Street, men utbudet är ändå lite bredare utomlands.(Eller var som helst förutom möjligtvis Grums..jaja nu ska vi inte vara sånna) Speciellt i de större städerna vi varit i! Vi har särskilt uppskattat det indiska köket och det går inte ens att få tag på i Rättvik... I Uppsala respektive Norrköping där vi kommer att plugga i höst finns det ju, men som student är det inte hållbart att äta för mycket av den lyxmaten...Mamma och pappa, ni får hälsa på ofta och bjuda på indiskt i utbyte mot husrum.. ;-). Fair deal tycker vi!

Någonting annat vi kommer sakna i matväg är all färsk frukt och alla fruktshakes som finns tillgängligt i varje gatuhörn. Både billigt och gott! Många kvällar har spenderats med film och fruktspett. <3

5. Bloggen!

Bloggen har varit stor en del av vår resa. Direkt det händer någonting säger vi i kör, "det här måste vi berätta om på bloggen!". Det har varit så kul att få kommentarer och få uppskattning för vårt bloggande! Vi brukar skämta med våra fellow backpackers att det är ett heltidsjobb detta! Visst, det kanske är en liten överdrift men det tar ändå mer tid än vad man kan tro! Och ibland har vi gått ut på saker (även om vi varit trötta/mått dåligt) bara för att ha något att blogga om. Vi säger även här ofta i kör, "Allt för bloggen!!!" Det har varit vårt motto och ledstjärna under resan!!! Det har dessutom varit en väldigt bra icebreaker! Om det skulle uppstå stel stämning med någon tråkig backpacker kan vi alltid dra upp bloggen och fråga om de vill vara med på den!(Är det en tråkig backpacker får de ju tyvärr aldrig vara med, men det behöver de ju inte veta..Kvalitet ska det vara!)

Ett tips alltså till er som funderar på att backpacka: BLOGGA!

Det var väl de huvudpunkter vi ville ta upp. Ni har ju följt vår blogg så länge nu så att ni borde att ha ett hum om vad vi tycker och tänker om det mesta!

Tack allihopa för att ni följt med oss.....Cheesy, men.. vad vore vi utan er läsare!? we love you! <3 :') Och detta, kära läsare och fans.. är inte ett farväl! Det är ett VI SES! 

​Den första och sista bilden(på ett tag, åtminstone..) vi kommer att lägga upp här på bloggen! Kommer ni ihåg? 

Vackert! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallååååååååå!

Nu sitter vi hemma i Sverige! Oj oj, allt känns lite skumt just ska ni veta...men ändå så normalt! Ni trodde väl inte att bloggen skulle dö ut direkt efter hemkomst!?!? Nej nej nej! Annorna sviker inte sina fans! <3 Vi har mycket att gå igenom och skriva, så fortsätt kolla ett tag till! Vi säger till när det är över..:-)

Del 1 av vår sammanfattning......kommer HÄR!

Vad vi INTE kommer att sakna med resandet:

På en stadig förstaplats...... VÄRMEN!

det är lite komiskt detta, för när vi har beklagat oss till många av er har ni sagt "Men guud, skärp er! här har vi 14 grader, så himla kallt! Ni ska ju vara glada!!!" Bah! VI HADE BYTT 45 GRADER MOT 14 VARJE DAG! Ni förstår nog verkligen inte hur VARMT det är. Det är helt omöjligt att få vardagsmotion eftersom det är _FÖR VARMT_ för att gå mer än 500 meter åt gången. Svetten rinner konstant, det är ingen idé att ha smink på sig, allt rinner av ändå! Och vet ni vad, ibland saknar man att kunna dra på sig ett par snygga jeans och en tjocktröja.. nu sitter vi här i Sverige utan jeans eftersom vi fick dumpa det på Bali! hahaha.

Alltså, kylan i Nya Zeeland var lite jobbig just då, men ändå betydligt bättre. Visst, vi fick använda samma kläder jämt eftersom vi inte hade många varma ombyten.. Men det var ändå bara att ta på sig kläder, så gick det ju bra! I asien kunde vi ju inte göra något åt situationen, nog för att Thailand osv inte är så konservativt, men vi kunde ju inte direkt springa runt nakna....! och ÄVEN om vi gjort det, hade det fortfarande inte hjälpt mycket!

Det är faktiskt otroligt skönt med "kylan" i Sverige just nu <3 vi är så glada så!

På andra plats! Fokuset på pengar! På Nya zeeland och i Australien la vi ner otroligt mycket tanketid och fokus på pengar. Vi åt ju som bekant många smörgåsar med jordnötssmör.....vi valde bort vissa aktiviteter, vi åt ALDRIG ute, vi gick istället för att ta bussar, taxi var uteslutet.... osv. Ja, det blev helt enkelt ett väldigt fokus på att alltid spara pengar. När vi sedan åkte till Asien blev motsatt problem! Vi behövde plötsligt inte bry oss om kostnader, men istället brydde sig de runt omkring oss VÄLDIGT mycket.. att ständigt ha asiater skrikandes efter oss att vi ska köpa deras hattar, smörgåsar, tjänster, bananer...det blir så otroligt tröttsamt! För vi är ingenting annat än två vandrade plånböcker...Tråkigt nog har det inte varit många som var genuint trevliga mot oss i Asien. Det har alltid förväntats funnits ett pris på vänligthet, så att säga...stor skillnad från Nya Zeeland där alla ville ta hand om oss <3.

En liten historia vi tänkte dela med oss av som en backpacker vi pratade med råkade ut för: Han blev inbjuden av en liten söt tant i Vietnam, för att dricka tee. Hon kunde inte mycket engelska men de satt där och drack ihop och hon visade några bilder på sin familj och de kommunicerade så gott de kunde. Efter ett tag då han skulle börja bege sig iväg, tar kvinnan plötsligt fram en massa fina tyger som hon trycker upp i ansiktet på honom och kräver att han ska köpa, som tack för tet! Han avböjer vänligt men bestämt, och hon blir så sur att hon schasar ut honom........ Ja, detta ska man inte på något sätt säga är "standard" men det är vanligare än vad man tror. :( och detta hör delvis ihop även till vår tredje punkt......

Stor kulturskillnad, och ett väldigt stort "Vi och dom" tänk! Även här är det Asien vi pratar om. På Nya Zeeland träffade vi många lokalbor som vi lärde känna, och som hjälpte oss eftersom de förstod oss! Vi liftade, och de såg oss som en av dem som just då behövde lite extra omtanke! :) (vi hade ju ändå backpacker-looken......) I asien tog de smygbilder på "de otroliga västerlänningarna!!" Många kunde behandla oss som drottningar, som man skulle passa upp på hela tiden (om man fick betalt, såklart...!) Det är svårt att förklara utan att det låter rasistiskt och allmänt nedlåtande, men det kändes hela tiden som att man var på olika nivåer! De såg inte oss som en av dem, utan vi var verkligen västerlänningarna. De har till och med massa ord för oss! Det var svårt att lära känna en lokalbo, dels på grund av det här tänket, dels på grund av deras bristande engelskakunskaper!

Inte ett allt för stort problem, men förtjänar ändå fjärde plats..Leva i väskan.... Ja, här säger väl våra bilder mer än ord kanske.. Kommer ni ihåg dagens outfit..? Inte? Nä, det var ju trots allt en kortvarig kategori... Just nu känns det ganska lockande att bränna kläderna vi haft med oss faktiskt. :-))

​De ständiga valen i vardagen...

​Låter kanske som lyxproblem, men att hela tiden sitta på tripadvisor och booking och leta efter kvällens middag, nästa veckas boende, bussbiljetter till nästa destination, eller ska vi kanske åka tåg, flyg? När vi väl hittat kvällens restaurang..vad ska man välja på menyn? Ska vi bo på hostel och träffa backpackers, eller vill vi bo lite fint? Vill vi bo i festområdet eller shopping / sightseeing området? ALLA DESSA VAL!! Livet som student var inte så pjåkigt ändå!  Även om de få valen kan vara lite tråkiga ibland, så är det bekvämt att ändå veta vad som väntar en där hemma.. Ett nudelpaket, på sin höjd en gammal matlåda. :) 

Jahapp, vi börjar sammanfattningen med detta negativa inlägg! Men frukta ej - det var faktiskt mycket vi har uppskattat också!!! Så det är nästa del av sammanfattningen....men även mer än så komma skall. :-) 

Hej så länge allihopa! 

Någonstans mellan Ryssland och Sverige 😌

Likes

Comments


OBS INLÄGGET SOM VI SKULLE POSTA IGÅR OBS

(Detta är alltså det inlägg vi började att skriva igår. Komiskt nu i efterhand....)

Ja, hur skumt känns inte detta? Nästan 5 månader har gått sen vårt första inlägg. Nu är vi här....i slutet av vår resa. Om 2h ska vi "vakna" och börja packa inför hemfärd!

Vi är dock alldeles för uppe i varv för att somna, så vi bloggar istället. Förlåt för kass uppdatering - men vi har haft fullt upp idag. Det är trots allt vår SISTA dag på vift.(!!!!) plus att nouw var nerlagt ett par timmar vid lunchtid för oss..!

Vi har så mycket att säga...men just nu är det svårt att få ner det i text (delvis på grund av ett par glas vin och drinkar...) 😌. Ni får se bilder från vår dag att börja med, sen kommer walls of text senare!!!! 🌸


Vi börjar med frukosten.... Vi ville ha något "fancy", så vi gick till ett SJUKT överpriserat café. Herregud, vi har ätit bättre stekt ris än detta. Det ser kanske gott ut, men det var Otroligt tråkig mat, och det var nästan Sverigepriser! Det känns himla orättvis då det var vår SISTA frukost..!!!!

vi var på en marknad och köpte saker som vi tyvärr inte kan avslöja vad det var....hemlis! Men its very good, very good. 😎

Sedan var det dags för vår fancy middag! Till förrätt serverades det bubbel (gratis!!! 😎) med tilltugg, till huvudrätt valde vi gorgonzolapasta med bacon och för första gången åt vi mer än en rätt vid samma måltid! Ja, vi valde även till varsin dessert! Det förtjänar vi!! Det är ju ändå vår sista måltid i Asien!

Såhär långt kom vi med inlägget... Vi hann inte med partydelen så vi fortsätter där vi avslutade igår!


denna lilla vattenflaska kostade 30(!!!!!) spänn! Här är det tydligen INTE varannan vatten som gäller, då vattnet var dyrare än vissa drinkar! Som grädden på moset slog Anna F ut Anna Gs vattenflaska... Ni ser ju hur ansvarsfulla vi ändå FÖRSÖKTE vara. Så skiter sig allt..💔

"Äh, vi dansar! Vem bryr sig, vi drar ju om 5h ändå!" Sa vi när den här bilden togs.....

oklart vad detta är för bild...jag tror att man kan skymta oss åtminstone!


Det var det! Nu är ju situationen lite förändrad....men inte gråter vi för det. Som Anna G klokt sa - det är bara pengar! Det finns tusen anledningar till att inte komma hem i tid, och detta var ju ändå en av de bättre. Vi lever, vi har alla lemmar kvar, vi mår rätt bra (vinet känns av litegrann, det förnekar vi inte), vi har inte tappat något....osv. Nä, det hade kunnat vara värre. Det blir några extra jobbpass i sommar bara så löser det sig... 😌


Likes

Comments

Nu kommer vi att gå ut med skandallösa nyheter. 

Ni som följt den här bloggen VET att vi allid skött oss EXEMPLARISKT. (No need för ödmjukhet)

Vi har använt solskyddsfsktor 50+, inte använt droger, varit ekonomiska, undvikit farliga aktiviteter som alla andra har gjort och haft roligt på, använt myggspray, haft reseapotek med oss, UPPDATERAT BLOGGEN i stort sett varenda dag för att ni ska hålla koll på vad vi gör och vår hälsa, druckit 2L vatten varje dag, följt klädkoder i varje land, hållt oss undan från tatueringar, skippat alkohol på bali.

Men sista dagen på resan, kom bakslaget....vi skulle bara gå ut för att få ett vad vi tyckte då, värdigt avslut på resan. En grande finale!!!!! 

Vi lyxade till det med italienskt och självklart beställde vi in en karaff vin........ Dessutom bjöds det på shots och bubbel (De måste tyckt om oss). Hur som haver, vilka är vi att tacka nej till sådan lyx och glamour? 

Glada i sinnet tog vi en femkronors-taxi till en klubb där vi var de enda som dansade..... I en timme stod vi där och underhöll de fega asiaterna som inte vågade dansa! 

Hur som helst, det var en riktigt lyckad kväll! Vi kom hem, påbörjade ett blogginlägg, planerade att vi skulle gå ut för att köpa red bull och /eller kaffe. Tyvärr kära läsare, somnade vi någonstans här..och vaknade upp 30 minuter innan vårt plan lyfte.....

☹️😩😖😫😳😓😪😥😢

Jaja, prisa gud för skatteåterbäringen! Vi hittade ett annat flyg som går kl 11. Ta det lugnt- detta missar vi INTE! vi sitter nu skamsna på ett café och äter frukost.... Vi lämnar kl 11 och mellanlandar 1h i Ryssland. Håll tummarna för oss!!!! Vi landar 19.40 på Arlanda, så att ta oss hem blir ett senare problem.....(mamma o pappaaaaaaa😨) 

Jaja, ni ska få en uppdatering om kvällen igår ändå, det är ju ändå en viktig del av vår resa! Vi kommer dessutom att skriva några inlägg om vår långa resa, försöka sammanfatta litegrann...:) Vi hörs kl 16.30! Då sitter vi förhoppningsvis(ja tydligen kan man aldrig vara säker....)i Moskva!!! 

Hejsvejs!

Likes

Comments

Hej!

Vi råkade vandra för långt, bort från turistområdet vilket resulterade i att vi hamnade på en restaurang där alla locals äter sin frukost. Tur att vi är såpass integrerade som vi är, då det bara fanns ris och nudlar att välja mellan.

Billigt och gott! Anna Fs nudlar med biff kostade 15 kr, och Anna Gs stekta ris med ägg kostade 11 kr! Igår betalade vi 100 kr tillsammans för vår frukost (incl dryck). Nu gick hela summan på 50 kr då vi tog några extra fancy drycker... 😌 Som sagt - prisvärt med asiatisk mat!

Idag har vi planerat lite sightseeing och sista minuten shopping. Dessutom sitter vi och spånar på flera inlägg vi ska göra de här sista dagarna för att sammanfatta vår resa lite! 

Stay tuuuuned...! 🌸

Likes

Comments

Hej hallå! Vi avvaktar litegrann med utgång tills imorgon, då Anna G fortfarande är lite rosslig!

Vad passar då bättre än.....massage?! Ni kommer väl ihåg vår massagekurs som vi tog i Thailand? Om inte - här får ni några bilder som fräschar upp ert minne....

Ojojoj, herregud vad proffsiga vi ser ut!!!! Ja tyvärr har våra skills inte kommit till nytta än....MEN kunskapen ska inte försvinna för det! När det råder brist på frivilliga är det väl tur att vi har varandra att öva på. 😎

Nu när bloggen sjunger på sista versen kanske vi ska öppna ett massageställe istället..? Ett happy ending för oss alla!

Här är vi just nu i alla fall!

Godnatt på er! 
Likes

Comments

Hello! Anna G mår bättre idag, så vi gick till krigsmuseumet här i staden!

Det var intressant men hemskt, väldigt brutala bilder! Vi tog inga bilder på de värsta bilderna men det var död och elände, så mycket kan vi säga..😱

Vad har hänt mer idag då?

- vi har blivit lurade av en taxi som hade mixtrat med taxametern! Vi fick betala säkert 5x mer än vad vi borde ha gjort. Problemet är att man inte har mycket att säga till om när man väl har satt sig. Jaja! Första gången i Vietnam vi blivit lurade, (förutom när vi fick vattnet som "gåva" för vårt modelljobb....) så det känns ändå helt OK. 😎

- vi käkade frukost på ett mysigt litet café! Det var ganska dyrt, men de sista dagarna orkar vi verkligen inte vara de superekonomiska backpackarna vi varit hela resan.....! Herregud, snart åker vi ju hem och jobbar! Slut på det glamourösa!

- vi satt på ytterligare café och drack lyxkaffe. Dricker man vietnamesiskt kaffe kan man få en kopp för ca 5 kr! Men den smakar verkligen ILLA. Superstarkt svart kaffe med 1/3 kondenserad mjölk. Det är så sött och sliskigt! Vi har hittat ett sätt att få vårt "vanliga" kaffe på, be om svart kaffe med mjölk på sidan....tyvärr blir priset ca 15 kr koppen, vilket är rätt dyrt då man får en maträtt för samma pris men.....som sagt! De sista dagarna får man unna sig!!!

Nu chillar vi på hotellrummet, och ikväll ska vi gå ut för att äta något gott. Vi hörs senare! 🌸

​Vår frukost! Te / kaffe, baguette med olika fyllningar, fruktsallad med yoghurt... Gott. 😌 Ser ni botten på Anna Fs kaffe? Det är kondenserad mjölk.....(för er med dålig koll - tänk kolasås!) 

Likes

Comments

Hellooooo!

Idag har Anna G spenderat dagen i sängen och vilat upp sig ordentligt! Åt en "Mexican Bowl" till lunch, gott va?

Take-away framför tvn. Fint att de ansträngt sig så med hela 3 olika lådor :-).

Under tiden Anna G slappade och åt gott, sprang Anna F runt och letade efter Dvdfilmer! Lättare sagt än gjort...4h senare efter en förhandlarkamp med den här OTREVLIGA mannen kom hon hem med en säsong av Gotham! Det handlar om tiden innan Batman blev Batman, så att säga...😎 Hur som helst, hon tog en smygbild till Anna G och det kanske är fult av oss att lägga upp men vi vill bara varna er ifall ni åker till Ho Chi Mihn och vill köpa Dvder! Undvik denna man!

Ja, förutom detta har vi inte mycket att berätta. Därför bjuder vi på en video från igår, Anna G hade snytit sönder sin näsa och tog på lite salva! Det var njutning och smärta på samma gång....stackars liten!

Hejdå och godnatt från Ho Chi Mihn!

Likes

Comments

Godmorgon!

Igårkväll när vi landade åkte vi in till staden och vårt nya hotell. Det ligger supercentralt med en massa restauranger och barer bredvid! Vi har ett stort luftigt rum med en liten balkong, perfekt för Anna G nu när hon är sjuk! Då kan hon spana på alla turister som går på gatan....😎

Igår när vi köpte mat fick Anna G en ofrivillig massage! Gubben tyckte kanske att hon såg lite sliten ut. Självklart dokumterade Anna F...

Det kanske ser lyxigt ut, men låter man det fortsätta för länge kräver de betalning!

Annars då? Igår fick vi en fanbild på mailen från Amsterdam, vi tackar för den!  Kul att våra läsare också är beresta. 👌🏻 😌 (Glöm inte att maila in era fanbilder, så kanske de också publiceras!) (hehe) 


Anna F ska försöka att hitta något ställe med dvd-filmer idag medan Anna G vilar upp sig. Mer uppdatering kommer senare 😘

Likes

Comments

Fruktansvärd dag! Anna G är sjukare än någonsin, kommunikationsproblem x100, och många timmar tills planet lyfter.... Suck..dessa dagar längtar man hem!!

Allt vi ville ha var ett café där vi kunde få sitta ifred och bara ta det lugnt tills planet lyfter (eftersom Anna G inte är på topp). Vi hittade ett ställe på tripadvisor som var högt rankat och verkade ha god mat! Det var väl fint där men... Personalen var väldigt påstridig och lät oss inte vara ifred... Alla var dessutom döva så de slängde fram lappar med frågor som vi tålmodigt fick sitta och svara på. Anna G ville gå in på toaletten för att snyta sig, och en liten stammisgubbe kom fram och erbjöd sig att tolka "eftersom han minsann kan både dövspråk och engelska"! Anna G, den tolkande gubben och all personal blev involverade i Anna Gs toalettbesök. Trevligt, vilken service!

Vi beställer iallafall in varsin banana split och kokos kaffe, det här är vad vi fick.....(ok vi drack upp det men ni kan ju åtminstone se att det inte är någon jäkla banana split)

Kaffet var en isdryck med LITE kokossmak, ingen kaffesmak överhuvudtaget! Och som sagt, "banana split" betyder tydligen bananmilkshake här..

Men ja, vi drack ändå upp det. Det kändes oartigt att göra annat när de hängde runt oss... Men efter vi svept drinkarna flydde vi till ett annat café med mindre nyfiken personal! 😅

Ja, dagen är inte helt lätt. :( 

Jaja, vi skriver mer sen kära läsare! (Förlåt för lite negativt inlägg, men vi delar ju med oss av nästan allt! ❤️) vårt flyg lyfter 12.20, svensk tid! So long 👄

Likes

Comments