#OSTOHÄPEÄ

Moikka, haluaisin sinun lukevan tämän postauksen ennen kuin lähdet shoppailemaan hullunlailla Hulluille Päiville. Sillä kuinka hullut ne oikeasti ovat?

Maailma on jo täynnä vaatteita, sekä muuta tavaraa. Itseasiassa maailma kirjaimellisesti hukkuu tavaraan. Tarvitaanko sitä lisää, ei! Eilen kun #ostohäpeä #shoppingshame alkoivat pyörimään somessa, halusin ehdottomasti kantaa oman korteni kekoon tällä postauksella. Näillä somepostauksilla on tarkoitus herättää jälleen keskustelua kulutustottumiksista ja kertakäyttötaloudesta, varsinkin Suomessa nyt Hullut Päivät aikaan.

Shoppailu on varmasti meille monelle arkista, jossain määrin myös palkinto, sekä hemmottelu hetki. Mutta miksi me koetaan vain "lentohäpeää" kun vaateteollisuus tuottaa ilmakehään yhtä paljon päästöjä kuin lentoliikenne? Lisäksi vaateteollisuus aiheuttaa esimerkiksi epätasa-arvoa, varsinkin kehittyvissä maissa, joissa vaatteet usein tuotetaan. Siinä muutama syy sille miksi en enää tänä päivänä kannata erilaisia alevillityksiä tai mustaa perjantaita (teinkin Black Friday aiheisen postauksen viime vuonna, pääset lukemaan sen täällä). Olisi parempi olla ostamatta mitään, kuin että ostaa pelkästään alennusten vuoksi. Jos shoppailuhammasta kolottaa maailma on täynnä vaatteita, sekä tavaraa joita löytää ihanilta kirppareilta ja kierrätyskeskuksista. Siellä voit helpottaa kolottavaa shoppailuhammasta hyvällä omalla tunnolla, silloin kuin siihen on oikea tarve.

Koko asu / Whole outfit - Second hand

Haluan muistuttaa etten ole itsekään täydellinen. Tiedostan kulutustottumuksieni haitat esim. ympäristölle. Pyrinkin minimoimaan niitä mm. suosin kirppareita. Kulutukseni ei ole vielä vuodenkaan jälkeen läheskään sillä tasolla millä haluaisin sen olevan. Teen kuitenkin aktiivisesti sen mitä voin ja enemmän. Tämän postauksen tarkoitus on rohkaista juuri sinua tekemään parempia valintoja arjessa, ei syyllistää tai aiheuttaa pahaa oloa.

Voidaanko siis sanoa ei alevillitykset? Nyt ihanaa torstain jatkoa <3 xx

#nouwinspo #nouwinstagram #nouwinfluencer #nouw #nouwfinland #helsinki #finland #shoppingshame #ostohäpeä

Annileena

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ida
,
Nyt on kyllä hyvä ja tärkeä aihe! Mäkin nykyään pyrin yleensäkkin välttämään ostamista, mutta silloin tällöin tulee shoppailtua, mutta useinmiten kirppareilta.
Monella on kyllä alennuksista vääristynyt mielipide, kuten mulla aikoinaan. Ajatellaan että mä nyt säästän 20€ jos ostan tän tuotteen joka normaalisti maksaisi vaikka 50€. Lopultahan totuus on, että sä et oo säästänyt yhtään mitään, vaan tuhlannut sen tuotteen alennetun hinnan verran rahaa.