Fem saker du alltid har i ditt kylskåp? Man vill ju gärna inte svara något tråkigt på denna men det går ju typ inte att komma ifrån. Men har alltid ägg, mjölk, kalkonpålägg, en halvrutten paprika och en utgången balsamico. Ungefär så, haha.

Fyra saker du inte kan vara utan? Familjen, givetvis. Kärlek, den som vet den vet. Och kan inte vara utan nässpray för länge, tyvärr. Väldigt pinsamt men är beroende sedan flera år tillbaka. Sen vill jag gärna inte vara utan min mobil eller laddaren till den.

Tre saker du inte kan äta? Inälvor, lax (allergisk) och blomkål. Usch!

Två saker som gör dig glad? Solen & mina kommande resor. Solen måste ju nästan göra varenda människa glad. Speciellt när man bor i Sverige där soltimmarna inte är många. Sa jag att jag ser fram emot mina resor? ;-) Sen blir jag väldigt glad av närhet och umgänge av de jag tycker om.

En sak du gör flera gånger i veckan? Skriver listor. Sen att jag inte följer dem eller sådär är en annan sak, men jag tycker det är väldigt skönt att strukturera mina tankar.

(Har tyvärr inga senare bilder på mig själv, så dessa tre får duga. Har i alla fall på mig samma tröja idag, så det borde kanske räknas ändå?)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åh, handbagage. Hur ska jag kunna klämma ner alla nödvändigheter i en väska som måste passa i storlek och ha en vikt tillräckligt lätt för att a) jag ska kunna hämta och placera i det överliggande facket och b) uppfylla kraven från mitt flygbolag?

Förhoppningsvis går allt bra med tanke på att jag ska flyga så pass långa resor och de är relativt generösa med packningen då. Mitt största problem är nog inrikesflyget mellan Göteborg och Stockhom. Den rutten är väldigt begränsad nämnligen men det ska nog gå bra ändå! Och dessutom har jag en resa innan det att tänka på.

Jag tänkte visa er vad som kommer finnas i min "personal item" - also known as, Kånken! Den kommer att få agera som min resekompis och innehålla de saker jag behöver närmast mig under flygresorna. Något som är viktigt för mig när jag reser själv är att ha så mycket "kontroll" som möjligt, vilket i packningsväg betyder att jag vill ha det uppdelat i olika kategorier samt förpackningar i genomskinlig plast, för det är sååå mycket lättare att hitta vad det är man behöver utan att behöva riva ut hela necessären, haha!

"Apotekspåsen": Treo, Citezerin, nässpray, ögondroppar, tandkräm+tandborste (ej på bild). Sen även intimprodukter och handservetter & handsprit! Finns alldeles för mycket baciller på flygplatser och flygplan för att jag skulle kunna strunta i detta!

"Diversepåsen": Ansiktsvatten, pads, ögonkräm och läppbalsam & ansiktskräm. Stödstrumpor, handkräm, två olika öronproppar; en som ska hjälpa till att utjämna tryck och några som ska vara ljuddämpande.

"Sminkväskan": Jag tänker inte flyga med smink, men en stund innan landning kan det vara trevligt att fräscha upp sig. Därav plockar jag med mig några goingar samt torrschampo, deo och parfym, vilket just nu ligger i diversepåsen dock. Efter en suttit ner så många timmar kan en lätt känna sig lite mindre fräsch, speciellt med tanke på att temperaturen kan vara rätt knasig under en långresa. Alltid skönt att kunna fräscha till sig innan en är nere på marken igen.

"Sladdpåsen": Alla sladdar & laddare jag kommer att behöva ha lättillgängligt under flygresorna. Så som till telefon, dator, hörurar och kamera. De flesta flygplan som är långflyg har oftast både ett usb-uttag samt ett "vanligt". Här är det viktigt att ha med sig en adapter då det med största sannolikhet inte är svenska uttag i flygen ;-)

Övrigt i väskan: Sedan tänker jag att det alltid är ett säkert kort att ta med mig en bok, ett block och några pennor samt hörlurar i ryggan. Även om flygbolagen erbjuder flertal filmer så kan det vara skönt att veta att det finns min favoritserie nerladdad, några poddar samt en bok att läsa och ett block att kladda i. Det är trots allt flera timmar som ska spenderas på samma ställe... Och oftast har jag inte den turen att jag kan slappna- och/eller stänga av tillräckligt för att kunna somna. Men om jag känner att det faktiskt skulle kunna gå, så har jag en nackkudde & en ögonmask.

Något annat som är skönt att ha är en extra t-shirt ifall man skulle spilla något, en gosig tröja och ett par ullstrumpor. Jag tycker alltid det blir så galet kallt på plan, så vägrar att sitta och frysa!

Detta var tänkt som ett väldigt strukturerat inlägg med detaljerade bilder så ni skulle få se exakt varje "påse" och sådär, men det gick inte något vidare men är det så att det hade varit uppskattat kan jag göra en video på det hela, men då inför Australien där jag behöver ha med alla viktiga papper och liknande. Vad tror vi om det?

Likes

Comments

Universal Studios - Främst Harry Potter delen. Men över lag så är Universal något jag verkligen ser fram emot! Det finns ju så extremt mycket olika delar här inne och det ska bli kul att jämföra mot den i LA samt jämföra Hogwartsdelen mot Warner Bros i London. Och sen hur goda ser inte sötsakerna ut?! Känns som ett starkt måste att sockerbomba när man är på ett sånt här ställe, hehe.

Frukost & yoga på stranden till soluppgången - Jag har målat upp en bild där jag är själv på stranden i morgonsolen, gör lite yoga, känner brisen i håret, samlar tankarna och sippar på en kopp kaffe. Det kommer säkerligen vara fullt med löpare och liknande men jag försöker ha kvar den bilden i huvudet - enbart den ger mig ro redan nu.

Shopping - Downtown Naples, Miami Beach eller Sawgrass Mills; oavsett så är det alltid kul med shopping! Har ju ett gäng grejer jag vill köpa nytt innan långresan, och då kan jag passa på att göra detta i USA. Det är ju oftast en hel del billigare där, ialla fall nu när dollarn ligger rätt bra. Och sen är utbudet så enormt mycket större än här hemma!

Andas och ladda upp med D-vitamin - Jag har inte samma craving efter att ligga och pressa som jag brukade ha, men att fylla på med D-vitamin gör gott för både kropp och knopp.Speciellt för oss som, tyvärr, lider av mer nedstämdhet & ångest än "vanliga dödliga". Det räcker med 20-30 minuter dagligen och exponera underarmarna och ansiktet så tar kroppen upp det bäst. Vi har haft en lång vinter, så det ska bli otroligt skönt med sol på näsan!

Likes

Comments

Jag som är lite av ett planeringsfreak scannar självklart sidor efter sidor med tips inför resan till Australien. Första resan som görs, alltså USA, är ju inte av samma kaliber riktigt då det "bara" är 3 veckor samt att jag har familjen nära till hands. Utan det är ju australieresan som huvudet snurrar kring, för det är en hel del som behövs tänkas på. Dokument, intyg, prylar, försäkringar etc, etc.

Är det någon där ute som har tips på något som inte är "standard" men bara ett måste på resan eller något jag skall undvika får de gärna hojta! Skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på Facebook, det hade varit väldigt uppskattat! ♡

Har ju redan börjat att pricka av lite saker men det finns massor på listan. Något som hjälper mig med mina veckor och gör det roligare, "enklare" men framförallt finare (!!!) att skriva listor och planera är denna kalendern. Den är köpt här och jag älskar den! Varje vecka finns det spalter att skriva vad en har för delmål, vad en är tacksam för och vad viktigaste punkten i veckan är. Likaså månadsvis. Vid en ny månad får jag ett nytt, fint, inspirerande quote och så frågar kalendern mig vad jag har för mål, hur jag ska fira om målet nås samt att varje månad får jag en typ av uppgift att sätta tänderna i det kan vara allt från rensa garderoben, till att skriva om människorna som betyder mest i mitt liv. Så himla fin grej det här, och snygg är den också!

Likes

Comments

Look at this beauty! Jag investerade i en ny kamera inför mina framtida resor & nya vardag. Jag hoppas att kunna knäppa många fina bilder av fantastiska platser och förhoppningsvis även knåpa ihop lite roliga videos. Något i stil med hur jag packar, vad jag måste tänka på innan resan och sådär! 

Det är en Panasonic Lumix GX800 med ett tillhörande 12-32 mm objektiv. Samt det extra objektivet LUMIX G 20 mm med F1,7 II ASPH. Med dessa godbitar kommer jag kunna ta högupplösta bilder och filma i 4K. Flip-screen så förhoppningsvis blir det någorlunda trevliga vloggar med! Det som ska kompletteras med nu är en extra batteriladdare, en smidig kameraväska samt en gorillapod. Men det blir längre fram!

Längesen jag kände fjärilar i magen för materiella ting. Men nu, nu är jag bra kär!

Likes

Comments

Chefen är meddelad, visumet är godkänt och flygbiljetten är bokad. På obestämd tid utan några större fasta planer så sätter jag den 3:e maj riktning mot Australien! Hur galet?!

År 2009 tog min pappa med mig, min farmor & farfar på en Australienresa och efter den resan har jag alltid sagt till mig själv, och andra, att jag ska tillbaka. Dock har drömmen gång på gång flyttats fram eller suddats ut av olika anledningar. Men förra veckan var det som om universum pusslade ihop de bitar som innan verkade omöjliga att sammanfoga. Nu var det bara så tydligt, det här är min chans och jag är dum om jag inte tar den!

Det är främst av denna anledningen bloggen har skapats, för att jag lätt ska kunna dela med mig av min resa till nära och kära, och kanske någon person där ute som själv funderar på att åka iväg och behöver pepp eller information eller inspiration.

Så, den tredje maj tvåtusenarton åker jag till Melbourne, Australien. Och jag kunde inte vara mer exhalterad!

Likes

Comments

Den 27 februari lyfter planet från Landvetter till Miami International Airpirt!

Jag flyger över själv men väl där så möter jag upp min fina pappa och hans fru. De har ju gjort livets resa i ungefär 4,5 månad. Deras stopp har bestått av: Moscva, Peking, Hong Kong, Singapore, Adelaide, Sydney, Melbourne, någon stad på Nya Zeeland, Hawaii & till sist Florida. Inte dåligt va?!

Min resa blir på tre veckor och än så länge är planerna rätt vaga, men helt ärligt så är det rätt skönt. Det preliminära upplägget är första veckan i Fort Lauderdale där vi bor hos våra vänner som har hus, sedan till Disney World Orlando i 2 dagar för att efter det tillbaka till Fort Lauderdale en vecka och så avslutar vi med en vecka i Miami Beach & Key West. Lite flängigt kanske, men jag tror att det blir kanon! Det ska bli så otroligt skönt att komma iväg och få umgås med familjen. ♡ Tänker även leta upp massvis med smultronställen och dela med mig av deras charm och skönhet. Visst låter det väl bra ändå? 

Nu ska det jobbas som en tok fram tills avågng, ser faktiskt fram emot det med! xx

Likes

Comments

Hej där!

Efter att ha blivit inspirerad av flertal resebloggar samt min "barndomsvän" Natalie (@nataliemariia) så har jag valt att starta en blogg med syftet att dela med mig av mina framtida resor och planer.

Då vissa planer inte är helt hundra än väljer jag att inte skriva om dem än, men tids nog så ska jag skriva om även det. Men först ut: Miami, Fort Lauderdale!

Likes

Comments