Header

Food

Glutenfri - Vegan - Sockerfri

Idag hade jag ingen föreläsning så passade på att prova något nytt till frukost och wow så gott det blev. Tanken var att göra banan bars men det blev mer som banankaka. Så gillar du bananer så kommer du älska dessa! Dom blev lite frasiga på ytan och krämiga i mitten och de är väldigt mättande, jag åt två stycken och blev super mätt. Nu efteråt är jag lite irriterad att jag inte skrev ner hur mycket jag hade i av alla ingredienser och hur länge jag hade dom inne i ugnen. Men men, jag vet på ett ungefär.

Ingredienser (på ett ungefär)
6 dl glutenfria havregryn
2 bananer
1 dl kokosmjölk
2 msk dadelsirap
Lite agavesirap
Kanel

1. Mixa 3dl av havregrynen till mjöl och blanda ihop det med resten av de hela havregrynen.
2. Mosa 1 banan och blanda upp den med kokosmjölken och agavesirapen.
3. Blanda banansmeten ihop med havregrynen.
4. Tillsätt dadelsirapen så borde du ha en klabbig smet.
5. Sprid ut halva smeten i en ugnssäker form.
6. Lägg på ett lager med skivad banan och sprid ut resten av smeten ovan på.
7. Pudra på ett lager kanel innan du sätter in den i ugnen på 150 grader i ca 10-15min.
Kolla till den var 5:e min tills den ser färdig ut.

Sen är det bara att skära upp och äta! Perfekt till frukost, snacks eller efterrätt!

Tagga gärna mig om ni provar detta receptet så jag får veta vad ni tyckte om det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Food

Jag använde mig av 2 bananer, kakao, kokosmjölk och vatten. Toppade med granola, banan, hallon och glutenfria havregryn

Godmorgon! Idag blev det en tidig morgon, klockan ringde kl 05.00, hur jobbigt de än är att gå upp då så tycker jag de är så skönt att gå till gymmet innan jag behöver gå till min föreläsning.

Har ätit gröt till frukost nu i några dagar så idag fick det bli en smoothie bowl istället. Köpte en ny granola igår som jag inte har provat innan och den var super god med massa bra ingredienser. Den kan jag rekommendera att prova!

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Food

Godmorgon! Idag lyxade jag till det lite och gjorde glutenfria vegan pannkakor till frukost. Jag använde mig av glutenfria havregryn, kakao, chiafrön, mandelmjöl, bakpulver, salt, kokosmjölk, banan och lite agave sirap. Toppade med banan, dadelsirap, kokos, quinoapuffar och kakaonibs.

Ha en fin lördag!

Likes

Comments

Food

Jag var lite lat och väldigt hungrig idag så köpte en färdig glutenfri och vegansk pizzadeg från POP! BAKERY. På pizzan hade jag ketchup, chillisås, vegofärs, spenat, tomat, svamp, avokado och veganost. Riktigt mumsigt!

Oj vad mätt jag är nu efter jag lyckades äta upp hela pizzan som ni ser ovanför. Denna fredagskvällen börjar röra sig mot sitt slut för mig. Är så trött då jag gick upp kl 5 i morse för att gå till gymmet innan min föreläsning. I morgon är en riktigt spännande dag som jag har längtat tills länge nu, så vill vara utvilad och pigg. Men vad det är får ni veta i morgon.
Hoppas ni alla har en fin fredagskväll!

Likes

Comments

Food

Frukost

Chokladgröt med banan toppad med kokosflingor, kakaonibs, jordgubbar och quinoapuffar.

Mellanmål och lunch

Chokladchiapudding med jordgubbar, banan och kokosflingor så smidigt att ta med sig i en glasburk.

Zoodles med krossade tomater och quornbitar men lite hampafrön. Gott både nygjort och uppvärmt.

Middag

Vaganska hamburgare/biffar gjorda på zucchini, morötter och sötpotatis i salladsblad med vegansk ost, gurka och tomat. Med sötpotatis pommes.

Likes

Comments

Allmänt

Försökte piffa till lägenheten lite för att ge en mer alla hjärtans dag känsla.

Lunchen på S.A.K / presenterna

En bild från när vi var i Malibu förra sommaren

Åh min alla hjärtans dag var helt perfekt. Vi började dagen med en lång sovmorgon och fixade lite i lägenheten sen åkte vi in till stan för lunch. Vi åt på S.A.K för första gången och vi var riktigt nöjda så dit går vi säkert tillbaka snart. På kvällen så lagade jag middag innan vi gick på bio och såg The Maze Runner. Vi hade sagt att vi inte skulle köpa något till varandra men det slutade med att båda hade köpt något ändå haha, vi tänker likadant.

Likes

Comments

Food

To all my international reader's! You will find the translation button if you click on the three strikes to the left and then scroll down.

Jag tänkte att det kunde vara lite kul att göra en "What i eat in a day" post nu när jag börjat äta lite annat än vad jag brukar. Är det någon mer än jag som använder bloggen som en receptbok? Är det något som jag har lagat som jag inte kommer ihåg ingredienserna till så går jag alltid tillbaka och kollar här. Tycker det är så smidigt! Som rubriken säger så är allting jag lagar nu vegansk och utan gluten, soja och socker.

Vad tycker ni om den här typen av inlägg, är det något ni vill se mer av?

Frukost

Till frukost så gjorde jag choklad/banan gröt med kokosflingor, jordgubbar och guinoapuffar som topping. Jag hade även en skvätt kokosmjölk i och självklart en kopp kaffe.

Lunch

Jag har hittat en ny favorit, hemmagjorda potatischips med blomkålsdipp. Auberginen med quornfärsröra vad med god, men inte lika god som potatisen och dippen.

Middag

Till middag så slängde jag ihop lite av varje av det jag hade hemma och det blev riktigt gott. Grunden är isbergssallad som jag toppat med zoodles, paprika, gurka, en riven morot, potatischips och blomkålsdipp. Röran är gjord på quornfärs, krossade tomater, spenat och lite majs.

Snacks

I förrgår så provade jag att göra hemmagjord glass på banan, kokosmjölk och vaniljpulver som jag toppade med kakaonibs. Den blev helt ok men inte lika god som vanlig glass tyvärr. Jag toppade glassen jag åt med dadelsirap och en bit av en dadelkaka.

Likes

Comments

Allmänt, Food

Detta var min fantastiska middag igår! Just nu försöker jag hitta en bra matvana som funkar till min kära IBS mage som är lite gnällig nu förtiden. Jag brukar äta mycket kyckling och fisk men eftersom min läkare tror att jag också kan ha en födoämnesallergi så utesluter jag det nu tills jag vet mer. Denna veckan har jag försökt att äta en mer växtbaserad/glutenfri kost och jag känner faktiskt redan en liten förbättring. Yay!

Recept

Bolognese sås
Quornfärs
1 paket krossade tomater
1 Köttbuljong (vilket jag i efterhand kom på att jag skulle uteslutit)
2 Morötter
1/2 Gul paprika

Zoodles
1 Zucchini

Bolognese såsen
1. Börja med att steka quornfärsen så att den får lite färg eller stekyta.
2. Mixa morötterna och en tredjedel av de krossade tomaterna så du får en slät sås.
3. Häll i de krossade tomaterna i stekpannan med färsen och tillsätt sedan morot och tomat såsen.
3. Här la jag också i buljongen och lät det koka ihop.
4. Jag gillar inte när paprikan är mjuk så jag la i den i slutet så den hann bli lite varm.

Zoodles
1. Använd en spiralizer för att göra zucchinin till pasta.
2. Koka en liten stund för att göra dom mjuka

Klart att servera!

Likes

Comments

Allmänt
svettigt benpass efter jobbet igår / när man var lite fräschare innan jobbet

Hej på er! Oj va fort denna helgen har gått även att jag inte har gjort något speciellt. I fredags hade jag tenta i marknadsföring och den kändes ganska bra faktist så jag hoppas jag klarar den. Efter tentan så firade jag med att gå på ett läkarbesök. Som många av er vet så har jag IBS plus att jag är laktos och glutenintolerant. Den senaste månaden ungefär så har min mage inte varit glad alls och det har kvittat vad jag äter så har jag blivit dålig så kände att det var dags att kolla upp det. Jag fick en super bra läkare som fixade en remiss till IBS kliniken på Sahlgrenska, ska bli så skönt att äntligen få hjälp av någon som är expert på ämnet. Hon trodde också att jag hade födoämnesallergi vilket jag inte ens visste fanns innan.
Är det någon annan av er läsare som har samma intoleranser/allergier som jag som har några tips på vad man kan äta?

Likes

Comments