Sixten mår bra, växer fort och har varit på öppna förskolan samt bibliotekets barnträffar. Han verkar älska det men orkar inte mer än någon timme innan han skriker av sin övertrötthet. Vi hade barnvakt två timmar för att äta ute kring alla hjärtans dag men det tyckte Sixten var sådär...

Min häst går på halvfart då det kommit lite väder och vind, osv i vägen. Men hoppas på att han kan ridas lite hårdare snart och att snön försvinner. Just nu är han så galen av överskottsenergin att han knappt blir ridbar vissa dagar. Ska försöka ta oss upp till ridhuset ikväll och rida honom lite trött.

Just nu förbereder vi för Sixtens dop. Har köpt lite pynt, en minnesbok, dopband, m.m. Klänning blir nog en från släkten och fika blir hemmabakat.

Tiden går så fort att jag nästan glömmer vad vi gör om dagarna! Men det har hänt en del. Mitt konto på Netflix blev t ex kapat och de stal pengar för mig med köp av prenumeration på sidan!

Sixten kommer nog också få kusin(er) senare i år. Hur sjukt är inte det att han ska vara det stora barnet då!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har fått bra besked om vår lägenhet vilket är en stor lättnad! Dock fortsätter motgångarna med familjens hästar. Egentligen har jag mycket flyt med min egna som är frisk som en nötkärna men han är speciell och ibland ganska svårriden. Det har gjort mig osäker. Måste tuffa till mig lite efter uppehållet med hoppning och så pga graviditeten. Men jag behöver lite tid. Vill skynda lite mer långsamt känner jag så vi hittar tillbaka till varandra. Idag är det dags för hoppträning dessutom. Försöker tänka positivt från och med nu!

Har provat lite nya magdroppar till Sixten och idag ska vi till BVC för den vanliga kontrollen. Älsklingen!

Älskar TVn!

Likes

Comments

Hade en mysig helg. Var ute och longerade hästen i snön och ska rida lite ute idag. Han vilade några extra dagar då han vaccinerades därav var det passande även för mig att vila mer som jag skrev senast. Har fått lite hjälp av mamma men tanken är att så mycket det går rida min häst själv såklart. Det är svår årstid nu med tiden.
Sixten är drygt tre månader nu och har mycket energi. Han vill att det ska hända saker och vill få mycket uppmärksamhet. Gärna med oss, titta på TVn, spegeln eller annat som intresserar honom för stunden. Mycket lek och bebisspråk. Han blir ofta övertrött på dagen och får svårt att somna. Piper och gnäller länge innan han slocknar en halvtimme kanske. Skönt är att han sover i barnvagnen. Sedan är han en sjusovare och går gärna inte upp tidigt. Dock äter han 2-3 gånger under natt/morgon så även jag vill grisa länge i sängen då.

Likes

Comments

Snöoväder och full vinter blev det till februari men det hör väl till. Har tvingat mig att ta en paus från träning och lite måsten för att få möjlighet att stressa ner. Det är tufft att helamma och ha bebis även när man har en sambo. Han jobbar nätter så jag kan mest få stöttning seneftermiddag/kväll men så vill man kunna låta honom också träna eller åka iväg t ex. Det är dessutom lite jobbigt även om det kan vara nyttigt och avkopplande att göra saker utan bebis. Det är lixom svårt att slita sig ifrån den lille. Mammamonster... Hoppas hitta lite mer energi och tillbaka till mig själv. Saknar träningen redan men orken finns inte nu.
Hoppträningen i onsdags kändes katastrof, som en varningsklocka. Har två dagar nu gått en promenad på eftermiddagen och försökt varva ner där mellan. Hoppas på mycket ny energi med våren och ljuset som blir.

Likes

Comments

Helgen gick bra. Bakade en jättestor godistårta och en budapestrulle. En tårta till vardera dag av sambons födelsedagsfirande. Tog en promenad per dag då det inte fanns tid för träning eller ridning över helgen. Blev stressigt nog som det var att hinna med men det blev mysigt på lördagen framförallt ändå. Badade Sixten, bakade scones till frukost, överraskade med presenter, solskenspromenad och sen hos mina föräldrar på kvällen. Sixtens bra humör och ork tog dock slut till kvällen men han blev glad igen, skrattade och lekte dagen efter igen.
På måndagen blev det ridning i ridhuset med Teo igen. Pigg och busig!
Nu har Sixten och jag gått en timme med barnvagnen och handlat också. Blir vila en stund förhoppningsvis så får vi se om jag tränar lite sen.

Likes

Comments

I helgen fyller sambon år och det blir lite firande ett par dagar. Känner tyvärr direkt pressen att allt ska vara på topp, baka avancerade tårtor på löpande band och vara världens bästa mamma, sambo, konditor, städerska, värd för kalas, you name it. Och såklart vill jag träna och mysa hästmule. Kastade in handduken direkt nu när jag insåg att jag knappt orkade åka ut till stallet och rida min häst. Knäpp man är! Men lite ridning blev det på ridbanan. Man gör ju så gott man kan. Vi får se vad jag orkar och hinner med i helgen helt enkelt. Känns ofta som att ”alla andra” gör så mycket, storstädar och renoverar hus jämt. Presenter är köpta iallafall och blev inslagna det sista idag.
Har gått lite barnvagnspromenader och sprang 4,5km igår. Det är inte marathon som förr men jag springer nu mer för att rensa huvudet ibland och få lite bättre kondis till ridningen. Behövs lite sånt när man gått gravid i nio månader.

Gammal bild på min lilla gris!

Likes

Comments

Förra året var jag gravid och 2016 var min häst sjuk (fång) så hoppning eller ridning generellt har det inte varit mycket av. Men nu var det dags att hoppa igen. Teo har också haft lite paus från hoppningen 4 veckor och var extra busig. Jag flög av vid ett av hans hyss t.o.m. Men det kändes som en bra början. Ringrostig och toknervös var jag! Benen skakade nästan. Men det var kul mitt uppe i allt ändå.
Sixten och jag var på barnvagnspromenad nästan en timme på dagen också. Kändes lite lättare med allt och humöret idag. Hormoner, sömnbrist och amning kan verkligen göra en knäpp.

Likes

Comments

Jag har haft några bottendagar deluxe nu. Gråter och får ångestattacker. Och så har man en liten människa som är helt beroende av en. Får så dåligt samvete när jag gråter framför honom. Sambon stöttar upp som tur och skönt är. Hoppas på bättre tider framöver. Det kommer lixom och går.
Idag har vi badat och tagit det lugnt. Sixten ville inte gärna vara i babysittern eller någonstans än mitt knä. Han skriker och jag blir då väldigt låst i soffan tills sambon kan hålla honom. Tröstar och ammar. Tog en promenad med barnvagnen på seneftermiddagen och bakade kanelbullekladdkaka. Orkade inte mer idag än lite plock inomhus. Känner stress inför veckan. Vad trött jag blir på ångesten. Jag är lycklig med väldigt dåliga dagar kan man säga.

Igår åkte jag skidor igen i motionsspåren men nu ska det bli mildväder. Jag ska ändå hoppa min häst imorgon. Drar mig lite för att åka. Måste orka, kämpa!

Deppinlägg...

Likes

Comments

Idag var jag iväg med min häst och löshoppade. Det är smidigt för mig att mamma hjälper till mycket och skjutsar honom till ridhuset så jag inte är hemifrån speciellt länge per gång. Han hoppade 1.25m lätt idag. Handlade mest om att busa av sig överskottsenergin efter viloperioden över julhelgerna. Söt!
Sixten och vi var inne och myste mest idag. Jag bakade scones till lunchen, tittat på skidor och ridsport. På eftermiddagen åkte jag lite skidor en halvtimme trots att jag knappt lärt mig det i livet. Men tänker att man måste börja någonstans och lära sig. Skidspåren här var bra iallafall tycker jag.

Likes

Comments

Jag tycker helgerna känns lite extra mysiga när sambon är ledig. Dock så gör vi kanske inte så mycket för det men man har iallafall någon mer än Sixten att prata med.
Sixten brukar bada i baljan och ofta tar jag med honom ut till stallet och mina föräldrar någon dag på helgen. Vi får se hur det blir denna helg men badat har han gjort efter en lång, grisig sovmorgon från hans sida. Men då kunde jag passa på att svara ett mejl i mitt volontärjobb. Bidrar med att svara i en jourmejl för drabbade av psykisk ohälsa samt ätstörningar.
Senare tänkte jag träna på gymmet efter ett par dagar med bara barnvagnspromenader. Jag funkar inte som människa utan mina träningspass några dagar i veckan.

Min osminkade vardag hehe.

Likes

Comments