[8] BABYSHOWER

I lördags var det äntligen dags. Dags att sluta låtsas och hitta på en massa saker – för att inte avslöja babyshowern.

16 brudar var vi, som tillsammans lyckades överraska vår numera höggravida Rebecca. Surprisad blev hon allt, och tillställningen blev super.

Jag har själv aldrig varit på en babyshower tidigare, så jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig (även om jag själv varit med och planerat).

Traditionen kommer ju ursprungligen från USA, och det finns spridda meningar här i Sverige om det är en bra eller en ”onödig”tillställning. Jag tycker att det blir lite vad man gör det till. Vill man köra”all in”, och framför allt om den blivande mamman vill det, så varför inte? Och vill man köra sin egen variant i en lite mindre skala så går väl även det bra!
Vi valde en lagom form av middag/kalas. Först träffades vi alla (utom mamman)hemma hos den blivande mammans mamma och presenterade oss för varandra och pratade om vad man hade för relation till, i detta fallet, Rebecca.
Sen anlände den blivande mamman och blev minst sagt överraskad när vi hoppade fram i köket! Presenterna stod på bordet, girlanger och ballonger i taket och en massa glada väninnor,kan det bli bättre? Därefter åt vi och hade lite aktiviteter. Vi gissade t.ex.vikt och längd på kommande bebis, uppskattade omkrets på mammans mage och lät  mamman äta smält choklad ur blöjor.

Som grädde på moset åt vi en U N D E R B A R tårta som bästa Lina hade bakat. Innanför det fina skalet väntade chokladbottnar,hallonmousse och choklad. GOTT!

Tack alla för en härlig tillställning!

Gillar

Kommentarer