Model @AliceHildor / Le Management
Equipment used: Nikon D750 + Sigma Art 50mm f/1.4 & Sigma Art 35mm f/1.4
From August, when summer still kissed our skin and the green nature so easily inspired us. What do you do to find inspiration in gray winter days?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

From the archive with beauty @Josefineeriksson

Make-Up-Artist Erica Skoog
Collaboration last year with Lioness and the best Hotel Pigalle


Shot with Nikon D750 + Nikkor 24-70 f/2.8 + an Elinchrom flash with a reflector lighting up the ceiling (except the first pic where it's pointing straight on Josefine)

Likes

Comments

I hope you all have had an amazing Christmas! Let's switch to English so everyone can get along here!

I thought it was time to show some more from Lofoten. Down in south of Sweden where I'm from we never really get white winters anymore. The white winters we had as kids feels like a dream and I miss them so bad. That makes it even more surreal to see this unbelievable scenery in reality.

Here's a picture bomb from the first day

Locations: 1 - Bjørndalsfjorden, 2 - Indre Nonstindbukta, 3 - Ryggedalen, 4 - Fjordcamp, 5 - Eidet


Three hours of sunlight is very different. When there's sunlight it's a constant golden hour, unbelievable. The extremes are surreal, and I long to experience the opposite in summertime when the sun sets at 02:00 and rises at 03:00.

This is just the start. We haven't really got out on the peninsula yet.


Likes

Comments

Varför åker man till Lofoten mitt i vintern, när det precis har börjat bli sådär extremt mörkt där uppe?
Soluppgång: 10:22, solnedgång 13:15. Vad motiverar 2,53h dagsljus och 21 timmar mörker?

Timothy hade precis skaffat bil. Han är fotograf från Stockholm som jag fick lära känna på resan. I och med den nya bilen ville han göra något kul, en roadtrip, och ur det kläcktes idén med Norge. Lofoten ligger så långt norrut va. Det är svårt att greppa dessa avstånd vi har här i Skandinavien. Min pojkvän Pao, som också är fotograf, är sålld på Lofoten sedan länge. Jag var inte så svårövertalad jag heller, även fast resan handlade om att åka bil hela vägen från Stockholm till Lofoten. Pao hade träffat Timothy när han jobbade på Popaganda. Emil, Paos vän som också joinade, kände jag lite lätt sedan innan. Vi blev en sådan mysig skara! Det var så kul! Det blev så avslappat, bjöds på många skratt och jag är så glad att vi gav oss iväg.

Sverige är låååångt! Det vet man, men först när man upplever det inser man på riktigt. Med lite sömn i kroppen (pga packat väldigt sent) tog Emil, Pao och jag tåg till Stockholm för att därifrån bila till första stoppet Umeå. Det skulle ha tagit sex timmar, det tog oss nio. Efter en natt och att catcha upp med vänner i Umeå och fortsatte vi med nästa sextimmarspass (som också blev nio) mot Kiruna. Vi körde nästan hela resan i mörker och man började tvivla på hur det skulle vara där borta med så lite dagsljus, men ack vad värt det var.

Här är några shots från ditresan, och bilden ovan är från stugan i Lofoten när vi kom fram.


Vår andra natt, Airbnb utanför Kiruna. Kändes så rätt att hamna i en liten stuga där, som vi fick elda för att hålla varm. Kallt att vakna dock.


Magiskt att vakna upp i detta paradis. Det talar för sig självt. Innan vi lämnade Kiruna shoppade vi mat för hela veckan så vi skulle slippa handla för norgepriser. I mina kommande inlägg kommer jag visa allt vad vi fotade. Ni kommer förstå,. Ha en underbar kväll! Toodles

Likes

Comments

Hey you! Vad roligt att du är här. Jag är Annie Hyrefeldt, är 22 år gammal och jobbar som frilansfotograf. Jag älskar kreativa kanaler där man kan dela med sig och låta sig inspireras och sedan länge har jag tänkt starta igång en blogg. Jag ska säga att jag har övertänkt det här alldeles för länge och för många tankar satt stopp i hjulen att starta igång. Så nu tänker vi mindre och gör mer. Detta kommer bli min kreativa hörna att breda ut mina vingar, dela med mig av uppdrag, behind the scenes, fotograferingar, tips, fotoresor och allt möjligt fotorelaterat. Vem vet var vi landar?


Fotografi för mig är så mycket, speciellt då det både är min hobby och mitt jobb. Jag älskar att skena iväg med drömmar i mina tankar och visualisera mina mål. Mitt hjärta slår för att fota mode och lifestyle men att framförallt att färgstarkt få förmedla känslor och berättelser och lyfta olika karaktärer. Jag har även en stor kärlek till rörlig bild som jag kommer utforska och dela med mig mer med er här.


Jag tycker det är oerhört viktigt att vi tar tillfällen att inspirera varandra, och om jag med denna yta kan inspirera andra blir jag superglad! Det hade varit fantastiskt att göra detta tillsammans med er, så om ni har idéer på vad jag ska skriva om, något ni vill dela med er av eller eller har frågor är det bara att kommentera här eller på min Instagram @anniehyrefeldt . Än en gång välkommen hit till detta kreativa space. Ha en underbar kväll!


Likes

Comments