Header

Ja då var det fredag och helg igen. Tycker faktiskt alltid att det är helg? Veckorna går nästan oroligt fort kan jag tycka, iallafall nu det senaste. Denna vecka hade gärna fått släpat sig fram då jag har tenta imorgon (på en lördag...!). Finns inget jag hatar mer än tenta, tycker det är helt orealistiskt och stenåldern när det kommer till att bedöma en students kunskap på detta sätt. Att diskutera, förklara och argumentera i tal ger enligt mig så otroligt mycket mer. Att sitta i 5 timmar och skriva 10 sidor handskriven text med en blyertspenna tills handen krampar är bara helt sjukt.

Förhoppningvis är detta dock min sista skrivtenta så får väl se det så, att det snart är över. Något jag frågat mig minst 1000 gånger är varför jag inte valde att läsa på distans, hade jag fått göra om min studietid så hade jag lätt valt det spåret.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I söndags gjorde jag och Sara en ny lampa till hennes svärmor. Trots att vi båda var lite sega och bakis så kändes det skönt att få gjort något "vettigt" haha. Så nu har vi alltså gjort 3 stycken totalt, lätt den snyggaste lampan enligt mig!

Likes

Comments

I veckan spelade vi in lite videos på en ny försäljningshäst, red den för första gången och måste ändå säga att jag blev väldigt positivt överraskad. Hon är ett sto på 6 år och heter H, alltså ett helt vanligt H. Bristen på fantasi måste varit extrem, men lite kul och charmigt ändå haha. Tycker att hon var riktigt trevlig och trots att hon nog inte har så mycket rutin i hoppningen så skötte hon sig super och tog riktigt fina runda språng. Med lite mer styrka, balans och kondition så tror jag att det kan bli en riktigt fin hopphäst!

Till salu!

Likes

Comments

Har ju som sagt valt att sluta rida i ett stall- brättehaga, dock inte helt, hjälper till när ägaren behöver hjälp och när jag känner för det och har tid. Perfekt lösning då jag fortfarande kan komma och gå lite som jag vill utan sluta rida henne helt.


Nu är ägaren bortrest i 3 dagar så idag fick det blir en promenad på ca 20 min. Kan säga att hon var rätt så pigg, på tårna och mycket energi! Kan dock ha att göra med att hon stått/gått lugnt sedan hon vart hos vet för svullen sena. Mysigt och kul att vara tillbaka iallafall 🤗

Likes

Comments

Ett viktigt mål för mig detta år är rutin, ett tråkigt ord men som verkligen är så viktigt. Jag behöver fastare rutiner när det gäller jobb, ridningen, mathållningen, sömnen, gymmet och skolan.

Genom att jag har för vana att somna sent på kvällen efter 01 så leder det ofta till långa sovmorgnar där halva dagen försvinner eller att jag sover ca 5 timmar när jag ska upp tidigt, något som leder till trötthet större delen av dagen. Jag har även börjat slarva med jobbet, prioriterat annat och jobbat hälften så lite av vad jag brukar. Detta har funkat men behöver gå plus mer för att ha råd med det jag vill och behöver.

Har tidigare haft två stall jag kombinerat och började året med att avsluta ett av ställena och prioritera det som ger mig mest. Ett tråkigt men nödvändigt val för att hinna med annat så som gym och plugg.

Jag har som mål att gå upp ca 4kg, till en början fram till juni. Dvs bli starkare i kroppen och få mer muskler, något som hjälper mig i ridningen samt bidrar till rutiner i mathållningen och bättre sömn.

Mycket hänger som sagt ihop och genom att strukturera upp detta och få rutiner i vardagen så tror jag att jag kommer att må och känna mig bättre, hoppas jag iallafall. Året har börjat bra hittills och det ska hålla i sig!

Likes

Comments

Har verkligen insett att jag är EXTREMT skoltrött. Hela min hjärna skriker typ att den inte vill plugga, gör omedvetet helt andra grejer som att städa, gå till gymmet?! och spendera timmar på internet. Har alltså tenta imorgon i marknadsföring kl 13 och har jag pluggat klart? -Såklart inte. Ska upp kl 08 imorgon och plugga in resten och dricka typ 3 koppar kaffe. Innan kunde jag ha sån extrem prestationsångest och panik över plugget (specifikt över tentor) att jag kunde sitta hemma och gråta, dra för gardinerna och krypa ner under täcket och bara vilja försvinna. Nu sitter jag liksom här och bloggar haha, kvällen innan tenta, och jag har inte ens pluggat klart. Känner mig lite väl lugn, men skönt på ett sätt ändå. Vet att jag blivit för likgiltig när det kommer till skolan vilket inte är bra, har ju ändå bara ett halvår kvar på utbildningen. Men jaja jag tar det som det kommer, livet är så mycket mer än bara en/ några tentor och ovärda kurser.

Kul inlägg detta blev känner jag, heh

Likes

Comments

Min motivation till plugget har ständigt dalat neråt och höstterminen har väl inte riktigt varit på topp. Har haft fristående kurser, dvs helt valbara kurser som jag valt själv. Har valt att hoppa över två av dom och välja två andra, något som innebär att min studietid förlängs efter juni då jag tar examen. Istället för att göra två kurser till sommaren så har jag valt att söka en redan nu inför våren som "sen anmälan", hoppas verkligen att jag kommer in på någon av dom så det bara blir en kurs till sommaren istället. De jag tyckte var intressanta av de som fanns var dessa nedan, ska bli kul att se utbudet sedan i februari med. Känns lite bättre att söka något som jag verkligen tycker är intressant med och inte bara för att det "låter bra" och bara för att få ihop poängen

Likes

Comments

Nu har jag gått runt med det här i 3(?!) veckor, riktigt less. Tror det började någon gång i början på julveckan med feber och förkylning.. Har sovit mig igenom ett flertal dagar som har känts lika gråa och tråkiga som vädret. Detta är något som verkligen inte går ihop med plugget som jag vanligtvis inte har någon motivation till heller. Tenta på tisdag och jag ska börja plugga ordentlig imorgon, panikplugg vad är de? 🤷🏼‍♀️

Likes

Comments

Näst sista dagen på 2017 och ser fram emot morgondagen som jag tror kommer bli den bästa nyårsafton någonsin. Jag och Sara har styrt ihop 10 pers som ska äta på Olearys på avenyn, sedan förfest i stan hos en i gänget för att sedan festa till 05 på Park Lane där vi har bokat bord. Tror detta kan bli hur bra som helst 

Nu blir det lite shopping innan det blir hem mot Trollhättan för att packa om!

Likes

Comments

Här är det fina stoet som jag är lite förtjust i.. Skulle kunna ha möjlighet att köpa henne rätt billigt och det är liiiite lockande. Men innerst inne vet jag väl att det inte är läge just nu. Myste lite med henne idag efter jobbet, svårt att slita blicken från denna tjej

Scarlet, 4 år

Likes

Comments