Hur mat påverkar kroppen på olika sätt är spännande. Jag har flera gånger läst om ”den gröna kuren”
Syftet med den är att låta mage/tarmar vila och inte utsättas för mat som ökar inflammation. Jag har avfärdat detta pga att den innehåller väldigt lite kolhydrater. Men nyfiken som jag är....
Nu har jag iallafall provat. 2 v bestämde jag att jag bör klara. Sagt och gjort. 2 v av gröna grönsaker och kött, fisk, skaldjur, kyckling och ägg. Nja... lite trist vissa måltider men med lite fantasi blev måltiderna bättre.

Hur gick det då? Jo magen har mått fantastiskt bra. Jag har mått bra hela jag. Dock har orken inte räckt fullt ut på träningspassen. Ett par kilo har jag också tappat. Men det är nog mest vätska pga. Väldigt lite kolhydrater. De kilona är snart åter. Hur som helst är jag nöjd med dessa två veckor. Lite känslan av att fasta utan att behöva vara hungrig!

Men absolut bäst är ju detta!! Nu när jag lägger till andra grönsaker och rotfrukter men inte så mycket godsaker känns det ändå som om jag äter rena gourmetmaten 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helgerna ser lite olika ut för de flesta. De kan vara fullbokade med aktiviteter, kalas, jobb eller bara lugna dagar. En härlig frukost är en bra start vad som än väntar. Med många i familjen kan det behövas olika saker för att det ska passa alla. En liten frukostbuffé är snart fixad om man vill.

Plättar är uppskattade. Här kommer 2 olika recept. Ett med väldigt lite kolhydrater och ett med väldigt mycket. Det är bara att välja beroende på vad du behöver. Hos oss behövs båda!

Bacon, ägg, smoothie, ett gott bröd och färskt kaffe så är det klart sen.

Äppleplättar

3 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75g smält smör
1 dl mjölk

1 rivet äpple


Blanda ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser och bakpulver blandat med mjölet.
Stek på medelvärme.

Kokosplättar

3 ägg
50 ml kokosmjöl
1,25 dl kokosmjölk
1 matsked kokosolja
½ kryddmått salt
½ tesked bakpulver
smör eller kokosolja till stekning
smält smör till servering

Dela äggen och vispa vitorna hårt med salt. Ställ åt sidan.
Vispa äggulor, olja och kokosmjölk.
Tillsätt kokosmjöl och bakpulvret
Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Låt vila 5 minuter och stek sedan i smör eller kokosolja.


Likes

Comments

Den här ser ju kanske obetydlig ut. Men att plinga i den är skönt! Det betyder utveckling. Att man tränat på och lyckas utvecklas lite, lite till.

I

dag tog jag tjuren vid hornen och körde ett pass med några övningar som är svåra för mig. Då är det ännu härligare känsla att rycka i snöret, vilket betyder nytt PB. Även om det är små, kanske för andra lätta saker.
Men små saker som inspirerar.

Sätt upp små mål, det tar dig framåt!

Likes

Comments

När höstterminen dragit igång och allt rullar på har många barnfamiljer ett späckat program under veckorna. Det är alla, läxor, jobb, träningar, matcher/tävlingar, nya kläder, föräldramöten, utvecklingssamtal, plus en hel del till.
Jag tror att detta är den tiden på året jag har svårast att hitta balans och tid till allt. Hur är det för er? Men genom att prioritera bort en del och balansera upp med träning och andra bra saker brukar det gå bra. I höst har jag prioriterat bort att skriva här. De senaste veckorna har balansen börjat infinna sig lite bättre.

Vad kan passa bättre då att ta en eftermiddag ledigt och åka i väg på spa? Sagt och gjort. I går blev en så eftermiddag. Riktigt skönt och med gott sällskap. Vi var på Bilingehus. Helt fantastiska behandlingar. Mycket bra sätt att få en stund för återhämtning.

Likes

Comments

Vad kan vara bättre när inspirationen är på väg rakt upp igen än att helt oplanerat hänga med på teknikkurs??
3 timmars olympiska lyft på Crossfit Tidaholm igår. Jätteroligt och oj vad jag behövde detta. Nu är det bara att jobba på. Kommer lägga in betydligt fler teknikpass på egen hand.
Jätterolig dag! Men oj vad det känns i benen idag!!

Likes

Comments

Ibland behövs det inte så mycket!!
För att vända en dalande inspiration kan det krävas en hel del. Men det kan gå ganska lätt också! Jag har haft en liten sämre period på ett par tre veckor i förkylnings och alla måsten-tider!
Jag har tränat el promenerat när det gått. Men mycket möten och annat har bidragit till att det blivit svårare att komma igång. Men nu tror jag det vänt!!
Igår en riktigt ruskig regnpromenad och idag ett härligt lunchpass med Crossfit.
Känns som om motivationen är åter och det känns BRA!!

Likes

Comments

Dag 27 betyder att vi passerat 1/4
Bra jobbat.
Ni som vill utmana er lite till i bara denna utmaning kan minska på uppdelningen.
Kör bara 2 varv men 50 st i rad på varje magövning. Testa de som vill.

Ni som tappade fart och har lagt av är hu välkomna som helst igen.
Kom igen!! 73 dagar kvar!!! Det är en bra utmaning det också!!

Likes

Comments

Idag fick det bli en enkel wok på kyckling och grönsaker. Lite nudlar som jag kokade och rörde i blev det till.
Min go'a granne Karen kom in med egenodlade tomater och chili som blev perfekt att ha i. Tack så hemskt mycket för dem!

Likes

Comments

Utmaningens 10:e dag är avklarad. Härlig promenad blev det också.
För er som börjar misströsta, ni som börjar tänka att ni inte kommer att orka alla dagar! För er kommer här världens grej. Vi är halvvägs till något magiskt. Efter 3 veckor känner kroppen igen den nya aktiviteten så mycket att det känns som en vana! Då känns det som om man trivs med att göra det. Så håll ut om ni inte känner så just nu!! Vi är halvvägs dit nu. Kämpa på !! Bra jobbat så här långt!

Likes

Comments

Japp nu har vi gjort 1/25. Bra jobbat. Nån skrev viktboll häromdagen! Bra tips! Idag testade jag sommarens roligaste leksak. Min kära Wallball.
Jag hade den i russian twist. Det gör att man får hålla lite högre fokus i hela övningen. Ännu bättre träning. Det går också bra med en viktskiva eller en sten. Nu ångar vi på då. Hänger alla i ?

Likes

Comments