För två år sedan reste på en backpacker resa till Nya Zeeland. I slutet av resan träffade jag Vince, en nya zeeländare som då jobbade som buss chaufför. Vi började prata och blev goda vänner. Tre dagar efter vi träffades åkte jag tillbaka till Sverige men vi fortsatte att ha kontakt. Ett och ett halvt år senare kom han till Sverige under två veckor. Efter det gick vi från vänner till något mer 😘

Nu reser jag till Nya Zeeland för att vara med Vince❣️ Samtidigt som jag kommer göra min praktik. Praktiken går ut på att göra besök och event strategi samt marknadsföring för Häljereds Gård. Det betyder att jag kommer jobba från daton i NZ.

Vince rest mycket i och utanför NZ vilket gör att han bor i en skolbuss när han är hemma NZ. Så där av kommer vi mestadels bo i skolbussen tillsammans de 2-3 månader jag är i NZ.
Det kommer bli mycket intressant ! Vince har köpt ett duschtält och svarta påsar man läger i solen för att få varmvatten när vi är ute och kampar. Toaletten som stod mitt i bussen utan vägar är som tur är tror jag att den är borttagen tills jag kommer 😉
Det kommer bli så oroligt roligt att komma ditt! Längtar! Efter att vara iväg från Vince i sex månader ser jag verkligen fram i mot att träffa han igen!
De kommer bli spännande att träffa hans familj, hajka runt på Nz samtidigt som att försöka ha en vardag i en skolbuss tillsammans. ❣️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I dag fick jag äntligen min alldeles egna lilla lägenhet !
En bostadsrätt i Högsbo 😀
Är så otroligt glad över att jag äntligen fick till de! Så att jag vill skutta fram 😁

Efter några månaders jobb med att se på 20 tal lägenheter och pratat med 15 banker / låneinstitutet gick det slutgiltiga idag igenom!
Men jag var nervös innan ! Kändes som jag ringde banken flera går innan bara för att kolla så allt stämde !
I dag när jag och säljarna satt hos mäklaren kommer receptionisten in och vill prata med vår mäklare... Pulsen ökar ...
Säljarens bank (SEB) ligger helt nere och det går inte att överföra pengar till säljarna!!!
De var inget vi kunde göra något åt ! Mer än att vänta! Men mäklaren fixade de smidigt med fullmakt ...
Några timmar senare var allt klart och jag kunde hämta nycklarna 😀

I dag tillåter jag mig själv att känna mig duktig och stolt och ger mig själv en klapp på axen! 😉
Jag har nått ett del mål 😁🏁

Å del mål ska alltid firas ! ( så väl som motgångar ska firas) 🍾
Det blev champagne i lägenheten medans jag funderade på vad som ska göras i den !

Nästa halv del mål är när jag börjar plugga den 22/8 på IHM , Konceptutvecklare Event- och besöksnäring. För att bl.a. Använda utbildningen för att utveckla gården mot besöksnäringen 😉

Men nästa del mål och jag redan ska börja jobba hårt för är att göra min första praktik 8/1 till 31/3 på Nya Zeeland. Det har så bra turistnäring där vi i Sverige verkligen kan ta lärdom av!
Och blir det av så kanske kanske kanske jag åker ner ca en vecka tidigare till min vän på fijiöarna som jobbar på en liten lyx yacht där.

Hade varit helt underbart om vi fick till de med kalendern så vi kunde fira nyår tillsammans 🎉

Min fina vän som jag är glad att känna från NZ. En "nördig"vän inom flygplan, han älskar att flyga och gör de och jobbar hårt för att flyga mer (manen han jobbar för har även små flyg plan ✈️ )
Tycker det är så inspirerande med goda människor som är väldigt ödmjukt mål medvetna och vet vad dom ska ! 😄

Likes

Comments

-Jag är fattig Bond dräng och jag lever än då .

Den sågen
har jag gått och sjungit för korna de senaste dagarna när jag mjölkat. 🐮

Jag arbetar på familjegården sedan 6 år tillbaka, ett fantastiskt jobb på många sätt ! en livsstil !

Gården arrenderar vi av Göteborgs kommun.
Vi har under de senaste 4 åren jobbat hårt för att gården ska byggas om från det i dag väldigt slitna tungt arbetsam gård till en morden gård med bla mjölk robot.
Det går i snigel tackat framåt! De är varit många positiva beslut men , de har alltid kommit ett men... Det har hållit på bollats mellan olika enheter och politiker .

Alla enskilda personer vi träffar är super bra men systemet är mycket segt !
Personligen har jag mått mycket dåligt av de.
"Att vänta på att någon annan ska avgöra mitt liv" ett beslut av personer jag aldrig har träffat!

Just nu är lägget följande! Kommunstyrelsen gav hos i våras ett positivt beslut och en budget. Nu ligger bygget ute för offentlig upphandling och offerterna ska vara inlämnade till fastighetskontoret senast 18/8.
Då får vi se om någon vill bygga inom budget!

Blir de bygge, byggs de på sådant viss att vi kan ta i mot besökare 😄 turistgård! något jag vill! Och kommunen vill 😉

Sedan har vi andra sidan .... Mjölkpriset är extremt lågt på grund av världsmarknaden! Vi är i Sverige 4030 mjölk leverantörer. Men priset per kilo mjölk har inte vart så har lågt på över 30 år... Vilket troligen leder till att många bönder kommer sluta i höst. Ekonmin är pressad för alla mjölkbönder!

Med detta i ryggen har jag tagit beslutet att börja plugga igen! Konceptutvecklare Event- och besöksnäring På IHM Business School i Göteborg. Kommer jobba för att rikta in mig mot turism för att använda kunskapen bl.a. På gården.
Det ska bli jätte kul och utmanande ! Att våga börja om !
Jag kommer också jobba kvar på gården, men mest helger 😀

Så, nu känns de som jag fått med de stora dag som händer i mitt liv under de tre första delarna 😀

Likes

Comments

Börja agera ! Ta ett steg i taget! Alla är rädda för något! välj dina egna problem! Var ödmjuk!

Del 2 (boende)
På Balanseknomi hade vi många läxor, en av dem var att skapa ett balansblad. Med balansbladet fick jag sten koll på alla mina tillgångar och utgifter! Jag importerade räkningar och kortköp för ett år tillbaka, sedan gjorde jag de samma med inkomster.
Jag gick från att tro ungefär till veta på öret exakt hur det låg till i min
ekonomi!

Det var en mycket dyster insikt ! 2/3 av min låga lön gick till mitt bonde (totala kostnaden för Att hyra hus el, värme,hyra ,internet , sopor)
Hyran var inte hög men det var elen och värmen.
Tyvärr blev insikten att jag inte kunde bo kvar på min fars barndoms hem, släckt gården som min farfars far köpte i byn där han släckt kommer i från... Jobbigt, Trivs verkligen i byn och planerar på att återvända en dag.

Hade under de tre åren jag bot där hyrt ut ett rum till en kille (som sedan blev min pojkvän.)
Är/ var inte sugen på skapa ett kollektiv.
Jag började söka nytt bonde, snabbt insåg jag att 1a hands kontrakt i Gbg är ca 7år väntetid... Andra hand kändes inte lockande alls!
Började åka runt på visningar främst i Gamlestaden. Bostadsrätterna har skjutit upp i pris och svårt att få råd med min låga lön!
Det var bara att kämpa på ! Ringde runt till ALLA banker jag kunde hitta (ca 15st ). På Nordea fick jag inte låna ett öre och på Skandia fick jag låna 1232'000kr till en ränta på 1,69 %
Kunde sedan ta rästen av mitt arv för att få råd med lägenheten.
Efter ett 20 tal visningar så hittade jag en liten lägenhet i Högsbo med låg avgift. Ringde mäklaren, gick på förhandsvisning och la ett bud som säljaren accepterade . Dagen efter skrev vi kontrakt och jag betalade in 10% i handpenning.
Är fortfarande lite nervös att allt ska gå igenom på själva överlåtelse dagen! Den 14/7 2016

Nästa stora insikt var om mitt jobb som "mjölkbonde"... Dålig ekonomi , väntan på ombyggnads beslut.
Det kommer i del tre 😉


Likes

Comments

Var ska jag börja min livs saga... Hmm, jo
Vi börjar från Januari 2016
Den 16/1 kom jag hem från en fantastisk backpacker resa på Nya Zeeland. Fem veckor åkte jag runt där själv, eller jag kände ingen jag reste ditt med men fick många vänner på resan från många olika länder. Älskar NZ och ska åka tillbaka! Det känns som hemma!

Några dagar efter jag kommit tillbaka till Sverige gick jag med jetlag och kände mig nerslagen över att vara tillbaka i ett nerfryst Göteborg, saknaden efter mina vänner var extremt stor!

Men den tisdagkvällen var första kurs kvällen för mig på balanseknomi.
Gick in i ett rum där det satt ca 50 kurs deltagare alla lite spända, blev placerad vid ett runt bord bredvid scenen med 5 andra ( de är i dag min påverknings grupp)
Vi 6 gjorde sedan en enorm emotionell resa tillsammans under 8 veckor .
En resa jag önskar alla!
Jag kom fram till var jag är i livet, vart jag ska, vad som verkligen är viktigt i livet för mig , vad som ger mig glädje och vad som tar energi och så otroligt mycket mer ! (Så mycket att de går lätt att skriva en bok om de) Som ni hör handlar balanseknomi så mycket mer än bara ekonomi.

En av de starkaste minerna var att vi alla tillsammans skulle göra en led visulation.
Jag tänkte -detta kommer absolut inte ge mig något! Brukar aldrig se nått!

Så fel jag hade! Efter 10 min var vi klara. Då stod jag å grät , de varma tårarna kunde inte sluta rulla ner för mina kinder, jag grät av glädje!

Jag hade sett min framtid ! På en svart strand på Nya Zeeland med många vänner , familj , man, de var glädje med mycket musik och salsa , starka färger , Jag jobbade med lite allt möjligt som inom turism , jag mådde super bra med en fantastisk hälsa !

I med detta förstod jag att det var dags att sätta sig i förarsättet av mitt egna liv, inte bara åka med ! Jag ska bygga min egen bil från grunden!

Det var dags att sluta drömma börja agera!

(Skriver vidare i del 2)


Likes

Comments