Få ersättning vid inställt flyg

Det finns en mängd olika ställen man kan vända sig till för att få hjälp att kräva ersättning vid flygförseningar. Visste ni att man har rätt till 250 euro när ditt flygplan är försenat mer än 3 timmar?


Jag personligen hade ingen som helst aning om att det var så enkelt att begära ersättning, men vi började kika på det efter att vårat flyg till Edinburgh blev inställt under den stora SAS strejken som var i våras. Naturligtvis så kan du vända dig direkt till flygbolaget eller reseagenturen och begära din ersättning direkt ifrån dem, eller så tar du hjälp av en av alla världens företag som hjälper till med detta, naturligtvis för en kostnad.


Vad jag förstår så har man rätt till olika typer av kompensation, tex om förseningen av ditt fly är över en natt, har du rätt till en övernattning på hotell. Även ersättning för mat och andra utgifter som tillkommer vid fördröjningen. Med rimlig reson så klart.

Man ska också vara noga med att se över om man har någon reseförsäkring via det kort man betalade resan med, även där finns det ersättning att kunna hämta. Har du ett mastercard så står det tydligt att din reseförsäkring dock inte gäller vid strejk. Se även över om din hemförsäkring har skydd. Du får naturligtvis inte dessa kompensationer automatiskt, du måste själv ansöka. Det är lite pyssel men i slutändan tror jag vi kan vara överens om att det är värt det, speciellt när de extra pengarna trillar in som gör att nästa resa du bokar kan bli något dyrare.
Var detta till någon hjälp?


Så har vi fått tillbaka pengarna från våran inställda resa?
Ja, vi fick tillbaka nästan allt vi la ut redan ett par dagar efter att vår resa blev inställd, det enda vi förlorade var en liten avgift till AirBnB. Vi har ju använt oss av ett av dessa bolag för att få ersättning, men SAS vill inte riktigt betala alla människor som drabbades av strejken, så jag får komma med en uppdatering kring detta så snart vi vet mer. Håll tummarna för oss!

Har du fått ersättning vid förseningar? 
/Angelica


#tipsochråd #flygplan #bloggare
#inställt #flyg #reseblogg #reslust #resa

Likes

Comments

Marias Memoarer,
Jag fick ta till Airhelp nyligen då SAS ansåg att det inte var skyldiga till ersättning pga försening och missat anslutningsflyg. Det gick riktigt smidigt speciellt som jag hade sparat alla boardingbiljetter m.m. så det var lätt att ta foto och skicka över alla information de behövde. Fick 300 euro vilket täckte hela kostnaden för själva flygbiljetten så det kändes ju bra 😊
www.mariasmemoarer.com
Anngelic
Anngelic,
Ja jag håller med dig Maria, det är supersmidigt att få den ersättning man har rätt till!
//Ann
nouw.com/anngelic