Header

Det er vidst ingen hemmelig at jeg er bange for at flyve... Jeg ryster, snakker, spiser og render konstant på toilet når jeg sidder i den berømte dåse med vinger... Men når det så er sagt, har jeg altid gerne ville besøge Australien. Dette har ikke været en mulighed for mig pga min flyskræk, og derfor er jeg aldrig gået videre med den idé. Det har dog gået mig på at jeg ikke rigtig kan komme nogen steder, medmindre flyveturen varer mindre end en time. Jeg har derfor læst rigtig meget om flyskræk generelt, og er kommet frem til den konklusion, at jeg måske bare er en kylling... Jeg har nu bestilt en flybillet til Japan, med tanken om at hvis jeg kan flyve til Japan, så kan jeg også flyve til Australien.

Jeg har søgt om et Holiday Visum som gør at jeg får muligheden for at blive i Australien i op til et år, og samtidig have muligheden for at arbejde mens jeg er afsted. Jeg tager til Australien midt i August, men hvor det bliver henne i Australien er ikke planlagt nærmere.

//ANNE

Likes

Comments

Japan var aldrig en del af mine rejseplaner.. Det var ikke ét af de steder som jeg bare skulle opleve.. Jeg havde ikke brug for hverken at lære menneskene eller dens kultur at kende - men så mødte jeg Yuri..

Yuri er en fantastisk sød japansk pige som jeg boede sammen med i 7 uger på Krogerup højskole. På de 7 uger formodede hun at vende op og ned på alt.. Hun gav mig ikke bare rejselysten tilbage, men gav mig lysten til at rejse til Japan. Hun fik mig til at interessere mig for landet og dets folk og kultur. Ikke nok med at jeg havde en skøn roomie, så fik jeg også flere japanske venskaber igennem skolen, og det er noget jeg aldrig vil være foruden. Man skal lede længe efter så opmuntrende, smilende og sjove mennesker.

Yuri er bosat i Tokyo, hvor jeg starter min rejse. Vi tager efter et par dage i Tokyo ud på Ishigaki-iland, hvor Haruka bor - det er ca. 3 timers flyvning fra Tokyo. Dette er dog kun hvis vejret tillader det, da der er rigtig mange tyfoner i sommerperioden i det område. Er vejret med os, tager vi færgen til Taiwan og bliver på Øen i et par dage. Planen er derefter at tage tilbage til Tokyo, som jeg skal udforske både med og uden Yuri.

//ANNE

Likes

Comments

Mange af mine venner har tit spurgt mig; ''hvorfor rejse om på den anden side af jorden, når jeg har alt hvad jeg behøver i lille Danmark?..'' Svaret er simpelt; Danmark er for lille til store eventyr.

I efteråret 2016 startede jeg et 7 ugers forløb på Krogerup Højskole i Humlebæk. Planen havde aldrig været højskole, men da min USA tur ikke gik som planlagt, valgte jeg at højskole måske ville være et godt valg... Væk fra alt der hed rejse, arbejde og Jylland. Da jeg ankom til skolen viste det sig at jeg skulle bo på værelse med en pige fra Japan, og efter 7 uger havde hun formodet at vende alt på hovedet igen... Jeg skulle ud at rejse, koste hvad det koste vil. Siden da har jeg sparet sammen til at kunne komme til Japan og besøge hende - derudover har jeg planlagt at rejse til Australien efterfølgende på et Holiday visum.

Men hvorfor så rejse om på anden anden side af jorden... alene?

- Jeg er født med en vanvittig stor rejselyst, som jeg endnu ikke er vokset fra.. Jeg har altid haft en drøm om at pakke kufferten og rejse ud i verden på egen hånd - møde nye mennesker, anderledes kulturer, holde jul i 30 graders varme, surfe på rigtige bølger, se vilde dyr i den vilde natur, opleve smukke naturområder, køre i den forkerte side af vejen, blive væk på en ø fuld af aber... You name it... Det er spændende at rejse rundt i den store verden, og mulighederne er store - oftest er der kun de begrænsninger vi selv sætter.

//ANNE

Likes

Comments