3 Arts Cafe at Restoration Hardware. Superfin restaurant plassert i midten av en interiørbutikk som fyller hele bygget. Kunne så og si bodd i alle rommene her. Anbefales!

Sprinkles Cupcake ATM. Om jeg husker riktig har de denne i NYC også. Supersøt!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Nå begynner det å bli veldig lenge siden jeg oppdaterte sist, og jeg har vel egentlig ikke noe bedre unnskyldning enn at jeg har hatt ekstreme mengder skolearbeid. Jeg tenkte hvertfall at jeg kunne komme med en liten oppsummering av noen av hendelsene siden forrige oppdatering.

Thanksgiving: Jeg feiret min første thanksgiving, og det var veldig hyggelig. Vi overnattet hos vertsbestemor, og spiste middag sammen med henne og noen andre familiemedlemmer. Selv om det var koselig, var det egentlig som en hvilken-som-helst familiemiddag.

Cheerleading: Jeg har konkurrert i flere cheerkonkurranser mot andre skoler, og det var veldig gøy! Fikk til og med første plass på en av konkurransene. Nå begynner vår sesongen for sport å nærme seg og jeg har planer om å drive med track & field. Som jeg har nevnt tidligere har jeg hatt treninger tre ganger i uken, og selv om det har vært gøy ser jeg frem til å bli kjent med litt nye personner og prøve en ny sport.

Uken før juleferien startet (juleferien starter 23.) hadde vi finals, som er en slags eksamen i absolutt alle fag. På onsdagen hadde jeg 3 finals, torsdag hadde jeg 2 og fredag hadde jeg 1. Var veldig stressende for jeg følte ikke at jeg hadde tid til å øve til alle fag. Nå er jeg hvertfall ferdig, og mens mange av vennene mine på andre skoler har finals i januar kan jeg ta det litt med ro.

Jeg har også vært i Chicago flere ganger, og har sett mange nye, fine sider ved byen. Har fremdeles en liste med steder jeg vil besøke. Tenkte at jeg kunne lage en Chicago guide på slutten av året, sånn at dersom noen skulle dit har de noen ideer til hvor man kan spise. ta bilder osv. På bildet under ser dere en av mine nye favoritt resturanter,

Jul: Amerikanere elsker jul mer enn noe annet, og enkelte begynte å dekorere utenfor husene med lys rett etter Halloween. Vertsfamilien min har jo selvfølgelig også dekorert med lys og baby-Jesus. Vi feiret jul i Peoria hvor vertsbestemor bor, og det er en 2,5 timers kjøretur unna Palatine. Fikk blant annet Ariana Grande billetter av vertsfamilien, så jeg er giraaa!

Dette var ikke en veldig detaljert og bra update, men jeg skal prøve å ta mer bilder og oppdatere oftere. Håper alle hadde en fantastisk jul!

Likes

Comments

- Du er ikke stuck med de første vennene du får. Nå har jeg kun vært her i 2,5 måneder, men jeg merker allerede at vennene mine har endret seg. Jeg har mer til felles med de jeg er venn med nå enn de jeg var med i starten av året, og det vil nok fortsette å endre seg litt som året går.

- Hvis du har muligheten til å sette deg der du ønsker i klasserommet, noe jeg ikke har, anbefaler jeg deg å sette deg i midten. Da har du masse folk rundt deg og det er mye lettere å bli kjent med medelevene!

- Finn noe som gir deg en pause fra stress. For meg har det vært å ta en joggetur, drive med cheer etter skolen og å ha yogatimer, men pass på at det er noe du liker. På denne måten får du variasjon og en pause fra tanker og skolearbeid.

- Vær involvert i aktiviteter etter skolen! Denne er veldig viktig spør du meg. Enten du velger en sport du har drevet med før, en helt ny sport, en klubb etc. så er det den perfekte måten å bli kjent med nye mennesker på. Jeg har drevet med cheer hele høsten og sesongen fortsetter ut desember/januar. I tillegg er jeg med i Foreign Exchange Club. Jeg er ikke sikker på hva jeg skal gjøre til våren, men jeg vurderer track & field.

- Ikke sammenlign med andre utvekslingsstudenter! Dette punktet er også ekstremt viktig! Ikke tenk at din vertsfamilie er dårligere fordi de reiser mindre, bor i mindre hus, har en annen religion eller hva enn det måtte være. Gjør det beste ut av den vertsfamilien du får. Skulle det være slik at du absolutt ikke går overens med familien og du har en god grunn til å ikke trives bør du selvfølgelig snakke med organisasjonen om å bytte. Det er dessverre alltid noen som må bytte familie av ulike grunner. Heldigvis går det bra med de fleste!

- Vær åpen med vertsfamilien. De to første ukene fikk jeg ekstremt mye hjemlengsel, og det var tungt. Jeg snakket med vertsfamilien om det, og selv om det var litt skummelt å ta initiativet til å snakke om det så hjalp det virkelig.

- Ikke stress for mye med karakterer. Gjør ditt beste, og går noen av prøvene litt dårligere enn forventet så har du fremdeles andre prøver å vise deg frem på. Så lenge du prøver ditt beste, er det ikke noe mer du kan gjøre.

-AM

Likes

Comments

Hei! På fredag var jeg på fotballkamp og heiet som vanlig siden jeg er cheerleader. For de som har fulgt med på klovnesaken i USA; så kom det en klovn på kampen og det ble ganske dramatisk. På lørdag dro jeg til Chicago med Lilja, en norsk utvekslingsstudent, og vi shoppet og gjorde besøkte typiske turiststeder som The Bean. Etter det var vi og en gruppe andre utvekslingsstudenter på Chicago Bulls basketballkamp og det var veldig gøy! Bulls vant! Lilja sov over til søndag. I dag hag vi fri fra skolen siden det er Colombus Day, men mesteparten av dagen går til skolearbeid.

Likes

Comments

Hei! Jeg håper alle hjemme og på utveksling har det bra. De siste ukene har jeg ikke vært så flink til å oppdatere for jeg har så mye lekser, prøver så og si hver dag, i tillegg til cheerleading tre ganger i uken. Det faglige går bedre, men det er bare veldig mye vurderinger hele tiden. Disse vurderingene kan vi ofte få beskjed om en eller to dager i forveien. Det kan være vanskelig å få inn skole, cheer og nok søvn.

Det kan være litt vanskelig å få venner her. Alle har jobb eller aktiviteter etter skolen. Selv om jeg kan snakke med folk på skolen, har jeg ikke mange nære venner som jeg er med på fritiden. I tillegg har alle sine venner, så det kan være vanskelig å komme inn i miljøet. Jeg er glad for at jeg er god venn med en del andre utvekslingsstudenter som jeg kan snakke med om det, for det er vanskelig for mine venner i Norge å sette seg inn i situasjonen. Mange av de jeg kjenner har de samme problemene som meg, men jeg håper at det blir lettere etter hvert. Jeg har tross alt rundt 8,5 måneder igjen.

​Forrige helg var jeg på camp med AFS, og det var virkelig gøy! Ble kjent med masse herlige utvekslingsstudenter fra hele verden, og vi dro på hiking, klatret og lagde s'mores. Alle var så åpne og det var fint å snakke med folk som kjente seg igjen i opplevelsene mine.

​På lørdag var jeg på homecoming! Jeg dro med en vennegjeng og jeg koste meg masse! Startet dagen med å fikse neglene sammen med en venninne. Deretter dro vi til en annen venninnes hus for å sminke og ordne oss. Så dro vi på en veldig god sushi-resturant i nabobyen, før vi dro til selve dansen. Der ble gymsalen brukt til dansing og rommet hvor jeg vanligvis har yoga ble brukt til karaoke. Etter dansen overnattet jeg hos en av venninnene mine, og det var hyggelig.

​Forresten tenkte jeg at jeg kunne ha en spørsmålsrunde for de som måtte ha spørsmål om utveksling. Jeg vet at jeg hadde mange spørsmål når jeg leste andre utvekslingsblogger før jeg dro, så dersom noen måtte ha noen spørsmål er det bare å spørre!

-AM

Likes

Comments

I dag var jeg på min første fotballkamp! Det var veldig gøy, og jentene på cheerlaget er snille. Her er school spirit mye viktigere enn i Norge, så til tross for at det var bortekamp var det mange fra skolen som kom. Også gøy at skolen vår vant suverent, haha.

Det skal bli deilig med helg etter en uke med mye skolearbeid. I morgen skal jeg på shopping med vertsmor og vertssøster for å i hovedsak se på kjoler til homecoming. Det blir gøy!

-AM

Likes

Comments

Heey! I går var jeg på trening med cheerlaget for å få prøvd meg ut siden jeg ikke fikk vært på uttaket. Vi hadde styrke, stunt og kondisjon. De andre på laget virket veldig hyggelige! I morges i første skoletime fikk jeg mail fra treneren, og hun skrev at jeg kom inn på laget. Jeg er veldig fornøyd og gleder meg masse til å gå på laget. Vi trener som regel 3 ganger i uken i 2 til 2,5 timer. Har trening i morgen og så er det fotballkamp på fredag. Vet ikke om jeg får heie på fredag siden jeg ikke har vært på mange treninger, men jeg får se.

Skoledagene her er intense. Jeg sliter i fransktimen for jeg må forholde meg til tre språk ettersom at jeg er vant til å ha norske fransktimer. Ligger nå på en D i fransk, og jeg ønsker å sette av tid til å jobbe ekstra med fransk, men jeg får så lite tid på grunn av alle leksene... I tillegg til det har vi prøver i flere fag så og si hver dag. I morgen har jeg prøve i accounting og matte. Så har ikke så mye annet spennende å fortelle.

For de som har instagram har jeg forresten to brukere som dere kan følge for å se mer fra året mitt. Den ene er den som er i sidemargen, @annemariesh og så har jeg en mer casual utvekslingsbruker @haavikiusa

-AM

Likes

Comments

Lokal tid 10:32

Håper alle hjemme og på utveksling har det bra. Ting begynner å gå litt lettere her. På fredag snakket jeg med en cheerleader i matteklassen min. Jeg kom hit etter uttakene til de ulike sportene, men hun sa at jeg mest sannsylig fikk prøve meg på trening. Sendte mail til treneren, og hun skrev at jeg var velkommen til å prøve meg på trening på mandag! Håper jeg kommer inn!

I går var jeg og vertsfamilien i Chicago! Har ønsket å dra dit lenge, og vi bor omtrent 45 minutter utenfor. Vi gikk rundt, shoppet, besøkte Millennium Park og spiste lunch på The Signature Room i 95 etasje (bilde over)!

I dag skal vi på en AFS-picnic, så da får jeg møtt flere av utvekslingsstudentene jeg var med på ankomstleiren og nye utvekslingsstudenter. Jeg har også to prøver i morgen og en på tirsdag, så mye av dagen blir nok brukt på det haha..

-AM

Likes

Comments

Nå har jeg startet andre skoleuke her i USA. I dag fikk jeg byttet matteklassen min siden jeg slet så mye i den forrige. Nå har jeg kun hatt den nye matteklassen en gang, men slik som det er nå trives jeg mye bedre med det faglige! Stresset så mye i den forrige matteklassen at jeg kunne ha problemer med søvn. Siden timeplanen er satt tenkte jeg å dele den ettersom at den er ganske annerledes fra norske timeplaner. Vi har åtte 50-minutters skoletimer i løpet av en dag, så jeg starter 07:30 og slutter 14:45. Og vi har samme timeplan hele semesteret. Det kan hende at noe blir endret neste halvår, men det får jeg se an.

07:30 Accounting 1 Financial - introduksjon til regnskap

08:25 Yoga - min favorittime! Yogalæreren er veldig snill og timene er beroligende. Her får man inn styrke, tøying og man stresser mindre (noe jeg har trengt i det siste)

09:20 American Studies History - alle utvekslingsstudenter må ta amerikansk historie, noe jeg ikke hadde valgt dersom det var frivillig. I denne timen har jeg to lærere som samarbeider om undervisningen

10:15 American Studies English - her har jeg de samme lærerne. Timen skal ha mer fokus på engelsk enn historie, men timene har så og si samme innhold

11:10 Algebra 2 - tilsvarer S1-matte i Norge

12:05 Lunch 🍔

13:00 World Affairs - denne timen går for det meste ut på å være oppdatert på hva som skjer i verden. Vi starter som regel dagen med å se på hva som har skjedd og så har vi enkelte større temaer som vi skal innom etterhvert, som for eksempel terrorisme. Dette er kun et halvt-års-fag, så dette faget blir byttet ut med noe annet neste halvår

13:55 French 3 - vanlig fransk undervisning. Her har vi mye mer muntlig fransk enn det jeg er vant til, så det kom litt brått på. Tror det kommer til å gå seg til etter hvert

-AM

Likes

Comments

De siste dagene har jeg tenkt på om dette er et innlegg jeg vil poste eller ikke. Jeg ønsker ikke å bekymre de som er hjemme i Norge. Likevel lagde jeg denne bloggen for å skrive nøyaktig hvordan det er på utveksling, og ikke bare pynte på alt.

Før jeg dro på utveksling tenkte jeg at jeg garantert kom til å få hjemlengsel, men jeg trodde ikke at det kom til å slå til så hardt som det det har gjort. Denne skoleuken har vært den mest stressende uken i mitt liv. For det første sliter jeg med matten her. Jeg har prøve på tirsdag og ting går litt lettere nå som jeg har fått litt hjelp fra mattelæreren min, vertsfar og familien hjemme, men det er fortsatt relativt vanskelig. For det andre har jeg en essay til onsdag i amerikansk historie som jeg stresser over. I historietimene snakker lærerene (vi har to lærere i historie) om masse ting som de amerikanske studentene har lært før, men som jeg har selvfølgelig ikke har lært. For det tredje har ingen av vennene jeg har fått i de ulike klassene mine samme lunch som meg, vi har nemlig flere ulike lunch-perioder siden skolen er så stor, og det har gjort at jeg har gruet meg mer enn jeg har gledet meg til lunch.

For det fjerde har vi helt sinnsyke mengder lekser her. I Norge (med unntak av når jeg hadde prøver) trengte jeg kanskje å jobbe en time med lekser og så var jeg ferdig. Her sitter jeg i fire til fem timer hver dag med lekser. Alle disse tingene til sammen har tappet meg for energi og jeg har vært konstant sliten hele uken. Heldigvis har ikke språket vært noe stort problem. Enkelte i klassene mine har faktisk trodd at jeg var fra området så det er jo litt gøy. Det har likevel vært vanskelig med flere faglige begreper. Dette virker garantert som minimale problemer for de som er hjemme i Norge, men det har gjort meg konstant stresset og sliten, og gjort hjemlengselen ille.

​Når jeg leste ulike blogginnlegg om hjemlengsel når jeg var hjemme i Norge var det vanskelig å forstå hvordan det egentlig føles. Jeg tenkte at det kun er 10 måneder og det burde ikke være noe å bekymre seg over. Denne uken har jeg skjønt hvorfor folk velger å dra hjem tidlig fra utveksling. Jeg har spurt meg selv flere ganger om hvorfor jeg valgte å gjøre dette. For å ikke bare gi opp har jeg laget en liste med grunnene til at jeg valgte å dra på utveksling og det har hjulpet å lese på den når jeg har vært lei meg. Heldigvis har vertsfamilien vært til stor hjelp og vært veldig forståelsesfulle. Jeg håper at ting går litt lettere snart, og at mye av den tunge hjemlengselen går bort.

Likes

Comments