Revben som smälter i munnen


Jag älskar riktigt möra revbensspjäll, de ska riktigt smälta i munnen. Köttet ska lossna bara man petar på det med gaffeln och det ska inte bli en gnutta kött kvar på benet. Vissa anser att revbensspjäll ska ätas med händerna men jag föredrar att tillaga dem så de kan ätas med bestick - godare och mindre kladdande (ja men hur charmigt är det att sitta med andra och äta med fingrarna och bli flottig om både fingrar och halva ansiktet….)

God kryddning är också viktigt, jag tycker mariander med lite fruktighet, hetta och sötma passar väldigt bra till fläskkött

Idag sålde de tunna spjäll till mycket bra pris på min matbutik och en flaska marinad med mango-chili fanns i skafferiet så då passade det ju utmärkt att fixa till några riktigt möra och goda revbensspjäll

För att få dem så där riktig möra och goda kokar jag dem först - tills de är klara och köttet släpper lätt från benen innan de kryddas och få gå in i ugn och få lite stekyta

1,5 kilo tunna revbensspjäll, dela dem i mindre bitar så de ryms i kastrullen
Koka upp vatten, 1 buljongtärning, 1 lagerblad, 5-6 lätt krossade svartpepparkorn och lite salt i en stor kastrull (minst 3 liter).
Lägg i köttet och koka på medelvärme tills köttet är klart. Det tog ca1 timme (men börja kolla efter ca 45 minuter)

Ta ur köttet ur grytan och torka det lätt med ett papper. Lägg det i en ugnsform, Smeta in det i den grillsås du vill ha och krydda som du vill ha
Jag tog min mangochili sås och blandade med lite rub även den med smak av mango och chili samt rörde i 1 tsk honung. Så här långt kan du förbereda. Det går utmärkt att förvara det kallt och övertäckt till dagen efter för att då sätta in dem i ugnen

Sätt i köttet i ugnen med på 250 grader, gärna med grillfunktionen på. Lät det stå ca 5 minuter eller tills de fått fin yta. Vänd och stek ca 5 minuter på andra sidan

Servera gärna med en god potatissallad - själv är jag väldigt förtjust i Rydbergs potatissallad med creme fraiche om jag inte orkar göra egen

  • Recept

Gillar

Kommentarer

IP: 173.231.62.92