Skolstart

Det var pirrigt i bilen i morse till skolan. Speciellt för Hugo som börjar på ny skola! Ny klass, nya fröknar och nya lokaler, förstår pirret.

Storgrabbarn på samma skola nu 👍 Vidar följde med Hugo och visade vart han skulle innan han själv gick till sitt klassrum. Skönt med hjälpsamma barn!

Nu börjar även körningen för oss. Då vi valt att flytta en bra bit bort är det bara att sätta sig i bilen och köra. Tänk vad skönt det vore om de bara kunde gå eller cykla till skolan eller sina kompisar!

Ö-viks sämsta väg, än en gång har de rivit upp asfalten och ska lägga ny. Det görs varje år! Hur dålig får man va?
Jag, som inte kan nått om vägar, lovar att nästa år är det samma sak igen. Och den behöver läggas om på nytt. Fy för att köra här!
Alternativet är hålig grusväg...
Så är det i Norrland och bussarna går så dåligt! Barnen skulle behöva åka buss 06:50 för att hinna till skolan i tid. Tur vi har en som går på fritids, så vi kör alla på morgonen! Men då får de stora vänta på skolan över en timme på morgonen. Men de tycker det är bättre, än att ta bussen. Kanske det blir bättre (läs lättare att ta bussen) nu när de är två som åker? Jag hoppas det!

Vi hörs när vi hörs!
Anneli Hägg

Gillar