Operation

Igår var det så dax för operation för min Endometrios. Jag har ju haft otroligt jobbigt med min mens, sedan jag fick den när jag var 13 år. Aldrig har någon inom sjukvården trott på mig. Men så äntligen träffade jag en läkare som förstod. Och sa ordet jag själv undrar över "Du har Endometrios"

Så jag fick en remiss till Gyn. Där jag träffade en läkare som föreslog en speciell operation, där jag inte opererar bort något, utan 95% av alla som gör operationen blir mycket, mycket bättre.

NovaSure kortfattat innebär det att man bränner inuti livmodern för att det ska bli mindre yta att blöda från.

Jag kom in i tron om att nu blir jag sövd och när jag vaknar är det klart. Riktigt så blev det inte! Jag vägrar ryggmärgsbedövning. Mina ben går inte att lita på efteråt. De viker sig när de själv känner för det. Jag ramlar titt som tätt i flera månader efteråt. Så det fick bli Lokalbedövning och som min sköterska sa Grogg 🤣👍 Så när det gjorde för ont gav han mig "grogg" i sprutan på handen, så jag blev lite lätt dåsig och yr. Som när man dricker grogg, som han sa.

Jag ska inte säga att det inte kändes. För det gjorde det verkligen! Jag är otroligt känslig och det krampar lätt, så det blev ganska många "groggar" (morfindropp).

Det tog inte så lång tid. Men fy vad ont jag har!
Jag fick med mig morfin hem. Och blir hemma från jobbet i veckan. Kanske kan jag jobba på fredag, jag satsar på det 👍 men det får kroppen säga sitt om.

Nu är det i alla fall över och det kan ta upp till fem cyklar innan man riktigt vet hur bra operationen gick.

Vi hörs när vi hörs!
Anneli Hägg

Gillar