Penkkaripäivä & abiristeilyllä kipeänä 🐥

Heippa! Lukio on nyt omalta osaltani kirjoituksia ja ylioppilasjuhlaa vaille suoritettu, hullua miten nopeasti aika menee! Erityisesti lukion viimeinen viikko jäi mieleeni ikimuistoisena ajanjaksona. Ajattelin kirjoittaa tähän samaan postaukseen nyt sekä penkkaripäivästä että abiristeilystä. Meillä oli penkkarit siis torstaina 13.2 ja abiristeilylle lähdimme lauantaina 15.2.

Penkkarit 13.2

Aloitin puvun etsimisen jo 10 vuotta sitten isosiskoni ollessa abiturienttina. Silloin törmäsin ihanaan sammakkopukuun ja hassua kyllä, vielä tänäkin vuonna sama puku löytyi Punanaamion valikoimista. En kuitenkaan ostanut sammakkopukua, vaikka se suloinen olikin. Olin jo melko kauan sitten päättänyt, että haluan olla osana jotakin pari- tai ryhmäpukua. Luonnollinen valinta oli sitten pukeutua poikaystäväni kanssa pariasuun. Meillä oli muutamia eri vaihtoehtoja, mutta päädyimme nopeasti omaan henkilökohtaiseen suosikkiini eli tipiin ja sylvesteriin! Löysin oman pukuni käytettynä Instagramin kautta ja poikaystäväni tilasi omansa Ranskasta. Päivää ennen penkkareita tipin vetoketju päätti lähteä irti, mutta se saatiin kuitenkin nopeasti korjattua! Olin 100% tyytyväinen asuvalintaan, jonka kriteereitä alunperin olivat harvinaisuus, lämpöisyys ja suloisuus. Kaiken lisäksi tipi ja sylvesteri ovat lapsuuteni suosikkihahmoja <3 Pakko myöskin mainita, että tämä asuyhdistelmä oli alunperin täysin omasta päästäni keksitty, vaikka myöhemmin löysinkin inspiraatiota tähän myös netistä.

Penkkaripäivä itsessään oli ihana ja meni nopeasti. Aamulla lauloimme Ikuinen vappu-laulusta tehdyn abiversion muille lukiolaisille ja sen jälkeen lähdimme kiertelemään linja-autolla eskareita ja lähikouluja. Täällä ei kuljeta ollenkaan rekoilla, koska etäisyydet koulujen välillä ovat sen verran pitkiä. Ruokana oli abien toivomia kananugetteja, joista en kyllä itse tykkää ollenkaan :D Ruuan jälkeen oli varsinaiset penkkarit, jossa oli opettajille abi- tietovisaa sekä muuta ohjelmaa. Koulun jälkeen menimme ottamaan epävirallisia penkkarikuvia ankean harmaaseen säähän. Illalla lähdimme vielä baariin penkkaribileisiin, missä en kyllä viihtynyt ollenkaan väsymyksen painaessa päälle.

Penkkarit 2020
Illan asu
Elämäni ensimmäinen baarista tilattu juoma, marianne.

Abiristeily 15.2.

Lähdimme linja-autolla matkaan aamulla klo 9.30. Pysähdyimme matkalla kaksi kertaa ja Helsingissä olimme noin klo 16 aikaan. Perjantai yönä nukkumaan mennessäni aloin tuntea oloani hieman kipeäksi ja otin nopeasti sinkkiä. Se ei kuitenkaan enää siinä vaiheessa auttanut ja aamulla heräsinkin melko pahaan kurkkukipuun. Otin lääkkeen ja ajattelin, että mieluummin kuitenkin tämä kuin oksennustauti. Olo oli vaihtelevasti huono ja hyvä koko bussimatkan. Laivaan nousimme puoli kuudelta ja liikkelle lähdimme tuntia myöhemmin. Löysin elämäni ensimmäisen alkoholijuoman, joka oli oikeasti hyvää. Kelkka nimittäin maistuu pelkästään appelsiinimehulta ja siitä syystä onkin ehkä hieman petollista. Petri Nygård oli illan ensimmäinen esiintyjä ja todella hyvä sellainen! Sen jälkeen oli ruoka, joka oli suoraan sanottuna melko pahaa. Ruokailun aikana oli paha myrsky ja tulimme poikaystäväni kanssa todella huonovointisiksi. Menimme hyttiin lepäämään pariksi tunniksi ja skippasimme Mouhouksen esiintymisen. Pienen levon jälkeen oloni oli taas ihan hyvä ja lähdimme porukalla istumaan baarin sohville. Kun Teflon brothersin keikka alkoi, huono oloni palasi. En ollut enää juonut, joten oloni johtui pelkästään sairaudesta. Menimme uudelleen hyttiin lepäämään ja sen jälkeen jo nukahdimmekin. Tai no, heräsin kymmenen minuutin välein laivan käytäviltä kuuluviin tapahtumiin, joten elin seinän takana hengessä mukana läpi yön :D En koe, että olisin jäänyt mistään paitsi, vaikka kipeänä olo veikin voimani jo alkuyöstä. Nygårdin keikalla oli todella hauskaa ja kelkka oli hyvää, mutta se riitti. En olisi enää jaksanut enempää tanssimista tai juomista, ainakaan kipeänä.

Vahva suositus kelkka- juomalle!
Abiristeilyn bileet
Abiristeilyn asu.

Aamulla heräsin sairaudesta johtuvaan pahaan oloon. Aamiainen oli ihanan herkullista, mutta en meinannut jaksaa syödä siitä juuri mitään. Lääkkeen jälkeen oloni taas parani hieman ja jaksoin lähteä muiden kanssa kiertelemään Tax free- myymälöihin. Sieltä mukaan tarttui 20 eurolla karkkeja. ( Yllätyys ) Sunnuntaina lavalla esiintyi vielä taikuri ja Aste, joita olimme katsomassa. Muuten aika meni kavereiden kanssa jutellessa. Laiva saapui satamaan klo 16 ja siitä alkoi pitkä matkustus takaisin. Kotioven avasin klo 22.30 aikoihin ja vannon että oma sänky sekä yövaatteet eivät ole koskaan tuntuneet yhtä mukavilta. Abiristeilymme laiva oli nimeltään Victoria ja entisiin laivakokemuksiini verrattuna tämä paatti oli mielestäni selkeämmin suunniteltu. Laivasta olisi ollut mahdollisuus myöskin poistua maihin Tallinnassa, mutta kukaan porukastamme ei sitä tehnyt. Vaikka tulin kipeäksi juuri ennen abiristeilylle lähtöä, se ei onneksi vaikuttanut kokemukseeni niin negativiisesti kuin pelkäsin. Rahat olisi tottakai voinut käyttää paremminkin, mutta en todellakaan kadu tai jättäisi menemättä tälläiseen kerran elämässä- tilaisuuteen!

Laivan herkullinen aamupala
Tax free- ostoksia

Siinä oli omia ajatuksiani lukion viimeisistä tapahtumista. Päällimmäisenä olo on kiitollinen, väsynyt ja iloinen uusista kokemuksista. Nyt koittaa paluu takaisin arkeen ja koulukirjojen pariin uudella innolla.. Mukavaa viikkoa kaikille <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kotkotuksia
Kotkotuksia,
Toi sun penkkariasu on ihana <3 Mut onpa tympeää, että risteily meni sairastaessa 😟 Sitä on ollut vissiin liikkeellä, monet rissellä olleet kaverinikin ovat nyt olleet flunssassa!
nouw.com/kotkotuksia
Annejanina
Annejanina,
Kiitos 💛 Joo, täälläkin suurin osa sairastanut nyt flunssaa, mutta onneksi ei risteily mennyt aivan pilalle kuitenkaan! Oksennustauti olisi ollut kammottava, olisi varmaan täytynyt jäädä koko risteilyltä pois 😖
nouw.com/annejanina
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229