Tasty tuesday: Kylling i curry

I dag tenkte jeg å tipse dere om en av mine favorittretter i hverdagen. Det er over to år siden vi testet denne oppskriften på Trines matblogg, og vi har laget den utallige mange ganger etterpå. Dette er en rett som kanskje tar bittelitt lenger tid å lage, siden du må kutte opp alle grønnsakene, men når det er gjort går det veldig fort. I tillegg smaker det vanvittig godt! Man kan også tilsette andre grønnsaker hvis man vil, så denne retten kan man variere.

Du trenger:

♥ 300 gram kylling i terninger ♥ 1 boks kokosmelk ♥ 1/2 rødløk(finhakket) ♥ 2 hvitløksfedd(finhakket) ♥ 1/2 chili(finhakket) ♥ 1 cm revet ingefær ♥ 1.5 ss tomatpuré ♥ 5 ts rød curry paste ♥ 2 gulrøtter i tynne staver ♥ 1/2 rød paprika i tynne staver ♥ Saften av en halv lime ♥ 1-2 ss fish sause ♥ 1 ts sukker ♥ ris til to personer ♥ koriander(kan sløyfes)

Slik gjør du:

♥ Skjær opp kyllingen og grønnsakene som angitt over.

♥ Kok risen etter anvisningen på pakken.

♥ Stek kyllingen i litt nøytral olje og legg til side.

♥ Stek løk i 2 ss av kokosfettet(øverste laget i kokosmelken) i en gryte. Tilsett etterhvert hvitløk, chili og ingefær. La det frese i 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og currypaste.

♥ Tilsett gulrøtter og paprika før du heller resten av kokosmelken oppi.

♥ Gi sausen et oppkok før du smaker til med lime, fish sauce og sukker. La den koke i 5-10 minutter. Tilsett kyllingen og la det trekke i 5-10 minutter.

♥ Rett før servering tilsettes koriander. Legg risen i bunnen av en skål og hell kyllingcurryen over.

​Ha en kjempefin tirsdag videre!

Liker

Kommentarer

camillacecilia
camillacecilia,
Annedahl
Annedahl,
Er veldig godt 😊 nouw.com/annedahl
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229