Oppskrift: Vegetarisk bønnegryte

I dag tenkte jeg å dele en ny oppskrift med dere, som er en av mine store favoritter når det gjelder vegetarmiddager. Denne spicy bønnegryten har vi laget utrolig mange ganger, og den smaker alltid like godt. I tillegg metter den ganske bra og tar ikke så veldig lang tid å lage. Passer også veldig godt nå på høsten. 

Dette trenger du til 2 personer:

Grønnsaker: 1/2 løk, 1/2 rød paprika, 1/2 gul eller grønn paprika, 1 rød chili, 2 fedd hvitløk, 1 lime og 1 vårløk.

Hermetikk: 1 boks hakkede tomater, 1 ss tomatpure, 1 boks mais, 1 boks kidneybønner og 1 boks svarte bønner.

Krydder: chilipulver, spisskummen, kajennepepper (kan sløfes hvis du ikke vil ha den så sterk), salt og pepper

Diverse: 1 pose tortillachips, rømme og sukker

Fremgangsmåte:

- Start med å skjære paprika i terninger, og finhakke løk, chili og hvitløk. Fres løken og paprikaen i litt olje i noen minutter før du tilsetter hvitløk og chili.

- Tilsett tomatpure før du etter ett minutt tilsetter de hakkede tomatene. Smak til med krydder og litt sukker. La det småkoke i ca. 10 minutter.

- Hell av væsken på bønnene og skyll de i kaldt vann før du tilsetter de i gryten. Tilsett så mais og vårløk. Smak til med lime, salt og pepper.

- Serveres med litt rømme og med tortillachips til. Jeg liker veldig godt å spise gryten ved å bruke tortillachips som en "skje".

Bon Appétit

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229