7 Back to school tips

skola

5 September

Hej allihopa! Jag mår väldigt bra idag och konstig nog känns det som söndag fast det bara är lördag. Jag tänkte att nu har skolan börjat igen och back to school tips kan man ju inte få för många av så tänkte skriva mina bästa tips för att skolan ska flyta på så bra som möjligt. Om ni inte redan vet så går jag andra åretrestaurang och livsmedelsprogrammet i Luleå, min skolgång har varit väldigt jobbig med både klasskompisar, lärare och själva plugget. Nu mer kan jag tycka att det kan vara roligt att sätta sig ner och plugga, det är även väldigt skönt att bli av med det på direkten.

1.

Få saker överstökat så du inte sitter sista kvällen och skriver uppgiften i ren panik. Det kan bli bra men det kan bli hundra gånger bättre om du skulle sitta hela veckan en timme och man blir mycket mer nöjd tycker jag själv.

2.

To do list säger jag bara. Med listor ser man vad man ska göra och behöver inte komma ihåg i huvudet. Sen känns det också väldigt skönt att kunna stryka det man skrivit ned. Jag brukar även använda mig av "fästisar" på datorn där jag kan skriva vad vi gör i de olika kurserna, brukar vara mer långsiktiga saker.

3.

Anteckningsböcker. När man skriver förhand tycker jag själv att jag lär sig det bättre, även att hitta sina anteckningar eftersom allt är samlat i en bok. Jag brukar även sitta och rita i de böckerna för att ha något att pilla på samtidigt läraren bara pratar, kan även dra pilar för att göra mina anteckningar roligare och för att kunna få in så mycket som möjligt och bara använda ett ord i texten jag skriver men ha förklaringen på sidan om. Jag har gjort så att jag har svenska och engelska i samma bok men börjar från olika håll.

4.

När och vart? Jag tycker att platsen man är på är väldigt viktig. Jag kan gå till stads biblioteket om jag vet att jag har ett långt hål på mitt schema. På biblioteket är jag ostörd och det är mysigt att sitta vid det stora fönsterna och bara kolla ut, oftast finns det inte heller mycket annat jag kan göra utom att pilla på datorn eller läsa mina böcker. Helt enkelt inga störningsmoment.

5.

Försök att fokusera. Jag själv vet att man vill gärna tänka på 100 olika andra saker än det som lektionen eller boken handlar om, och att prata med klasskompisarna är mycket mer intressant/roligare än att läsa sidorna i boken eller börja skriva anteckningar. Men tänk långsiktigt. Vad vill DU bli? Vad strävar DU efter? Själv har jag en förhoppning om att jobba ett tag som kock och även som bartender efter jag gått ut gymnasiet, sen vill jag komma in på polishögskolan och jobba som polis. Jag har vart så att min utbildning blir högskoleförberedande och att lägga till en till samhällskurs i år och i trean vill jag ha en till historia kurs. Med detta säger jag att jag har också valt att göra min gymnasie tid svårare än mina klasskompisar och det kräver såklart mer från mig.

Kan starkt rekommendera att använda A5 block att skriva i då de är lätta att ta med

Väldigt fint att sitta i biblioteket och plugga, detta var en fredag och det var så mysigt<3

6.

Något av de sakerna jag alltid har med till skola är mitt pennfack med frixion pennor samt andra pennor och sudd, dator och om jag ska ha med min mobilladdare brukar jag snurra ihop den som på bilden för att det är mindre risk att den går sönder, lättare att hitta och mindre kaos i väskan. Sen brukar jag ha med de böckerna jag behöver, läppsyl och handkräm som blir ett måste när man går restaurang. Tänkte även göra ett inlägg som är what's in my school bag så vi får se om det blir ett sånt inlägg också.

7.

Det är okej att vara tråkig. Jag brukar tänka så när jag vet att jag måste plugga och där med måste säga nej när det är någon som frågar om vi kan ses fast det bara är en fika.

VIKTIGT!

Det är många som utsätt för mobbning/utfrysning i skolan och jag tycker att det är viktigt som elev eller förälder att berätta för mentorn eller rektorn vad man sett eller hört. Jag själv har både blivit utsatt på nätet, i klassrummet, psykiskt och fysiskt så jag vet hur det känns och det är något ingen ska behöva uppleva. Om du blir utsatt kan du alltid prata med lärare, kurator på skolan, UMO, vårdcentralen, föräldrar, syskon eller kompisar. I Luleå finns skolkyrkan där Sara och Camilla jobbar så dit kan du vända dig och du behöver absolut inte vara kristen. Alla är välkomna.❤️ #stoppamobbning

Hoppas detta inlägg hjälper er till en bättre studieteknik. Om du inte redan vet det ska jag under september månad lägga upp minst 15 inlägg i samband med #nouwseptemberchallenge . Ni får ha det så bra så syns vi snart igen❤️

  • skola

Gillar

Kommentarer