Hej på dig!

Idag är det tisdag och det är nog den dagen som jag hatar mest. Liksom vi är inte ens halvvägs genom veckan och man vill ju bara att helgen ska närma sig när det är så fint väder ute! Jag typ dör av värmen och vill helst bara sitta ute i trädgården och chilla men nej:) På torsdag så har jag nämligen ett historia prov och på fredag så har jag ett geografi prov, kul va? Skolan är stressig som fan just nu när sommarlovet börjar närma sig, med alla nationella prov, dessutom så har vi andra prov över det. Och glömde jag att nämna att jag går på en engelsktalande linje? :)

Jag kan nog slå vad om att många fler känner som jag gör just nu och det behöver inte bara handla om skolan. Det kanske helt enkelt är något annat i ditt liv som händer som gör att du känner dig stressad och har svårt att hitta ro. Och eftersom att jag är den snälla människan som jag är så kommer jag med en masterpost till dig, full med saker som du kan hitta på för att lugna ner dig lite!


Distrahera dig själv:

25 goda maträtter som du bara behöver 3 ingredienser till!!

Rita med ord

Gravity falls avsnitt!! (detta är typ det bästa ever i love it)

Adventure time avsnitt!!!

Bob's burgers avsnitt!!!!

Empire avsnitt!!!

En av mina favorit viners hahahahah han är så fkn rolig ni måste kolla!!

Detta är också en av dom:)

FRENCH TOAST ROLL UPS!!!!

En underhållande story-time video

Bästa ''carne asada'' receptet!

Träna med Cassie :D

Gör din egna bucket-list


Hjälpfulla hemsidor:

Bästa hemsidan när man vill lära sig saker

Kolla om en specifik hemsida är pålitlig! (bra att veta när man onlineshoppar)

Här kan du se om en specifik hemsida ligger nere för bara dig eller för alla

Vill du veta hur saker funkar?

Dom bästa crash courses som finns (intressanta att kolla på då dom är tecknade :D)

Kolla på filmer/rita/vad som helst??? med dina onlinevänner


How to:

Hur man pluggar bra

Hur du kan göra för att hålla dig vaken en hel natt för att plugga

Hur du överlever gymnasiet/högstadiet

Hur du får din katt att älska dig (i need this)

Hur man gör en avslappnande spa-dag hemma! :)​/Mohsen

Likes

Comments

Ni hörde rätt, rasism mot vita existerar inte. ALLS. Nutid så existerar det inte och dessutom så ska det inte existera. Våra förklaringar är att, rasism handlar helt enkelt om makt. Vita människor besitter en stor maktposition vilket gör att de är ''immuna'' mot rasism. Så hur man enkelt försöker så räknas det inte som rasism. Visst, flera säger att det räknas som rasism när man säger ''svennejävel'', men nej kära ni! Det är helt enkelt en diskriminering och inget som räknas som rasism. Vita människor har ALDRIG varit ett offer i samhället, ingen påpekar deras hudfärg, de behöver inte ens bry sig om att de är vita då deras hudfärg aldrig varit ett problem, utan snarare en förutsättning. Däremot så måste en icke-vit människa alltid vara orolig över sin hudfärg, kultur osv. Deras hudfärg måste alltid påpekas utav andra.

Vissa säger att rasism är att när man diskriminerar en ras. Låt oss utgå från att det finns olika raser då. I detta samhälle vi lever i, så finns det en ras(den vita rasen) som är, enligt samhället mer överlägsen. Den vita rasen är då en norm och besitter som sagt en maktposition, vilket gör att vita människor INTE kan uppleva rasism.

Inom historian så har vita använt svarta till slavar utifrån den svarta rasen, då den menades som en smutsig och dålig ras. Visst, flera vita har blivit utnyttjade som slavar men det hade ingenting med ras och göra. Däremot så valde vita människor, t.ex. från triangelhandeln, svarta utifrån rasen.

Den stora frågan som flera brukar ställa är då, om människor som kommer ifrån Mellanöstern är ''vita''?, då säger vi ''vita'' som en ras. Svaret är ett stort NEJ. Eftersom även om man är vitare än snön men kommer INTE ifrån västvärlden(oftast) så är man inte ''vit''. Så om man är ifrån något land i västvärlden så är man ''vit''.

Peace! Abbas.

Likes

Comments