Jag sparade rötterna från ett par vårlökar, när vi gjorde Pad Thai häromdagen. Och satte dessa i vatten. Många påfyllningar senare så är dom väääääldigt stora. Och snart blir det padthai, igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu blev det plusgrader i Göteborg, och ska bli det ett par dagar framöver. Därför tog jag idag med mig spade, frön och fiberduk (som legat nerpackat och väntat på dessa dagar) och begav mig till min pallkrage. Dags att gräva ner lite frön!!! :)

Isberssallad, rädisor, vårlök och brytbönor. När detta har växt till sig går det att plantera tex spenat mellan bönorna, och persilja bredvid vårlöken osv. Allt går att pussla i en liten trädgård. Samodla. Nu vill jag ha vår och grönsaker! :)

Likes

Comments

De växer väldigt bra och fort, börjar få pyttelite panik med vart alla PUMPORNA ska planteras... En planta blir en ganska stor ranka, och iom att jag inte har koll på denna importerad sorten så vet jag inte hur stor pumpan (eller pumporna) blir vilket är skitläskigt och spännande samtidigt. Vissa har redan fått ett rotsystem. Okej... Pumpaplanta bortskänkes?! :)

Likes

Comments

Update: Jag sådde femton frön i måndags, med chiliensk pumpa. Och det växer så att det knakar! En vecka på elementet. Jättekul!

Likes

Comments

Bilderna är från förra årets skörd. Olika sorters chili, pak choi och bönor. Odling kräver tålamod och kunskap, små tricks. Jag har redan börjat plantera iår, trots kyla och snö. Jag har en pallkrage, en balkong och många fönsterbrädor.

Just nu är fönsterbrädorna i köket fulla av krukor, jag har planterat tre krukor med tomater ca sex frön i varje och med fiberduk på såklart, det har redan kommit upp små groddar bara efter fem dagar. En kruka med dill har fått stå på elementet under fönsterbrädan, även den har börjat växa.

Dessutom har jag sått femton chiliensk pumpa, redan på gång! Helt fantastiskt hur fort det växer. Och med värme, vatten, kärlek och näring blir det snart mat till mig och min familj. Jag älskar att odla, och det är en lyx att äta egenodlade grönsaker som dessutom är väldigt tillgängliga, bara att gå och skörda när man ska laga mat.

I den här bloggen kommer jag att skriva om allt jag odlar, hur det går, och även dela med mig utav recept och tips. Hoppas att jag kan inspirera dig, du behöver egentligen bara jord, nått att ha jorden i, frön av valfritt slag och vatten.

Testa gärna någon ört, tex persilja som är supergott och nyttigt. Den sprider sig bra och är lättodlad. Kommentera gärna vad du odlar och hur det går för dig.

Lycka till!

Likes

Comments