orkar aldrig skriva längre eftersom det tar så länge att ladda upp. speciellt bilder. Men jag har det bra. Njuter varje dag, skit i råttor och kackerlackor.
Idag satt jag och läste i solen och en gäst gick förbi, fick ögonkontakt med mig och sa lugnt "It's fucking paradise" (det är fan paradis) före han fortsatte mot stranden.
Så skulle jag också beskriva det. :)Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen, va?
Och kolla in myggbetten på mina ben.. jag hatar insekter haha.

Två nya volontärarbetare på palmar nu, de har fått mig att inse ännu en gång hur smutsigt det är i vårt volontärhus.. Inatt väcktes jag upp av en enorm råtta bredvid mig. haha. Men det värsta är.... jag börjar vänja mig. Så grisig är jag. Har äntligen vant mig vid kackerlackorna.. råttan tänkte jag inte så mycket på och det smutsiga köket som jag första dagen tillbringade hela dagen med att städa stör mig inte längre. Jag är nu en av dom. Hah.
Nåja. Jag vill röra på mig, ta mig nån annanstans snart. Men vart och hur vet jag inte.

Likes

Comments

Nu gör jag så här att jag skriver blogginlägg på min telefon när jag har tid och sen bara kopierar och publicerar dom snabbt när jag har internet.
Jag är nu officiellt själv. Ensam. Solo. Min kanadensiska vän och flera andra volontärer har stuckit. Resten åker om någon vecka och här är jag. Jag funderar på att hitta ett annat ställe, jobb eller nåt. Antoine, min kanadensiska kompis var så hispig så jag har börjat bli likadan. Men det beror väl på att det är så stor skillnad på att resa och uppleva allt med nån från att vara helt själv.
Jag måste väl bara lära mig. Att inte förlita mig på någon alls och det är ganska svårt men jag tror att det kommer att vara värt det. Man blir lite självständigare.
Idag fanns det ingenting för mig att göra och det gjorde mig ganska rastlös.. är fortfarande riktigt rastlös. Vet inte om jag ska stanna eller åka vidare. Det visar sig nog dock.
Men ett tecken är nog att det här stället börjar irritera mig lite.
~Jag fasar hela dagarna för att sova med kackerlackorna på nätterna. Och nånting väldigt konstigt stack mig just när jag skrev det här och hela mitt finger svider (jag är lite trött på djungelns kryp).
~Allt jag äger är fullt av mögel och det är helt sant. Min väska har svarta mögelprickar, mina kläder och precis allt annat som madrasser och handdukar stinker. T.om. mitt pass har mögel i sig. Kameror och mobiler är i risk och allt kan förstöras av fukten..
~Den andra ägaren av hotellet har återvänt och han är ganska otrevlig. Den typen av chef som får dig att jobba för att du känner dig kontrollerad och tvingad. Till skillnad från den första ägaren (de är två) som är världens trevligaste kille.

Men tack mamma för att du får mig att tänka lite längre när nånting känns otrevligt. Alla mejl inspirerar mig lite grann, varje gång jag äcklas av kryp i madrassen, irriteras av icke fungerande spis eller vattenkranar tänker jag bara på hur jag ändå hellre är här än hemma och lever mitt normala liv. Eller pluggar i ett finskt universitet. Det här är mycket bättre.

Likes

Comments

Hittils har det inte funnits plats för mig i volontärhusets sängar så har fått sova i vanlig sovsal med andra gäster. Hörde från dom andra nya att rummet för volontärer var hemskt och en efter en försökte dom hitta nya, kreativa sovplatser... Nu har jag fått mig en säng i volontärrummet efter att en vattenskada fixats och ja... det ser "fint" ut.
Jag har redan vant mig vid att ha en del enorma krabbor och spindlar bredvid mitt ansikte när jag sover. Vi är i djungeln, det är så det är. Men mängden kryp i detta rum är otroligt... Och kackerlackorna är de jag tycker om minst. När jag fick veta att jag skulle sova här gick jag in, och utan att ha sett en enda kackerlacka i hela mitt liv förut såg jag tiotals; på sängarna, väggarna, kläderna. För att inte tala om alla andra sorters insekter.
Snackat med lite folk om det och just nu är det bara två andra tjejer som gått med på att sova kvar där och dom är helt okej med det. "Kackerlackorna kryper på dig på natten hela tiden så du vänjer dig. Det är inte så farligt. Förutom om den här och den här sortens insekt biter dig, då blir du sjuk. Men kackerlackorna är okej."
Samtidigt kan min kanadensiska vän inte sova här, han fixar det inte. OCH HAN HAR SOVIT PÅ EN PLANKA I NICARAGUA I EN MÅNAD.
Den vimsiga hippiedamen som också volontärarbetar här hittar också nya sovplatser lite här och var.
Så de senaste nätterna har jag och kanadensarn försökt hitta alternativa sovplatser som soffor, hängmattor när det inte regnar och sängar i en förfallen sovsal.

Men jag vill ha en riktig säng som jag alltid kan sova i så nu står jag för ett dilemma. Är jag alldeles för pryd då jag inte vill sova med kackerlackor och smuts och mögel och gudvetvadförinsekter, och borde jag helt enkelt lära mig?
Eller. Ska jag köpa en hängmatta eller nåt nånstansifrån och hänga upp den varje dag och sova i den? Under tak helst då det regnar varje natt.
För palmar är ett uunderbart ställe, men gud så smutsigt. Och naturen går inte att bli av med. Vi lever i djungeln.
Råd uppskattas.

Likes

Comments

Okeej hej hej hej en liten snabb uppdatering igen då.
allt går bra . två av volontärarbetarna som började samma dag som mig har stuckit vidare. En för att resa, en hem. En av dom var en av de kanadensiska killarna så jag blev jätteledsen hehe... vi tre hade blivit väldigt tajta. Nåja, en är kvar och vi är bästa vänner här, umgås alldeles för mycket. Vi tänker samma saker och börjar alltid plötsligt sjunga samma låtar.. alltså för mycket. Men han sticker om två veckor så jag lär mig nog acceptera att ens resekompisar inte varar för evigt.
Idag är panamas självständighetsdag så det är mycket mycket party på vår strand. Turister från hela panama, och jag kan säga att turister behöver inte va vita människor från usa och norden för att se riktigt fåniga ut. jag och kanadensarn sa att vi känner oss mer som lokala än dessa panameños.
Att jobba i restaurang och bar är jättekul men ganska svårt eftersom dom inte har nåt särskilt bra system här. Och alla varor tar slut hela tiden. Menmen.. kunder bryr sig inte så mycket. Tänker tillbaka på ÅSS då kunder nästan grät för att vi bara hade tre växlar på våra cyklar.
Exakt.
Träffade en svensk tjej här! Första gången det händer.
Och ännu konstigare, igår kom en finsk gäst till vårt hostel! Saknat både finska och svenska :)
Halloween var förresten riktigt kul, alla klädde ut sig med vad de hade och jag var en nörd.
Okej vad mer...
jag är törstig så nu går jag hem igen.
hejhej.
Likes

Comments