Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bestämde mig för att plocka upp telefonen för första gången på flera dagar. Jobbigt.

Internet har varit svårt att få tag på. Var tvungen att gå i en halvtimme och gömma mig bakom ett annat hostel för att skriva det här. Gratis wifi är inte det lättaste att hitta.

En uppdatering:
●Brukar jobba frukostpasset, serverar, städar och fyller på lagret.. sånt.
●Fötterna blir väldigt härdade, den heta sanden, koraller och bitande hundvalpar gör att jag inte kunde posera fotmodell direkt.
●Just ja, palmar (hotellet var jag jobbar) har skaffat en liten hundvalp, den är 5 veckor gammal och är allas lilla bebis.
●Har snorklat en hel del, igår gick jag en timme för att hitta det bästa korallrevet.. och det var häftigt. Ända till jag var dum nog att lyssna på en annan som ville gå till ett ställe med grunt vatten ovanför korallerna och stora vågor. Aj. Om du inte visste så är koraller vassa.
●Panamanier är ganska så väldigt lata. Hon som lagar frukost blev jättearg igår då någon beställde fruktsallad och hon hade inte hunnit hacka frukt än för att hon var 45 minuter sen till jobbet. Okej.
●Min spanska blir bara sämre. Men jag kan nu spela kort på franska. Svära kan jag med.
●Palmar är ett ekohotell med solpaneler och regnvattendusch. Duschen är en fin tanke men frustrerande att använda. Vi föredrar alltså att tvätta oss i havet.
●Jag hatar insekter. Jag har drygt hundra bett på ett ben. Jag orkade inte fortsätta räkna efter det. Om det inte går över så sticker jag härifrån.
●Att dricka ur kokosnötter är gratis, så det är fantastiskt.
●Det går bra.

Likes

Comments

Hej! Nu tror jag att saker är lite klarare.
Vi cyklade ju runt lite här någon dag sen. Efter det åkte jag till nån strand med båt med några lokalaa och hittade där trevliga ungdomar från Tyskland, Argentina och Singapore. Åkte sedan buss hem med dom. Var riktigt trevlig dag och intressant. Kom fram till att jag mycket hellre umgås med andra unga backpackers i samma situation som mig. Speciellt när jag nu mestadels är ensam.
I alla fall. Nästa dag skulle vi cykla lite med iris , hon kunde va med den här dan, och så cyklade vi tydligen till samma strand. Tog två timmar dit och var ytterst jobbigt. Hehe. Där träffade vi tre tyska killar som vi bott på samma hostel med i djungeln ganska länge. Umgicks då hela dan och hade det jätteroligt. Vi tog båt tillbaka med cyklarna för att cykla skulle vart hemskt. Hemskt.
Samma kväll gick jag och träffade tyskarna igen och vi umgicks på deras hostel, där träffade jag massvis av folk. Bl.a. två fransk-kanadensare som berättade att de skulle till en grannö som jag redan varit på och volontärarbeta. Alltså jobba lite på ett hostel och få boende samt lite mat tillbaka. Dom frågade om jag ville komma med och ja... nu är jag här. Det är en paradisö med stränder överallt. Allt är ganska dyrt här och det finns ingen butik heller så det är väl inte det bästa men jag kommer spara massvis av pengar ändå. Plus att det kommer bli riktigt trevligt. Kanandensarnas franska är alldeles för oförståelig för mig men jag kommer lära mig. Och en av dom kan inte engelska så vi får helt enkelt lära varandra nu.
Minimum tid för att jobba här är en månad, så jag kommer minst sagt vara här ett tag.. Ganska skönt. Men jag kommer säkert tröttna på alla turister som kommer hit. Meen tomma, vackra karibiska stränder finns det gott om.

Så. det var bara enmassa fakta.. Vi har sällan internet här på ön så det blir nog inte så mycket skrivande eller ringande tyvärr. Men nu vet du iaf vad som händer.
Har fortfarande inte fotat i stan särskilt mycket och har annars heller inte tagit så mycket bilder. De enda jag har är med iris gopro-kamera och min mobil ibland.


Likes

Comments

Hej mamma.
Den här dagen har varit lärorik och jag är väldigt förvirrad men på ett bra sätt. Händer nog en hel del men tänker så mycket att jag inte vet var jag ska börja. Berättar mer när jag vet. Hehe.
Såg en sengångare idag förresten!! Äntligen!
Bilderna är från igår.Likes

Comments

Det var bra att få ut lite aggressioner. Var på ganska dåligt humör idag, stackars Iris.
Men saker ser bättre ut, mådde riktigt dåligt tidigare idag p.g.a mjölken, men sov några timmar och åt massvis med frukt så mår mycket bättre.
Så åt jag lac defloratum mamma, jag tror det hjälpte. Nu har jag huvudvärk men det är i princip allt. Lite svag och yr också men det går att leva med! :)

Såå över till allt positivt. Jag äääälskar bocas town. Karibiska kusten är jättevacker, speciellt med små söta hus byggda ovanpå vattnet. Alla dessa hus på den här halvön skapar en liten, söt stad. Och vi har konstaterat med Iris att jag säger "Jag vill bo här för resten av mitt liv" på varje ställe vi kommer till första dan. Men nu känns det riktigt, ett tag vill jag bo här i alla fall. Hah.
Så Iris har en del jobbsaker och sånt från ooh med nu så jag är i princip själv häröver, men jag har inget emot det.
Ååh jag har så mycket jag vill säga. Borde sätta det i punkter för att det inte ska bli så långt.
●Bocas town har den trevligaste befolkningen jag träffat!
●Det finns billig frukt och hantverk överallt!
●Letade hostel när jag kom hit och hittade ett lite gömt ett, är superbilligt, superrent och jättecharmigt. Är själv på hela hostellet vilket ger eget rum/hus samt snaabbt internet. wohoo.
●Solen har börjat titta fram.
●Jag är ganska säker på att jag kan få jobb här när jag snackat med några i stan redan, som sagt, alla är hjälpsamma men självklart tror jag inte vad alla säger, lurendrejare finns överallt men jag är smart, oroa dig inte :)
●Skulle leda till mer tänketid till vart jag vill resa samt pengasparande.
●Ja och mitt hostel har myggnät!! Väälbehövligt!


Jag lägger upp bilder från stan en annan dag.

Likes

Comments

Nu måste jag klaga lite.
Vi betalade alldeles för mycket för det här hostellet för det fanns inget annat att välja på, och inget var inkluderat. Inte ens frukost. Buu.
Sen finns det en restaurang bredvid som vi gått till några gånger och varje gång jag beställer nåt utan mjölk får jag två rätter före det blir rätt.
Idag ville jag vara försiktig och beställde frukt och grönsaker. endast. för att vara försiktig. och sade detta till dom flera gånger. igen. såklart var ju grönsakerna dränkta i smör när jag börjat äta dom.
Så nu väntar jag på att bli sjuk.. jeej.

Dessutom hade vårt dyra hostel bed bugs, alltså vägglöss då. Så nu är allt SKIT.
Jag tog inte ens frukosten gratis för att jag hade dåligt samvete för att jag är så krånglig.
Jo och så blev jag ju bestulen på lite pengar här någon dag sen så.. Grrrrr...

Likes

Comments

Hej! Förlåt för att jag inte skrivit på några dagar men vi har haft ganska fullt upp.

Hostellet i bergen var härligt, en dag vandrade vi till en häftig flod, en annan till en s.k river canyon. Man hoppade ner i ett vattendrag och åkte sen med. Superroligt, alltihop!
Sen drog vi vidare mot Bocas del toro. Nu hittade vi oss till en liten paradisö här men det är ganska dyrt och har inga butiker så vi åker in till stan imorgon och stannar där i några nätter istället.
Jag älskar Karibien, är helt otroligt häftigt. Men, kryp och djur finns det gott om.. och inte den söta, fluffiga varianten. Myror stora som händer, larver som kryper in under huden, hajar med mera med mera. Och gud vet vad alla ljud man hör från djungeln kommer ifrån.
Jag blev nog bestulen på drygt hundra dollar också vilket inte gör mig glad. Lite otur har vi väl haft men jag hoppas att det blir bra ändå. En spanjor vi träffa här säger att allt högre upp än Nicaragua i centralamerika är allldeleees för farligt så nu velar jag ifall jag ska fortsätta ändå.

Nååjaaa, sånahär dagar hör väl också till. Jag blir nog en tuffing från allt det här till slut.

Bildeeeer

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Allt är så väldigt väldigt fint.
Vi tog buss efter buss från Playa Blanca och har nu hittat oss till bergen. Till en sk "cloud forest".
Sista dagen i Playa Blanca tog vi det lugnt och gick en promenad i den lokala byn. Jag kan inte beskriva hur fin den var.. Små otroligt söta, smårostiga hus bredvid stranden med floder och blommor som växer vilt men i harmoni med samhället. Jag kan helt enkelt inte formulera det på ett sätt som inte låter som en pompös svennepoets ord.

Bussresan var lång men härlig. Såg massvis av spännande trädsorter, bananfarmer, caballeros.. och regn. Lugna puckar.

Nu är vi på ett eco-hostel som är.. helt.. otroligt. Vi är bokstavligt talat ovanför molnen och omringade av djungel, vattenfall och floder. Hostellet har allt; ekologisk mat, natur, bar, hängmattor och gungor samt trevligt folk. Området är ganska stort och ojämnt så varje trip till toaletten är ett träningspass.

Lägger upp fler bilder när jag orkar ta fram telefonen igen.


Likes

Comments

Tack mamma.

Likes

Comments

Okej, så Playa Blanca är härligt. Det var på vägen uppåt i landet så vi bestämde oss för att åka via i några dagar.

Playa Blanca är egentligen ganska dyrt och man kan säga att det består av två delar; Resort med finhotell samt område för lokalbefolkningen. Och gränsen är synlig. Det enda hostellet vi hittade är i den senare delen tack och lov. Det är ett litet sött paradis, detta.
Vi är de enda gästerna hos en liten familj med en 4 månader gammal bebis och stranden är 10 meter bort. Så vi får ta det lugnt. Stranden är även helt tom förutom hundarna som leker. Går man några hundra meter mot resorten dock hittar man lite småmulliga, smårika och småpinsamma centralamerikanska turister.

Jag som ääälskar hundar blev vän med dem alla. En hund fick dock namnet Piña eftersom vi i samma stund hittade en uppspolad ananas som blev vår middag (Piña = Ananas).

Piña blev min hund och följer mig numera överallt. Vi promenerade till resortet och Piña är ganska blyg runt nya människor, men vi två, vi är bästisar.

Likes

Comments