Har inget att göra så nu skriver jag lite. I monteverde spenderade vi dagarna med att göra lite olika saker, vi gick till en så kallad cloud forest, regnskog, där vi vandrade i några timmar. En annan dag gjorde vi linbanor, den längsta i centralamerika tydligen. I linbanan kunde man åka vanligt och superman, superman går ut på att man ligger på mage och sitter fast i ryggen. Jag gjorde dessa men när det kom till bungyjumpliknandesaken var jag precis på väg att hoppa men backade ut i sista sekunden. Jag fixade det inte. För jag är en fegis. Döm mig inte. Utöver detta var vi ute och red i djungeln med hästarna i solnedgången. Trevligt var vad det var.
Efter monteverde reste vi till San Jose, bodde på nåt hotell, flög nästa kväll till Miami. Och nu är vi här. Tjejerna har bokat något riktigt snyggt hotell och jag trivs helt bra. Igår kväll satt vi bara och kollade på tv och Idag ska vi besöka miami lite och flyger under natten till Madrid. Sen till Arlanda... sen med Rosella... sen hem.
Vill inte.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jaco var trevligt. Vi har blivit bortskämda med vackra stränder så när vi gick till Jacos långa, befolkade, lite nedskräpade strand var vi inte imponerande. Jaco är antagligen den farligaste staden vi besökt hittills även om San Jose, huvudstaden, har sina dåliga sidor. I Jaco förekommer prostitution och droger ganska öppet och en norsk kille från vårt hostel blev rånad under den korta färden hem (ca 30 meter) från en bar.
Hostellet var trevligt och socialt och under de tre nätter vi var där lärde jag känna en hel del nya människor. Vi gjorde inte så mycket annat än vara på stranden, laga mat och umgås men, vi var på krokodilsafari. Bilder nedan.
Efter Jaco reste vi till Monteverde, under kvällen och natten före resan började jag bli sjuk så resan blev lite jobbigare.
Vi hittade aldrig någon buss som skulle till puntarenas så vi blev illa tvungna att ta en taxi. I puntarenas väntade vi på buss till Monteverde, där väntade även två fransk-kanadensiska killar som jag träffade i Montezuma vilket var lite lustigt. Vi tänkte försöka hitta på saker tillsammans här i Monteverde för det finns så otroligt mycket aktiviteter här. Allt från linbanor till nattliga djungelpromenader.
Förresten så är monteverde KALLT. Jag skrattade åt mig själv den första veckan som packat med jacka och långärmade tröjor till costa rica, och ja, t.o.m linnena jag använde i våra tidigare destinationer var för varma, men här är det som finland. Vi är uppe i bergen med djungel runtomkring oss så ylletröjor och långbyxor behövs. Jag överdriver kanske lite, jag har haft feber den senaste dagen så all temperatur känns konstig.
Regnperioden har också fått sin början så sol börjar bli mer sällsynt.


Nåja.... inget intressant där kanske men måste skriva ändå. Har inte ens berättat om de bästa stunderna, för dom är alltid så små. Små faktorer som gör allt lite mer speciellt, smoothie, en jätteintressant person eller en rolig låt. Jag har det i alla fall riktigt bra och njuter av allt för snart är resan slut.Likes

Comments

Har inte skrivit nåt på ett tag nu. ursäkta mig men egentligen inte för jag har haft bättre saker för mig :)
Vi lämnade santa teresa för att åka till montezuma. egentligen hade vi sagt att vi skulle stanna där länge men planerna ändrades. första kvällen vilade vi och gick på middag med några amerikanska tjejer. andra dagen besökte vi vattenfallen, vandrade och klättrade tills vi kom fram. det var högt och huvudet svindlade men till slut kom vi fram. svettiga ticas var vi när vi kom hem.
men det var ingenting egentligen jämfört med nästa dag, för då var det nationalpark som gällde. vi åkte shuttle till cabo blanco som parken heter och vandrade sedan i den två timmar tills vi nådde en strand, sedan två timmar tillbaka. DET var svettigt. fast det är ingen nyhet längre när jag säger att saker är svettiga för det finns inte någonting i detta land som inte svettas. nåja... trötta var vi den kvällen.
hm... vad mer? dagen efter åkte ib och ig till tortuga island igen för att snorkla men jag kände inte för det, dels för att mitt ansikte redan hade spruckit av solen och jag ville lägga pengar på annat kanske. på kvällen åt jag middag med hostellet och gick senare ner till stranden med några nya bekanta.
förresten så lärde jag känna en äldre man på hostellet som lärde mig om blues och rock and roll. han talar också med djur... så att ja det var inte varje dag det händer.
idag lämnade vi montezuma med en båt som tog en timme till jaco. vi kunde ha åkt buss i två dagar, skulle ha varit billigare.. men nä.
nu är vi på vårt hostel i jaco och jag trivs.
nu ska vi leta bankautomat.
pusspuss och adios.


Likes

Comments

Vi har haft det bra. Idag har vi surfat många timmar och jag har bränt näsan för artonde gången skulle jag tro. Annars har jag varit på Amici, träffat trevliga människor, surfat, sånt man nu gör här. Imorgon ska vi till montezuma.

Likes

Comments

Jag vet inte vad som hänt sen sist riktigt.. vi har mest haft det bra här i santa teresa. Vi hade tsunamivarning här någon kväll sen vilket var lite nervöst. Som tur var slog den inte så hårt här i alla fall.
Hm... ja igår så hyrde vi två fyrhjulingar och körde till montezuma och tillbaka. Jag var livrädd för fyrhjulingar och satt bakom Ib hela vägen dit och trodde jag skulle dö hehe. på vägen hem var jag tvungen att köra dock och började älska det. Vi körde vidare lite till en helt underbar strand utan knappt något folk.
På kvällen var det banana beach igen som gällde och sen hängde jag med holländarna på Kika och La Lora.
Vi får se vad vi hittar på idag. Vi kanske yogar lite själva bara för att vi inte gärna spenderar pengar på yoga lektion.

Likes

Comments

Jag orkar inte skriva så mycket men det är bra att ha lite att läsa efteråt. Circuspartyt var jättekul och jättehäftigt. Dom hade circustema med gymnaster och eldsprutarmänniskor. Träffade några nya vänner vilket var kul.
Dagen efter hängde vi runt på stranden och brände oss lite till, vi drack papayasmoothisar på kvällen men vi tror att det kanske var nåt konstigt i Ingeborgs för hon fick nån slags magsjuka på natten. Kom inte alls passligt eftersom vi skulle åka på snorkelutflykt nästa dag. Stackars ingeborg fick stanna hemma och jag förstörde min undervattenskamera samt ett minneskort... suck. Meen det var trevligt på tortuga island ändå där vi var Ingegerd och jag. Vi kom hem på kvällen och gick sen till banana beach för att äta nachos och guacamole till middag.
Ib mår fortfarande lite dåligt men förhoppningsvis går det över snart.
Skicka goda tankar :)

Likes

Comments