Hej!

Hoppas ni har haft en bra torsdag än så länge :)

Idag gjorde jag ännu en frukost inspirerad från Pom och Flora. Frågan är vad man gjorde innan dem fanns? Vet bara att jag aldrig riktigt sett fram emot att äta frukost, tills nu!

Ta en titt på mitt tidigare inlägg om ni vill ha recept på chiapudding https://nouw.com/annasfoodblog/-5050-acai-och-chia-33055599

Mango och chiabowl

Du behöver:

Chiapudding

2 dl fryst mango

1 fryst banan

1/2 tsk malen ingefära

1/2 kanel

2 dl mandel/havremjölk (jag tog havre idag)

Valfri topping

Såhär gör du:

Blanda alla ingredienser i en mixer. Mixa så länge som behövs för en krämig konsistens. Häll chiapuddingen i en skål. Häll sedan över mangosmoothien. Toppa med valfri topping. Idag valde jag hallon och kanelrostat bovete. Mums!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nicecream har man ju hört om och sett väldigt ofta, iallafall jag! Det är alltså en nyttigare variant av glass. Som det glassmonster jag är (mina vänner känner till mitt Ben and Jerry beroende...) fick jag väldigt stor lust till att testa @Sweatli recept på denna nicecream med smak av mint och massa hackad choklad i. Visst, den är inte alls lika söt som en vanlig mintglass hade varit men ju mognare bananer desto bättre i detta fall, därför att då blir den sötare!

Mint chocolate chip nicecream

Du behöver:

2 frysta mogna bananer

1 dl kokosmjölk (endast det vita på toppen av burken)

1 tsk pepparmintsarom

jag hade i spirulina för den gröna färgen men som @Sweatli tipsar om, kan man ha grön karamellfärg om man vill

hackad mörk choklad

Såhär gör du:

Skiva upp bananerna och lägg i frysen om du inte redan har det. Låt dem ligga där i minst en timme. Blanda sedan fryst banan, det vita från kokosmjölken, pepparmintsarom och spirulina länge till en bra konsistens. Smaka av med pepparmintsaromen, jag hade i lite mer än 1 tsk. Hacka den mörka chokladen och häll i och blanda runt. Spara lite av chokladen till topping.

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas ni mår bra!

Idag efter att jag hade kommit hem ifrån gymmet, gjorde jag denna SUPER smarriga smoothiebowl. Det är alltså hälften chiapudding och hälften smoothie (gjord på acai). Jag toppade med min granola, jordnötssmör och chiafrön. Detta är verkligen den perfekta frukosten! Chiapuddingen behöver stå i kyl i minst en timme, så därför blir det perfekt att ha den ståendes i kyl över natten och plocka fram på morgonen innan man ska iväg. Här kommer recept, inspirerat ifrån Pom och flora!

Chiapudding

Du behöver:

1 dl chiafrön

1/2 tsk kanel

salt

4 dl havremjölk

Acai-smoothie

Du behöver:

50g acai (ett halvt acaiblock)

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

1 banan

2 dl havremjölk

2 dl frysta hallon


Valfria toppings

Såhär gör du:

Du börjar med att göra chiapuddingen kvällen innan, eller minst en timme innan om du ska äta den samma dag. Häll i chiafrön, kanel och salt i en skål. Blanda runt. Häll i havremjölken samtidigt som du vispar. Ställ in i kyl under natten eller minst en timme. Börja med acai-smoothien. Bryt acaiblocket i mindre bitar och häll ner i din blender. Häll även i kanel, kardemumma, banan och havremjölk. Mixa till en slät konsistens. Avsluta med att ha i hallonen. Konsistensen ska bli tjock och lite glass-aktig. Häll först i chiapudding i en skål. Därefter häller du över acai-smoothien. Dekorera med valfria toppings t.ex banan, jordnötssmör och kanelrostat bovete om du vill ha den klassiska acaibowlen man kan äta hos Pom och flora.

Likes

Comments

Hej!

I fredagskväll gjorde jag dessa mumsiga pizzavarianter. En med grönkål, champinjoner, gorgonzola och valnötter. En med tomatsås, mozzarella, vanlig salami, tryffelsalami, vanlig riven ost, buffelmozzarella, basilika och oregano. Den tredje med mozzarella, polkabetor, chèvre, honung och pinjenötter. Pizzan med grönkål gjorde jag på en egen pizzadeg. Glutenfri och jättegod! Detta bara måste ni testa att laga :)

Recept på glutenfri pizzadeg, hämtat ur Krisin Kaspersens bok Good Food:

1 broccolihuvud, 250g

3 ägg

1 dl mandelmjöl

1 dl bovetemjöl

1 tsk oregano

1/2 tsk salt

en nypa chilipeppar

Såhär gör du:

Skär av broccolistammen och skala den. Riv på rivjärn eller kör i matberedare till fina smulor. Knäck i äggen och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa lite till. Krydda med salt. Kleta ut smeten tunt på bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Grädda cirka 10 min i 225 grader varmluft tills pizzan fått fin färg. Lägg på valfri topping. Grönkål=stort tips! Sänk värmen till 200 grader och grädda 5-10 min tills pizzan är gyllenbrun.

Hoppas det smakar!

Ps. Chèvrepizzan var så god att vi hann börja äta den innan jag fotade ;)

Likes

Comments

Godmorgon!

Glad alla hjärtans dag önskar jag er!

Kanske att ni precis gjort en lite lyxigare frukost dagen till ära? Det har iallafall jag gjort. Riktigt god var den! Det blev två avokado knäckisar med mozzarella, persilja, svartpeppar och chilipeppar. Vaniljyoghurt toppat med blåbär, hallon och mango. Till detta, en smoothie på spenat, avokado, naturell yoghurt, lite vatten, banan och ingefära. Sedan en kaffe med havremjölk. Mumma!

Hoppas er dag blir fylld av kärlek! Kram

Likes

Comments

Semmeldagen är äntligen här!! Och det måste ju firas eller hur?!

Igår gjorde jag dessa munsbitar, chokladsemlor! I själva bullen är det både kakao och pucko chokladmjölk. Dem är sedan fyllda med mandelmassa som är blandad med lite av innanmätet från bullen och sedan är det chokladgrädde. Receptet är ifrån Arla. Ett jättebra recept!

ca 15-20st

Du behöver:

25g jäst

2,5 dl pucko chokladmjölk

75g rumsvarmt smör

0,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

6 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg

200g mandelmassa

1 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

2 tsk kakao (tyckte det var för lite, hade i mer)

3 tsk strösocker

florsocker

Såhär gör du:

Smula ner jästen i en bunke. Värm chokladmjölken till ungefär 37 grader, så att den är fingervarm. Häll mjölken över jästen och blanda runt. Häll i övriga ingredienser. Arbeta degen med händerna tills du har en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma degen till bollar (jag fick ihop 16st). Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägget och sätt in i ugnen på 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Skär av lock på bullarna och gröp ur innanmätet. Riv mandelmassan och blanda med lite av innanmätet och mjölk. Fyll bullarna med mandelmassan. Blanda grädde, kakao och strösocker och vispa fluffigt. Lägg en klick grädde på varje bulle. Lägg på locken och sikta florsocker över dem.

Så gott så gott! Jag som älskar choklad ville prova denna variant istället för en vanlig semla. Kram på er!

Likes

Comments

Hej!

Så skönt med söndag och en riktig vilodag! Jag vaknade med väldigt ont i halsen så jag fick skippa att dra till gymmet som jag hade tänkt göra. Det blir en lugn dag hemma istället med serier och film.

I fredagskväll kom jag hem från jobbet runt 7 och då hade syrran redan börjat med maten. Det blev "pappas köttfärssås" som vi kallar det. Vet inte riktigt hur namnet kom till... Måste ha varit att pappa var den som lagade denna rätt till mig och mina syskon när vi var små. Det är som en vanlig bolognese bara att vi har i champinjoner, zucchini och rivna morötter. Passar perfekt till middag en mysig söndag som denna!

Pappas köttfärssås

Du behöver:

köttfärs

gul lök

vitlök

champinjoner

zucchini

morötter

rödvin

färdig tomatsås (vi hade barilla, en classico och en basilico)

salt & peppar

spaghetti

salt

basilika

parmesan

Såhär gör du:

Börja med att hacka lök, champinjoner och zucchini. Riv sedan morötterna. Stek löken i olja och pressa ned vitlök. Sedan steker du champinjoner, zucchini och även morötter lite snabbt. Avsluta med att steka köttfärsen. Häll i allt i samma panna och häll på tomatsåsen. Rör om. Tillsätt rödvin efter smak. Smaka av med salt och peppar. Medan köttfärssåsen puttrar, kokar du upp vatten till pastan. Koka spaghettin al dente (6 minuter). Servera med basilika och riven parmesan.

Mums! En typisk fredagsrätt i vår familj.

Likes

Comments

Åh denna frukostskål jag åt imorse var mycket, mycket god!! Det var första gången jag testade soygurt, denna gång med vaniljsmak. Stort tips! Som toppings hade jag färska blåbär, min granola från tidigare inlägg och passionsfrukt. En riktigt bra start på dagen!

Idag väntar jobb hela dagen (jobbar på Gateau), en god pasta till middag och sedan antagligen fredagsmys framför tv:n. Hoppas ni får en härlig fredag! Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Här kommer receptet på granolan jag gjorde igår. Den blev faktiskt riktigt god. Jag åt den imorse till frukost. Det känns lite lyxigare att få äta en granola man gjort själv med allt man själv gillar istället för en man köpt! Idag ska jag en snabbis till skolan för att köpa biljett till finsittningen och sedan är det ju torsdag igen så då väntar mathandling. Tycker veckorna går så fort just nu, är det bara jag?

Granola (recept ifrån pom och floras kokbok)

ca 2 liter

Du behöver:

1 liter havregryn

2 dl pumpafrön

2 dl sötmandlar

havssalt

3 msk kakao

1,5 dl honung

1,5 dl kokosolja

kokosflakes

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Blanda havregryn, pumpafrön, sötmandlar och salt i en bunke. Ta fram en kastrull och häll i kokosoljan, honungen och kakaon och blanda runt. Häll över blandningen i bunken på de torra ingredienserna och blanda väl. Häll över allt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 30 min. Rör om efter halva tiden. När granolan är färdig i ugnen låter du den svalna innan du blandar ner kokosflakes. Man kan även ha i torkad frukt eller kakaonibs, vad som helst man tycker om. Granolan förvarar du i en burk med tätslutande lock.

Nu ser jag mycket mer fram emot mina frukostar! :)



Likes

Comments

Hej!

Visst är det underbart när nyttig mat är så där riktigt god?! Det är inte alltid det händer, inte mig iallafall. Jag började dagen med ett träningspass med bästa gymbuddien Sofia och sedan åkte jag och handlade. Jag visste att det inte fanns någon färdig lunch hemma så då passade jag på att handla lite smått och gott, bara saker jag gillar men som också är nyttiga. Viktigt att fylla på med bra energi efter träning!

Det blev alltså råris, avokado, tomater, machésallad, stekta champinjoner, fetaost, hummus, persilja och pumpafrön till lunch.

Det kan verkligen vara kul ibland att inte ha något förplanerat recept utan gå till matafärren och improvisera och plocka på sig lite av varje och sedan när man är hemma, slänga ihop något mumsigt av det man köpt! Och då är jag annars en person som alltid har recept jag följer när jag handlar haha.

Nu ska jag göra hemgjord granola som kommer upp i ett senare inlägg! Kram

Likes

Comments