Transgender day of visibility 

Idag är jag glad. Jag ska om ett par dagar få träffa två nära vänner, som accepterar mig på alla sätt, som aldrig felkönar eller ifrågasätter. De flesta jag har kontakt med inom vården nu säger eller försöker säga rätt pronomen. Jag har en lägenhet där jag är trygg och här vilar jag när jag mött världen utanför. Den jag ständigt blir könad som tjej i.

Snart ska jag börja med någon form av sysselsättning. Det gör mig rädd. Jag är så trött på att ha en vardag där jag blir felkönad. Jag är så trött på att behöva ”komma ut” till alla jag träffar. Jag är ledsen över att det inte syns utanpå att jag är könsneutral. Att jag inte alls är kvinna. Men det syns ju inte. En ickebinär kan se ut på vilket sätt som helst. Det är både befriande och gör det så svårt. För det är så lätt att bli felkönad. Jag önskar det kunde stå i pannan, samtidigt som jag inte vill att det ska vara det enda folk ser. Jag vill bli sedd som människa i första hand, men samtidigt få min identitet bekräftad.

Det behöver egentligen inte vara en så stor grej. Fråga om pronomen eller lyssna till den som berättar, respektera, säg rätt, acceptera och fokusera sedan på människan. Det är min önskan idag. Att inte behöva vara ett jävla fenomen. Att jag har människor som bekräftar mig i min könsidentitet och samtidigt främst ser mig som människa är livsavgörande för mig just nu. Och det verkar inte vara så himla svårt, så snälla, försök fortsätta eller börja rättköna. Acceptera. Respektera. Vi förtjänar det. För att vi finns.

  • Trans

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

❤Glad för din skull. Ja, det ska ju inte vara så svårt. Ändå skrev jag själv fel en gång. Ärligt talat grämde det mig mycket.

Önskar dig trivsamt med dina vänner och att du hittar en bra sysselsättning som är precis lagom. Inte för mkt.

Sånt där armband med suicide zero vill jag ha men vet fortfarande inte var man köper dem. Kram

nouw.com/shining
Annarsvorejagintejag
Annarsvorejagintejag,

Tack. Det betydde jättemycket att du tog till dig och ändrade. ❤

Tack så mycket, hoppas du får en så bra eller okej påsk som möjligt! Du köper armband här: https://shop.suicidezero.se. Kram ❤

nouw.com/annarsvorejagintejag