Senare

Dubbelrum, smaklös mat och torr luft. För drygt två veckor sedan försökte jag dö. Jag fattar att jag behövt vara här, men jag är så jävla trött på det. Imorgon sip och förhoppningsvis utskrivning. Jag har mer stöd än någonsin hemma. Lättnaden över att det den här gången blir veckor, inte månader, är obeskrivlig. Slutenvården räddar liv, får kroppar att överleva, men det kunde varit så mycket mer om någon bara ville prioritera psykiatrin. Men det finns individer som gör det lilla extra. Jag har fått fina stödsamtal av en särskild skötare och en övning av en sjuksköterska som själv tog initiativ till att jobba med det med mig. Det betyder så mycket. Får mig att känna mig sedd. Jag drömmer om att en dag få jobba i en psykiatri som inte bara är förvaring. En psykiatri där kreativitet används. En psykiatri där varje individ får känna sig viktig. Bli sedd som människa, inte bara patient med diagnoser. Jag ska tillbaka till låsta dörrar och vita kläder, men som personal. Och jag drömmer om att kunna bidra med lite färg i den vita tillvaron.

  • Psyk

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Så bra text. Skönt att höra att du både ska ha sip imorgon och sen tätt med stöd hemma. Också glad att höra att vården varit bättre.

Önskar att jag hade mer att ge dig. Men jag ser dig i texterna. Det gör jag verkligen. Du är inte ensam. ❤Kram

nouw.com/shining
Annarsvorejagintejag
Annarsvorejagintejag,

Tack. Ja, det känns tryggt och även om det är jobbigt att jag varit här flera gånger och sammanlagt väldigt länge så är det skönt att jag hunnit lära känna viss personal och kunnat känna tillit till dem. Dina ord ger mig mycket. Kram ❤

nouw.com/annarsvorejagintejag